Како уметнути пластични прозор властитим рукама у дрвену кућу: савјет о инсталацији

Ако требате уметнути или замијенити старе прозоре новом пластиком у кући од дрвених греда или трупаца, урадите то сами. Уградња пластичних прозора у дрвеној кући властитим рукама је добра ствар, јер произвођач не мора платити инсталацију двоструких стакала. Поред ове фирме, која се бави уградњом модерних пластичних прозора, не гарантује се квалитет уградње пластичних прозора у дрвеној кући. Ово је још један важан аргумент за овај посао.

Кућа трупаца: карактеристике уградње прозора од ПВЦ-а

Приликом уградње двоструког стакла потребно је узети у обзир карактеристике кућа са дрвета. Чињеница је да греде или трупци често дају значајно скупљање, што доводи до изобличења и деформације прозора. Зато, пре него што убаците пластичну кутију сопственим рукама у дрвену кућу, морате да направите чврсти дизајн кућишта. Ова врста инсталације има следеће предности:

  • сигурно држи прозор;
  • изолује стаклено окно од брвнара;
  • смањује могућност изобличења на нулу.

Стаклене јединице се монтирају на чврсти оквир. Како правилно израдити кућиште кућишта може се прочитати у чланцима посвећеним овом питању. На крајевима трупаца, потребно је пљунути гребене, који "облаче" пртљаг са утором у вертикалним стубовима. То омогућава да се трупци не скупљају дуж оквира прозора, искривљују га, већ клизе у плафону. Таква особина кућишта уклања притисак који би могао да делуједизајн пластичног прозора, тако да не долази до деформација.

Схема дизајна кућишта

Када је кућиште већ инсталирано у прорезу прозора, време је да почнете инсталацију прозорских клупчица и прозора. Додатна контрола нивоа неће бити непотребна: све треба да буде савршено једнако и да задовољи потребне величине. За прозорску даску потребно је оставити 40 мм, за даљње увијање на 20 мм (по ширини и по висини). Не заборавите да оставите резервни део за могуће скупљање - не мање од 50 мм.

уградња прозорске клупице

Сада можете почети са уградњом ПВЦ прозора. Ово је основа целокупних двоструких стакала, тако да је монтирана на првом месту. Приликом уградње прозорског прага веома је важно одржати савршену хоризонталност. Ниво који треба да се проверава за једнако поравнање и вертикално и хоризонтално долази до помоћи.

Поред тога, да би се поставило прозорско постоље, потребно га је добро фиксирати. Да би стајао непомичан, са обе стране кутије потребно је направити мале трупце (7-8 мм). Ако постоји потреба за подешавањем прозорске клупчице, у ту сврху се користе танке пластичне или дрвене плоче. Ако су плоче направљене од дрвета, оне се претходно третирају антисептичном композицијом. Након подешавања позиције прозорске полице, морате је поново измјерити користећи ниво зграде.

Сам прозорски прозор поставља вијке на дно кутије, не заборављајући да се повуче са краја на 20 мм. Да не би оштетили пластику, потребно је ставити посебне подлошке испод капе саморезних вијака. Иначе, вијцилако може да сече материјал за шешире. Не брините да ће тачке причвршћивања бити видљиве. Након завршене инсталације они једноставно неће бити видљиви.

подешавање ручке

Пре инсталирања самих прозора потребно је инсталирати дугмад. Да бисте то урадили, уклоните малу количину заштитног филма у овом подручју. Не препоручује се уклањање заштитног слоја фолије из читавог прозора како би се избегло случајно оштећење пластичне површине. Код уградње ручка је строго хоризонтална (прозор се отвара с једне стране). Дршка је причвршћена на прозор помоћу два вијка. Након тога се затварач може затворити.

инсталација прозора

Пре постављања затварача са стаклом пожељно је да се уклони, уклањајући иглу која их држи. Рад са празним оквиром је много лакши и практичнији. Прозоре је могуће заврнути кроз оквир, чиме се прекида непропусност. Комплет би требао имати специјалне причвршћиваче.

Не будите поново лењи да поново проверите тачност подешавања нивоа. Ненаметљив нагиб може бити разлог за отварање или затварање прозора током рада. Важно је не заборавити удаљеност коју треба да оставите за дисање. Можете ставити чип испод оквира.

Након што је оквир точно поравнат са нивоом, могуће је наставити са његовим фиксирањем у конструкцији кућишта. Неопходно је да се то уради уредно, боље је напоменути унапред опасна места где се не могу затегнути вијци. Ако заврните вијке у врх рупе прозора, то може пореметити функцију кућишта. Након тога вам је потребно:

  • да уклони подлогу из оквира;
  • за уградњу ролета са двоструким стаклом;
  • подешавање фитинга;
  • затворити све пукотине на ободу;
  • прорез између оквира и прага са силиконским заптивачем;
  • затворити празан простор испод прозорске клупчице тако да се не осуши.

Завршна четка - инсталација нагиба. За украшавање прозора можете користити прелепе дрвене резбарије са резбареним узорцима.

Видео: