Како се заптивају санитарне цеви: 5 предности лепка

Заптивање цеви - веома важан процес на коме зависи поузданост санитарне технике Главни део поузданости водоводне инсталације је изузетак од цурења. Наравно, овај проблем може настати и под другим околностима, али, као што пракса показује, најчешћи разлог лоше квалитете везе. Заптивање заптивача захтева силиконско лепило или самолепљиву траку.

Употреба цеви за заптивање цеви

Заптивна трака је новост међу санитарним заптивним материјалима. Изгледа да је трака бијели филм који је намотан на осовину. Истовремено се наглашава универзалност средстава. Често се користи за повезивање различитих материјала.

Предности самолепљиве траке:

 • Отпорност на електричну енергију;
 • Отпорност на рђу;
 • Лако се монтира;
 • Робусна и поуздана веза.

Цев за заптивање цеви има антикорозивна својства

Могуће је не само заптивати цијеви и елементе за довод воде, већ и обликоване дијелове и арматуре. Али ово средство за заптивање има значајан недостатак - нестабилност на дјеловање сунца. Због тога је тешко користити траке на улици. Морате га покрити заштитним материјалом.

Постоји више правила која се морају поштовати приликом употребе траке. За почетак, потребна је одговарајућа припрема цеви. Потребно их је очистити, опрати, осушити и третирати прајмером.

Трака је намотана спирално око цеви. Материјал ће чврсто стајати и гарантовати цијевстронг сеалинг. Трака се намотава и ствара двоструки слој.

Силиконски заптивач за ПВЦ канализационе цеви

Заптивање спојева цеви се често постиже употребом силиконских материјала. Приликом руковања зглобовима, силикон се брзо очвршћава када је у контакту са ваздухом. То је водоотпорни материјал који има многе предности.

Професионални силиконски заптивач:

 • Снажно приањање за цеви од ливеног гвожђа и пластике;
 • Водоотпорна заптивка;
 • Поуздана снага;
 • Трајност.

Силиконски заптивач је у стању да издржи високе температуре воде

Материјал за производњу силиконских заптивача може бити потпуно другачији. Најчешће се користи силикон или силоксан. Узмите силиконску гуму и специјалне додатке који повећавају снагу и комбинују својства материјала. Такође се додају вулканизујуће нечистоће за боље приањање супстанце. Резултат је еластична мешавина, слична гуменој.

Постоје 2 врсте силиконског заптивача: неутрална и кисела. Све зависи од коришћеног учвршћивача. Кисела верзија је нижа, јер је погодна за све материјале.

Неутрални типови се односе на универзалне заптивне масе. Спојнице можете затворити на спојницама ПВЦ и металних цијеви. Да би се користио силикон, потребан је монтажни пиштољ. У одсуству овог алата, користи се обичан чекић.

Боље је запечатити канализациону цев

Главни критеријум за избор - водоотпорност заптивача, каоон ће увек бити у контакту са водом. Важно је да се упознате са свим сертификатима квалитета. Најквалитетнији брендови су Момент, Лоцтите, Сантецхмастер, Сисеал, Идрофилет, Локеал.

Шта је важно узети у обзир приликом куповине заптивача за канализационе цеви:

 1. Шта су направиле цеви: ливено гвожђе или пластика;
 2. Потребна је додатна калибрација и поравнање система.

Третман водоводних цеви треба да се обавља искључиво са еколошки прихватљивим материјалом

.

Све ове нијансе дефинишу потребан тип заптивача. Ако желите да поравнате систем, користите белу нит са импрегнацијом на металним, ПВЦ или комбинованим површинама. Максимални пречник навоја је 10 цм

Ако се не поштује избор заптивача, слаба хидроизолација ће довести не само до оштећења цеви, већ и до канализације у воду за пиће. Пријетње су му озбиљне болести.

Ако нема потребе за додатним поравнањем, треба користити силиконске гелове. Потребно је да изаберете супстанцу за рад са материјалом цеви и отпорност на паљење и хладну воду. Максимални пречник резбарења је 7,6 цм.

Како се користи санитарна заптивка

Пре него што купите одговарајућу заптивну масу, морате одредити вашу куповину. Потребно је заштитити цијеви од влаге, хладноће, прљавштине или буке. Такође одлучујући фактор је локација звона (на улици или у соби).

Препоручљиво је купити специјални пиштољ за лепљење. Да урадимо овоконтактирајте продавца за помоћ.

Обратите пажњу на датум истека. Тако се силиконско љепило може чувати не дуже од годину дана.

Пре куповине је важно проучити упутства за затварање водовода, јер садржи све потребне информације

Фазе рада са траком:

 1. Чишћење површине од било какве контаминације.
 2. Намотавање траке око цеви. Мора се водити рачуна да се избјегну боре и боре.
 3. Навијање траке се преклапа. Потребно је да направите 2 слоја материјала.

Када се користи лепило, редослед операција је различит. За почетак, морате узети у обзир да је чишћење цијеви опционално. У млазници је потребно уметнути заптивач. Затим нанесите лепило на ивицу цеви, која је уметнута у манжетну. Лијек ће морати бити гладак. Треба радити у рукавицама. Када је гума потпуно прекривена лепком, потребно је да сачекате 4-6 сати пре него што се материјал осуши. Након свега, повежите максимизер. Такозвано повезивање.

Како се заптивају спојеви цеви (видео)

Важно је искључити цурење не само унутар цјевовода, већ и изнутра. У ту сврху користе се санитарни силикон и самољепљиве траке. Истовремено, постоје многе нијансе избора и примене ових супстанци. Важно је узети у обзир који материјал је коришћен за цеви и дизалице: полипропилен или метал.