Како се залијепи стропна плоча

Плафонска плочица је прилично лијеп, приступачан и једноставан начин украшавања плафона. Варијације цртежа на тржишту представљене су у широком распону за сваки укус (од лаконских до сложених цртежа). У зависности од квалитета и сложености слике, цена варира. Може се бојати у било којој жељеној боји у цијелости или дјеломично. Често се у унутрашњости налази у сребру или злату, а визуално се таква плочица не може разликовати од скупог материјала.

Правилно залијепљен цријеп од пјенастог полистирена неће бити гњаважа, с њим је лако радити у будућности.

Лепак за плафонске плоче. шта лепити

Избор лепка ће обезбедити дуготрајну употребу, погодност лепљења, могућност наношења слоја на жељене пропорције. Лепљење плоча на плафон је прилично тешка ствар, јер ако љепило нема брза својства везива, потребно је да се пећ држи дуго времена, што није баш погодно. Љепило које се користи за лијепљење стропних плоча има издужење у вријеме регулирања грађевинског материјала и времена сушења. За лијепљење плочица на строп савршено прикладно љепило за сухозид.

Многи власници желе да користе плочицу за прављење чврстог платна, без празнина. Али, нажалост, то неће радити идеално, јер величина плоча варира неколико милиметара.

Почињемо лепљење стропне плочице од пјене. на различите начине

Прва плоча треба бити залијепљена на мјесто гдје ће лустер бити објешен. То је због чињенице да је централни дио стропатреба изгледати више интегрално и већ од њега да се разилази у различитим правцима.

Користећи рулет, пронађите центар стропа и помичите се дуж линије. На њему ће за равноправност бити постављене плочице. Ако одлучите да поставите плочицу дијагонално, морате нацртати линију (погодно нит) из једног угла у други. Прве две врсте лепљених плочица ће поставити тенденцију за заједничку слику - једнакост, изглед. Шема одакле треба почети лепљење:

Са назубљеном лопатицом на белом стропу, нанесите слој љепила, а затим залијепите 4 плочице. Ово ће вам помоћи да нацртате жељену раван. Докле год се љепило не скаче, плоча се може прилагодити једни другима како би се постигли бољи резултати, овисно о изобличењу стропа и карактеристикама самог материјала. На уцртаној линији, прве четири, једна поред друге, су залијепљене. Остатак плочице треба прво да се залијепи, а затим широко.

Иницирани ред мора бити завршен дефинитивно, јер у супротном можете добити или празнину или зуб. Прије потпуног сушења љепила потребно је проматрати понашање плочице како би се исправило све док љепило не скочи. Пена има својство савијања, а да би се спријечило стварање грбе у процесу, потребно је водити се правилом или нивоом. Многи људи се питају да ли је могуће залијепити плочице на бијелу плочу или тапете властитим рукама и што љепило користити? Да, могуће је, ако не користите љепило на воденој бази, јер умива бјелило и нестаје заједно са плочицом. За лепљење плочице са дијамантомМорате кренути од центра и отићи до ивица. Затим одрежите плочицу и подесите је дуж ивице зида.

крај лепљења

Неки људи доживљавају и режу плочице близу зида. То не би требало урадити, јер је могуће оставити размак до зида од 1 цм, а када се залијепи багет или горњи постоље, ова празнина неће бити видљива, да не спомињемо да у случају могућег скупљања стропне плоче куће неће одољети зиду. Шав треба обавити тек након што се љепило потпуно осуши (треба причекати барем један дан од тренутка лијепљења). Тек након завршеног рада, по жељи, можете обојити плафон. Најбоље је користити дисперзионе боје на бази акрила. Иста боја водене емулзије неће проћи и након годину дана ће почети да се одбија, узимајући пригушени изглед.

Видео