Како се ријешити мишева у врту

Појава мишева у кући не обећава ништа добро. Поред лошег даха, оштећења производа и имовине, од мишева може бити озбиљнији проблем. Ове животиње су носиоци веома опасних болести, због чега је неопходно започети рат са глодарима при првим знаковима њиховог присуства у близини особе. Али прво, потребно је испитати непријатеља, разумети шта он представља, шта га доводи до смиривања, како ће проширити обим његовог присуства и која средства од мишева су најефикаснија.

Превентивне мере против мишева у башти

Да би се избегло привлачење мишева у сеоску кућу, са почетка јесени, извадити из града све остало поврће: листове купуса, мале мркве, репу и спалити сав отпад. Пошто привлачи глодавце, и промовише њихов узгој.

Искусни вртлари већ дуго користе тако средство за плашење глодаваца као пелин. У јесен се препоручује да се саднице воћака облаче гранчицама, јер штеточине не толеришу мирис ове биљке. Везите стабљике до врха према доље и на такав начин да оставите празне површине у дрвећу. Препоручује се и ширење грана пелина на башту.

Поред тога, да би се спасиле биљке воћа и бобичастог воћа од глодара, такође се препоручује да се засади грмље на ободу врта или да се ставе његови корени. Ово је врло отровна биљка, која се у име народа назива и Мисхцхан, која може да уплаши мишеве. Као превентивну меру, препоручује се да се ширисадите око дрвећа или заливајте земљу специјално припремљеним изварком црне рибизле. Да бисте заштитили грмље, можете ставити међу гране мало свјежих или осушених стабљика Мисхцхен са лишћем.

Такођер можете на лицу мјеста посадити неколико грмова црвених старијих, чији мирис не може толерирати. Поред тога, лишће и гране биљке полажу се у предвидивим мјестима проналажења животиња.

Као превентивну мјеру за појаву глодара у врту, можете посадити цвијеће тетријеба Империал, чији мирис може водити штеточине.

Начини уклањања глодаваца из града

Физичке методе уништавања мишева

Зашто се плашите миша у кући, тако да је то мачка. Направите нормално двориште које није узгојна мачка. Чак и мирис мачке може одвратити мишеве. За мачке, риболов на мишеве је и задовољство нагона и хране. Само, навијање животиње, запамтите да у будућности користити отрова - још један врло учинковит начин за мишеве код куће - не могу. Мачка може да ухвати и поједе већ отрованог, али још увијек живог глодара и сам себе уништи. Размишљајући о томе шта мишеве довести из приватне куће, не заборавите на старе проверене уређаје - мишоловце. Они имају различите дизајне и конфигурације, али делују по истом принципу - да привуку глодавце на мамац у замку (понекад истовремено мами и уништавају). Боље је купити неколико комараца и ставити их у различите углове дома.

Хемијске методе за уништавање глодара

За убијање глодара постоји много хемикалија. Ин тхе фрееНа продају готови мамци на бази родентицида (отрова). Ако мамац не помогне, глодавци су га пробали негдје другдје и навикли на њега, или је мамац недјелотворан. Пацови који су преживели после једења отрова могу да упозоре своје рођаке. Баца се мамац, а други пацови га заобилазе. Стога се препоручује периодично мењати варалице.

Приликом одлагања готових хемијских производа потребно је трљати мјеста која нису доступна дјеци, кућним љубимцима, птицама. Глодавце ће отпустити запослени у одводним службама које користе квалитетне и ефикасне лијекове који имају модерне технике управљања штеточинама. Мишеви и пацови се перфектно пењу, брзо трче и скоче високо. Имају оштре, снажне зубе - секутиће. Дакле, за њих није тешко смјестити се у подруму или испод пода, попети се на пети или девети кат. Ријешите се глодаваца није лако. Није случајно да се човечанство вековима бори са глодавцима са променљивим успехом. Најнапреднија средства и технологије не помажу увијек.

Биолошки метод за уништавање глодара

Биолошки метод је најстарији. С једне стране, мачка је природни непријатељ мишева и ако се жели створити, морају се извући. Али у пракси то није тако једноставно, јер на овај начин не можете потпуно да се ослободите досадних глодаваца. Нису све мачке добре у хватању мишева, а глодавци се не боје да ће напустити мјесто које им одговара. На крају, мачка ће ускоро постати члан ваше породице, а не ефикасно средство против његлодавци.

плаши се метода уклањања глодара

Скрубер помаже у борби против мишева електронским путем - то је најсавременији и најиновативнији метод који им уопште не наноси штету. Уплашени са ултразвуком дају сигнале који су нетачни за људе, али непријатни за глодаре. Они не могу да издрже такво насеље и напусте заверу. Скрубери се напајају мрежом или батеријом и могу се користити било где. Развијени су инструменти за контролу мишева у пољу, у приватној кући, стану, соби, стакленику или стакленику. Тешкоће за људе и кућне љубимце не представљају ни најмање. Главни недостатак - релативно висока цијена.

Помагати не увијек и не свугдје. Апсолутно је немогуће спријечити да се мишеви населе на великом пољу посијаном житарицама или дођу до великог врта.

Популарне методе за уништавање глодара

Много је векова било осмишљено како би спасили вашу кућу од присуства глодаваца. А многе од ових метода и даље функционишу поуздано као и раније. На пример, метода са теглом и сиром. Мораш узети сир, теглу и велики новчић. На кратак конац причврстите сир на дно стаклене посуде (на пример, користећи глину).

Потребно је ставити банку на мјесто гдје сте виђали више пута миша, с вратом доље, тако да се сир утапа у посуди на конци. Новчић треба ставити испод врата. Тако, када се миш пење у тегли за сир, лонац ће се ушуткати. Овај метод је веома ефикасан ако се користиКућа има једног или два мишева. Ако патите од читавог пакета мишева, боље је прибјећи другим методама.