Како се ријешити буке у тоалету кроз канализацију?

До данас се појавило хитно питање: како подићи звучну изолацију канализацијских цијеви у дневној соби? Ово питање је настало као резултат појављивања пластичних канализационих цеви. Изолација буке канализационих цеви у стану је одговоран тренутак.

Канализациони елементи од ливеног гвожђа, ако су бучни, онда само први пут након њиховог уградње. Пластични материјал готово у потпуности премашује лијевано жељезо по свим параметрима. Само један минус - пластика је био врло "гласан" материјал.

Данас је изолација канализационих цијеви неопходан корак, а планирана је унапријед при пројектирању цијелог канализацијског сустава. Међутим, ова процедура је генерално лака и не захтева никакве одређене вештине, снаге и алате. Такође, овај догађај је јефтин.

Изолација буке канализационих цеви у стану може бити апсолутно свака особа која зна да рукује маказама. Али, ипак, у овом раду постоје њене нијансе, које су представљене у облику процеса акустике у елементима канализације и њихове интеракције са целокупном структуром куће.

Неке најчешће коришћене методе можда нису ефикасне, тако да се многи опасни акустични ефекти не могу исцрпити.

узрок буке

Стручњаци разликују различите узроке и изворе неповољног звука:

 • Ударни шум. Зашто се то догађа? Све што се налази, када падне у успон, удара у зид.
 • Атмосферски шум. Извор овог неповољног звука је ветар који јестепродире у успон и вентилује.
 • Резонантни шум. У канализационим цевима постоје непотребни звукови.
 • Вибрациони шум. Елементи су под утицајем флуктуација у читавој структури куће.

То нису сви узроци неповољног звука у канализационим цевима, већ најчешћи.

Зашто је овај дизајн тако осјетљив на сву буку? Зато што је канализациона компонента резонантни акустични систем. Дужина канализације може досећи неколико десетина метара.

Буке настају не само због тога што вибрирају зидове цијеви. Они се такође јављају као последица савијања и растезања.

Степен звучне изолације канализационих цеви

Морате потрошити новац на изолацију буке. Трошкови могу варирати у зависности од квадратурности и ефикасности самоизолационог материјала који ће апсорбовати буку. Да не бисте жртвовали свој новац и снагу, морате дефинисати како да изолујете компоненте канализације. Потребно је израчунати интензитет звука.

Простор је звук на 20 дБ. Висока звучна изолација је 40дБ.

Методе изолације буке канализационих цеви у стану

Најбоља изолација буке канализационих цијеви у стану је звучна изолација саме цијеви. Како се то дешава? Додан је звучно изолован елемент који додаје минерални прах - звучне изолационе цеви. Резултат је сличан еутектици, а структура функционише на исти начин.

Најбољи минерални прах је мермерно брашно. Главна карактеристика цеви које апсорбују буку, ако желитеЊихова куповина је згуснут зид. Такође имају белу боју. Такве цеви од "великих" произвођача имају име и лого, а број децибела који је на њима исписан индикатор је слабљења буке.

Као и материјали од ливеног гвожђа, пластика, која има све ове карактеристике, потпуно апсорбује све неповољне звукове, укључујући инфразвук. Али главни недостатак је то што имају високу цијену и њихов радни вијек је око двадесет година.

Шта ако су ваше цеви већ инсталиране и да ли су нормалне? Или не желите да потрошите много новца на куповину посебних канализационих цеви? Вреди мало рада. Рад би требало да почне са уздигнућем и, пре свега, елиминисати инфразвук.Ви више нећете чути буку када нисте у тоалету. Постоје два начина:

 • Потребно је дјеломично замијенити успон. Изводи се и водоравна изолација буке.
 • Извршите пуну замену пластичног подизача. То је потребно урадити ако је немогуће изоловати канализациони подизач.

Први метод је веома згодан ако сте већ изменили гвожђе на пластику. Читав поступак се састоји у чињеници да се делови сировог гвожђа заједно у крстовима остављају у истом облику у преклапањима, а набој формиран у унутрашњем делу канализационих цеви, обрађује се хемикалијом намењеном за чишћење, на пример "Црета", и тако даље.

Ова метода има неколико предности:

 • поправак канализационих цеви не утиче на грађевинске уређаје;
 • у будућности, ако јестепланира да замени свињско гвожђе пластиком, читав процес је поједностављен и лак;
 • трошкови вашег новца ће бити значајно смањени;
 • због делимичне замене успонског вода, бука постаје психофизиолошки безбедна;
 • након дјеломичне замјене, неки други додатни рад на изолацији буке, највјеројатније не морате;
 • током рада, устаје се могу зачепити, али извор ће вам одмах бити познат, након чега можете обавити механичко чишћење;

Шта учинити ако имате инсталиран замијењени пластични подизач? Може се изоловати и од неповољне буке. Од преклапања је потребно покрити полиетиленско стакло заједно са полиуретанским пуњењем од пјене. А са зидова - изолатори за буку.

Полиетилен - материјал који је потпуно лошији од ливеног гвожђа. Звучна изолација канализацијског подизача, који је већ уграђен да га држи, стакло се реже уздуж и покрива канализацијску компоненту, затим се уграђује у отвор на плафону. Тако се врши изолација буке канализацијског подизача. Прије тога, наравно, рупа мора бити ослобођена.

У сваком случају, стакло се не може напунити пјеном, пјеном или монтажном пјеном, јер су сви ови материјали "транспарентни" за инфразвук. Стакло треба напунити само полиуретанском пјеном. Затезне стезаљке се не могу замијенити новим материјалом. Потребно је само да ставите делове микропорозне гуме.

Врсте материјала за звучну изолацију

Размотрите главне врсте материјаладетаљније.

Типове изолационих материалов за буку:

 • Употреба пјенастог полиетилена. Овај материјал је савршен не само за звучну изолацију, већ и за топлотну изолацију. Пјенасти полиетилен штити канализационе цеви од појаве кондензата на њима. То је гаранција да се плијесан и гљивице неће појавити на површини.

Спољни слој мембране треба да буде јачи, јер је радни век овог материјала много већи.

 • Звучно изолациона трака. Ова специјално дизајнирана трака се омотава око потребног елемента док се не створи густи слој. Изолација буке пластичних канализационих цеви може се извршити овим материјалом.
 • Звучна изолација ваљака. Ово није тренутни тип материјала који се користи за звучну изолацију, већ је алтернатива новом.

Важно је да не дозволите да се мехурићи ваздуха појављују између слојева изолације буке.

Најчешће грешке

Постоје случајеви када након извођења радова на звучној изолацији није постигнут правилан учинак.То је због дозвољених грешака. Размотримо их:

 • Неисправан пријем апсорбера звука. За ову опцију је минватна или монтажна минерална вуна одличан материјал намијењен за изолацију, али није погодан за изолацију гласних звукова.
 • Може се догодити да се материјал за звучну изолацију не уклапа чврсто у цјевовод канализације.
 • Током инсталацијеуспон не поставља заптивну бртву.
 • Гумени јастучићи се не примјењују при причвршћивању на зид спојница.

Да би се ослободили буке канализационих цеви, неопходно је користити најсавременије звучне изолационе материјале. Такви модерни материјали су пјенасти полиетилен, порозна гума и други. Спуштање гласних звукова ће вам помоћи да постигнете удобност и удобност у својој дневној соби. Од вас се тражи да проведете своје вријеме на овом послу.

Додатне методе за звучну изолацију канализационих цеви

Вредно је схватити да се бука нећете потпуно ослободити буке, али можете је свести на најмању могућу мјеру. Додатне смернице: употреба "бешумних" канализационих цеви. Ово је једно од решења за елиминисање непријатних звукова. Фирме које производе пластичне цеви производе специјално дизајнирани материјал који има високе звучно изоловане особине. Главне разлике овог материјала су у томе што имају дебеле зидове, а имају и посебну структуру.

Ако користите специјалне пластичне цеви, потпуно искључујете могућност стварања резонанције. То значајно смањује ниво буке. Које су карактеристике "тихих" пластичних цеви?

Овај материјал има бијелу боју, цијена у таквим пластичним цијевима је много већа. То је велики недостатак који одбија потенцијалне купце. Али, да бисте постигли максималну удобност и удобност, морате потрошити свој новац. У овомеслучај не мора бити економичан.

Мере изолације буке

Размотрите много мъжки, които треба да бъде възможно за цевки и да се изолират:

 • Наношење специјално дизајнираних стезаљки за причвршћивање цеви на зидове. Која је сврха ових клешта? Уређаји су препрека за пренос звучних таласа у цијевима. Ови звучни таласи се шире до зидова, тако да чујете све нове звукове.
 • У прелазима цеви треба да се инсталирају посебно дизајниране компоненте за апсорпцију звука. Ови елементи су навлаке од еластичне гуме.
 • Извођење звучне изолације водова и цијеви канализације помоћу мембрана за изолацију буке. Овај филм се мора исећи. Учините то тако да ширина може у потпуности покрити елемент канализације. Све ивице морају бити повезане. Да бисте фиксирали ове ивице, користите конструкцијску љепљиву траку. Потребно их је омотати у три слоја. Слојеве треба добро нанијети. Овом процедуром можете повећати тежину канализационе цеви и елиминисати вероватноћу појаве резонанце.

резиме

Данас постоји много начина који су усмерени на канализациону цев и њене звучне изолације. Звучна изолација успонског канала, звучна изолација канализацијских цијеви, бука изолације цијеви вентилатора, употреба материјала који апсорбирају буку - све то је дио цјелокупног рада. Звучна изолација канализационе цеви троши много труда, али то се може учинити вашим властитим напорима.