Како се ријешити буке с крова метала?

Звучна изолација металног кровног цријепа је потребна како би се зајамчила удобност и удобност акустике за становнике који живе у овој згради. Материјал за изолацију буке може се поставити након покривања крова. Најефикаснији начин је да се унапред размисли о уградњи звучно изолованог материјала у процесу одређивања архитектуре крова (дизајн).

Данас је изолација од буке неопходан корак како би се осигурала удобност и удобност вашег дома. Бука квари расположење, изазива умор и раздражљивост. Бука такође може имати штетан утицај на ваше људско тело. Потребна је звучна изолација цијеле просторије, а посебно крова, јер је то најрањивији дио куће.

Штавише, до сада већина становника куће планира изградити стамбени простор у поткровљу, тако да је заштита од буке један од састојака удобности у овом дијелу куће. Металне плочице посебно захтевају ову процедуру, јер имају високе резонантне особине.

Посебне карактеристике крова метала

Главна предност металних плочица је огроман период експлоатације. Могуће је купити овај кровни материјал за скоро сваку особу, лако га је инсталирати. Тежина плочице је мала. Може се користити за кровове који имају сложен дизајн.

Материјал има широк спектар боја - повећава избор. Упркос свим овим предностима, овај кровни материјал има озбиљан недостатак - метална плочица је слабатоплотна изолација и карактеристике изолације буке. Сходно томе, звучна изолација металне и кровне изолације је обавезна процедура коју ћете морати обавити приликом уређења крова колача ваше куће.

Главни узроци буке крова

Киша, чије капи ударају у металну плочу, стварају неугодан звук, а ви то чујете, разлог је недостатак квалитетне изолације буке.

Ако се инсталација кровне конструкције изводи са неким грешкама, бука је много значајнија. Чак и са малим ветром, кров почиње да трза.

Уобичајене грешке приликом постављања крова:

 • Урета премази под металним материјалом плочица су неуједначено постављени. Приликом инсталирања, највјероватније су кориштене трачнице различите дебљине. Дакле, широка места на крову почињу да се сагну, формирајући ефекат резонанције - запремина се повећава.
 • Било је уштеда на материјалима за прикључење. Ако током инсталације користите мање од десет вијака по квадратном метру, капи кише ће звучати много јасније. За креирање одређеног броја мјеста за монтажу није довољно, потребно је додатно примијенити монтажне додатке, који морају бити опремљени са неопренском бртвом.
 • Било је непотребно отварање металне плочице. Дакле, у овом случају материјал почиње да се сруши, чак и без утицаја спољних фактора. За време врућине или мраза, листови се још више деформишу. Бука се дешава чак и када сте на улицино винд

Густина материјала за изолацију буке зависи од нагиба крова. Наведени угао је мањи, гушћа је звучна изолација крова металне плочице.

Ако избегнете све уобичајене грешке приликом постављања кровне торте, можете направити ефектну звучну изолацију металног кровног цријепа.

Материјал за звучну изолацију

За звучну изолацију користе се различити материјали. При куповини ових материјала морате обратити пажњу на следеће карактеристике:

 • индекс апсорпције буке;
 • модул еластичности.

Прва карактеристика је назначена на амбалажном материјалу одређене грађевинске компаније или у упутству. Индекс апсорпције звука одражава способност материјала да апсорбује енергију звука. Морате одабрати материјал који има највише истакнутих параметара.

У улози звучних изолатора могу бити материјали од полимера - пена или Финоплек (топлотноизолациони материјали).

Индекс високе звучне изолације има засвођене материјале:

 • материјал од стаклених влакана (стаклена вуна);
 • минвата, или различито минерална вуна;
 • базалтно влакно.

Сви ови материјали имају приступачну вредност и истовремено одличну квалитету.

Следеће својство је динамички модул еластичности. Што је нижи коефицијент ове карактеристике, боља је звучна заштита. Најбољи материјали су базалтна влакна или фибергласа. Постоји једна нијанса -Базалтно влакно има највећу вриједност на грађевинском тржишту.

Извођење поступка изолације буке

Постоје две опције за постављање звучне изолације за кров. Материјал за звучну изолацију монтира се или изнутра или извана. Када је сама инсталација крова већ извршена, бука се користи споља.

Приликом уградње новог крова на врху носача за распоред крова (рогова) је посебно дизајниран, импрегниран са посебним саставом картона (рубероид). Изнад хидроизолационог материјала је исправна уградња шина.

Покушајте да не оштетите кровни материјал на местима где није на ослонцима за кров (рогова).

Пре почетка причвршћивања потребно је обрадити све шине оквира са монтажом од пене од доњег дела уз кровни материјал или мембрану.

Материјал који изолује буку пада у руптуру оквира. Није потребно извести монтажу звучног изолатора.

Куповина звучно изолованог материјала је неопходна са залихама.

Ако је оквир прекривен миниватом (једна од варијанти звучне изолације кровног покривача од металне плочице), треба извести полагање пјене или пјене (гријача). На ножицама са косим роговима потребно је уградити антисептички третирану шипку (контра решетку). Тада је важно да се монтира решетка, како би се завршни покривач завршио. У овом случају, потребно је придржавати се метода монтаже металног кровног цријепа.

За увећањеУчинковитост звучне изолације кровног покривача потребно је уклонити елементе заштитне звучно-изолацијске структуре (акустични мостови) приликом уградње плочице.

Гласне осцилације (вибрације) се такође могу десити, које почињу да се преносе кроз ослонце за постављање крова (рогова) на облогу зидова. Да би се отклонио овај проблем, у ту сврху се користе специјално дизајниране изолационе заптивке. Они се инсталирају приликом инсталације антисептички обрађене шипке (контра решетке). Звучно изолационе бртве могу бити гумени или пјенасти полиетилен.

Све заптивке намијењене изолацији вибрација морају имати равномјерну дебљину.

Раширене методе изолације буке

Постоје методе које су постале раширене:

 • Примена материјала за кровове са посебним параметрима. То укључује металне плочице, које имају способност да апсорбују бучне звукове.
 • Полагање додатног слоја звучне изолације. Полаже се на слој хидроизолације или на облогу са обресхетином за покривање крова (лати). Као додатни звучно-изолациони слој, полистирен може да делује.
 • Звучна изолација цријепа изнутра. Између носача за уградњу крова, уграђују се плоче од материјала који апсорбира буку, а слој изолације додатно је прекривен уским, добро обрађеним, добро постављеним плочама (надвратник), сухозидним плочама, стропним плочицама.
 • Горњи дио плочице је прекривен посебно дизајнираном плочицомсмеша која се састоји од њиховог безбојног лака и минералне вуне базалтне прашине. Унутрашњост металне плочице почиње да подмазује ову смешу. Затим треба да се фиксира у кратком временском периоду тако да нема времена да се осуши.
 • На крају направите дневни стан, који се налази између куће и крова.

Звучна изолација готовог крова

Након завршетка монтаже кровног покривача могуће је направити четкање металних плочица. У овом тренутку, најбољи изолатор буке биће грејач од ролне. Између ослонаца за уградњу крова (рогова) поставља се изолација ваљка, а фиксно се причвршћује шинама.

Ако се приликом уградње металних плочица, одстојника користе за изолацију вибрација, ефективност звучне изолације у унутрашњости је знатно смањена.

резиме

Бука је најозбиљнији проблем на који можете наићи након постављања дневне собе. Посебно проблем постаје акутан ако покријете кров металним плочицама. Запамтите: На самом почетку, морате знати узрок гласног звука. Они могу бити различити. Такође морате одабрати прави материјал.

Требало би да има висок индекс индекса звучне изолације (ИЗ) и низак ниво динамичког модула еластичности. Цијела процедура изолације буке може се обавити самостално, али је боље вјеровати стручњацима који ће тај посао обављати квалитативно. Савети о овом чланку ће вам омогућити да будете независнизвучна изолација крова металне плочице.

Желимо Вам успјешну и квалитетну звучну изолацију крова металног цријепа!