Како се носити са бубамом из Колорада, ослободити се колорадске буба

Буба Цолорадоје потпуно офензивна творевина, коју мрзе сви туристи. Иако је све до 18. века практично никаква пажња није посвећивана њему, али само у тим годинама у Колораду овај инсект је појео читав терен! Од тада су почели размишљати о томе како се једном и заувијек ријешити колорадских крумпира. Постоје читаве листе различитих метода које помажу људима у овом послу. Подељени су у две врсте: коришћењем хемије и без. Већина вртлара је изгубљена у свом избору и испробава неколико опција одједном. И ово је исправна одлука. У чланку ћемо размотрити главне методе за борбу против Колорадо буба без употребе хемије.

Које су потешкоће у његовом елиминисању?

Земљани користе много метода, користе различита средства, али након неког времена, колорадски буба поново почиње да оштећује усеве у башти. На то утичемного фактора:

1. Врло брза репродукција.Само једна женка полаже око 1000 јаја у исто вријеме! А од њих има око 800 ларви.

2. Повољно станиште. Ниједан од инсеката или животиња не лови кукца, тако да нема непријатеља. Једина опасност за његов живот је сам човек.

3. Спавати зими на великој дубини.Ништа не може да га уништи, као и пре хладноће, скрива дубоко под земљом.

4. Висока издржљивост.Јата ових штеточина могу освојити велике удаљености.

5. Дистрибуција широм свијета.

Наравно,Најпопуларније методе контроле колорадских беетлеса су различити хемијски препарати. И они заиста помажу, не заборавите да ће ти пестициди након неког времена доћи на стол заједно са жетвом. Због тога је боље дати предност националним средствима.

1. Ручно сакупљање инсеката.Погодан само за мале површине. Неопходно је пажљиво прегледати биљке, а пронађени кукци су се преселили у посуду са сланом водом. Тамо ће сигурно нестати.

2. Лијевање.За ову методу је погодан пепео од брезе. Можете користити било које друго дрво. Овај метод убија и личинке и вредне кукце. Овај поступак треба обавити рано ујутро или након кише. Неопходно је да се пепео одлаже на листовима. За бољи резултат пепео се може разбацати по граду. Ова мера се спроводи једном у 14 дана (до цветања) и једном у 30 дана (након цветања). Други начин је да користите кукурузно брашно. Њени инсекти ће јести и надути, то јест, умријет ће. Постоје земљопосједници који умјесто брашна посипају листове цементом. Овај догађај се одржава једном мјесечно.

3. Прскање биљака.Погодан раствор лешника од кикирикија. Начин припреме: 1 кг зелене коре, сипати 8 литара кипуће воде. Потребно је недељу дана да се инсистира на томе. Прокувајте целандин и прскајте га на биљке. Сипа се у кипућу воду и кува око 20 минута. Након тога, 0,5 литара овог раствора се разблажи у кантици воде. Права смрт за бубе је мешавина сенфа (300г), сирћета (120г) и воде (12л).Прскање се врши у сунчаном времену, а што је раније јуха кувана, боље ће радити.

4. Садите цветове в саду.Сви кукци не воле мирис биљака као што су ноћна љубичица, краставац, бели лук, невена, кикирики, хрен и конопља.

5. Птице.Ако одједном код куће имате сопствени гингхам, немојте се лијенити и одвести у град. Ова лепота не смета да једе стотину колорадо буба.

6. Употреба отровних колорада.Ако вам не смета да радите и скупљате најмање половину ових инсеката, онда практично немате отрова. Ставите будуће жртве у посуду, напуните је водом и затворите поклопац. Када су кукци отишли ​​на дно - све, отров је спреман. Верујте ми, живе Колорадо беетлес су ужаснути да се боје властитих токсина.

То су све тајне и начини борбе против Колорадских буба. Као што видите, можете да радите без хемикалија.