Како се дрвена врата врата загријавају властитим рукама

С појавом хладноће потребно је водити бригу о пружању топлине свом дому. Једна од проблематичних подручја у овој ситуацији су дрвена улазна врата. Она је подвргнута разним негативним вањским факторима у већој мјери него други елементи унутрашњости дома. Постоји неколико начина за решавање таквог проблема, а главни од њих су врата изолованог дрвеног улаза. Само дрво има добру топлотну изолацију, а ако направите добру изолацију, можете заборавити на губитак топлоте.

Како се носити са проблемима изолације

Власници кућа често врше комплетну замјену кутије и крила врата. Међутим, ова радикална метода је најскупља од доступних опција. Да би се обезбедила довољна непропусност уз помоћ савремених грађевинских материјала, који ће омогућити да имају најизолованија улазна врата естетског изгледа.

Чак и ручно изолована врата могу бити лепа

Како је у фази почетне инсталације лакше изоловати дрвена врата, власници изграђених викендица су у повољнијем положају него власници старијих зграда. Дрвена плоча се може унапријед покупити са довољном количином изолације испод декоративне површине. У таквој ситуацији шперплоча може да сакрије следеће материјале:

 • пјенасти полистирен;
 • минерална вуна;
 • базалтна вуна.

Изгледа као кришка изолованих врата

Предност таквих случајева је минимална тежина и приуштивост. Вриједиводите рачуна о томе да се дрвене компоненте врата могу деформисати због радних карактеристика и температурне разлике споља и изнутра. То доприноси смањењу непропусности и такође захтева додатни рад.

Ослободите се пукотина

самолепљива заптивна маса

Инсталирана дрвена врата у приватну кућу морају бити чврсто затворена са оквиром на свим линијама. Топлота тече кроз пукотине формиране на овај начин. Да бисте добили ослободити од такве ситуације су гумене бртве, залијепљене по ободу кутије врата.

Један од начина за уградњу заптивача - у жлеб

Следеће особине имају позитивне карактеристике таквог материјала:

 • произвођачи га нуде у облику мултиметарских трака;
 • задња страна је прекривена лепљивом основом;
 • пластичне особине гуме омогућавају минимизирање пукотина;
 • користи неколико врста обојења од бијеле до тамно смеђе;
 • различите траке запремине могу попунити и мале просторе и видљиве шупљине;
 • гумена налепница се лако монтира и истовремено задржава дуже време.

Ако не можете купити гумени заптивач за дрвена врата, можете користити слој умјетне коже у неколико слојева. Трака се може фиксирати малим металним ексерима.

Извршити мерења експериментално како би се пронашли параметри празнина и број који је потребан за њихматеријала. Операција се обавља на свим местима спојева кутије и врата.

Заптивна плочица око обода

Прије него што изолирамо дрвена врата у приватној кући, мјеримо потребну дужину бртвила на периметру проблема. Лепљење се врши постепено, уклањајући део заштитне папирне траке, притисните лепљиву страну на наборе. Постепено откидање папира, фиксирање самолепљивих врата на дрвену површину.

Изолација улазних дрвених врата се лако врши помоћу пенасте гуме. На ободу кутије за врата, без обзира на доњу страну, напуните траку са перајима за намјештај или грађевинским кламерицама.

изолација са пенастом гумом

Овај метод је ефикасан на следећим основама:

 • за извођење изолације није потребно уклонити врата;
 • трошкови материјала су минимални;
 • се лако инсталира и брзо расклапа по потреби.

На доњој површини прага се не узима пуна гума због брзог оштећења. Пожељно је напунити на унутрашњој страни врата испод. Уместо пене, можете користити било који импровизовани материјал, на пример, предмете од вештачког крзна.

Обрада платна

Рад на изолацији врата може се подијелити у 2 ступња - монтирање гријача и обрада извана. У исто време, последња фаза је потребна не само за декорацију панела, већ и за додатно фиксирање изолационог материјала.

изолација

Будући да је неопходно изоловати врата у приватној кући не само по ободу, већ и по читавом платну, значајно смањујући њихову топлотну проводљивост, онда се за ову операцију користе грађевински материјали са одговарајућим својствима, на пример, различите врсте обичног памука. Недостатак је у томе што су набори честица спљоштени, као и могућа хигроскопна својства материјала. У том смислу, препоручује се да се замена спроведе за око 3-4 године.

Минвата као изолатор

Строго је забрањено користити стаклену вуну за изолацију унутрашњих површина. Кора стакла изазива алергијске реакције и повреде коже. Као сигуран, али не и мање ефикасан материјал погодан је базалтни памук.

Често се користи обична вата, иако је коефицијент приањања веома висок, скоро годину дана касније, он се разбија у груди и може се заборавити на изолацију. Боље је заменити такву вату материјалима са стабилнијим карактеристикама. Оне укључују:

 • пјена је практичан материјал, али је склона већини дефеката вате;
 • изолон је модеран синтетички материјал мале дебљине и високе енергетске ефикасности;
 • минерална вуна - основа структуре је минерални базалт и мала количина синтетике, што структуру чини практично не колапсом;
 • пјена - добро одржава топлоту, али рад са њом се разликује од изолације дрвених врата другим материјалима.

Поролон и изолон, због својих линеарних димензија, добро су причвршћени за унутрашњу површину, не померају се у страну и тако дуго остају. Да би минерална вуна што дуже задржала облик, пожељно је направити мале ћелије са избочинама на вратима, гдје се чврсто увијају. Само у овом случају, памук ће задржати свој облик и осигурати високо квалитетно складиштење топлоте у унутрашњости.

Минвата за изолацију је уметнута у припремљене жљебове и чврсто увучена

Пена је боље заменити Финоплек-ом. То је екструдирани пјенасти полистирен, који је направљен у облику плоча. Иако структура изгледа као пена, због печења плоча током производње, изолациона својства су значајно повећана. После замене је најпопуларнији грејач.

ВИДЕО: Топлота минута - грешке

екстеријерска обрада

Спољашњи слој топлотне изолације биће потребно покрити тканином од вештачке коже. То ће омогућити фиксирање и заштиту изолационог материјала. Разумијевање што изолирати врата у приватној кући, често бирају минералну вуну због практичности рада с њом и високе учинковитости.

Декорација врата плетеним тканинама

Користи се следећи алгоритам:

 • Потребно је претходно скинути тканину са шарки.
 • Сви додаци су причвршћени завртњима и декор је уклоњен.
 • На површину платна се поставља равномеран слој изолације.
 • Кожа се ставља на вештачку кожу и фиксира уз помоћкламерица за дрвену подлогу.

Ако је изолација дрвених врата направљена пјеном, онда се исече величина тканине. Да то поправимо, користите "ретке" нокте. Вањска површина у овом случају је, у правилу, прекривена слојем ламината или ламинираних плоча од влакана. Међутим, маса врата се подиже. Да бисте смањили оптерећење петље, можете додати још једну или две петље доступним. У супротном, монтира се више петљи него што су биле пре обраде.

По завршетку опремања, опрема се враћа на своја седишта. Такође, око је монтирано веће дужине, узимајући у обзир повећану дебљину материјала.

ВИДЕО: Производња топлих улазних врата