Како правилно поставити унутрашња врата: ставите кутију својим рукама, видео упутства

Успјех самосталне инсталације унутарњих врата може се постићи ако је исправно приступити рјешењу овог проблема. С једне стране, такав рад се лако спроводи, али са друге стране постоји низ нијанси које треба узети у обзир током процеса инсталације. Прије постављања унутарњих врата важно је размислити о алгоритму дјеловања. Истовремено, ако радите без припреме, то може утицати на крајњи резултат. Од велике је важности теоретска обука у питању како поставити сличне структуре врата. Чак иу недостатку искуства можете да инсталирате унутрашња врата компетентно и поуздано.

Припремни рад

Прије разматрања теорије уградње унутарњих врата и наставка уградње конструкције, треба размотрити провођење припремних радова. Ни у ком случају не може се игнорисати ова фаза, иначе се лако и брзо постављање врата може претворити у праву ноћну мору. Прво, потребно је обратити пажњу на два бода.

Да бисте започели, проверите да ли је шарка са вратима потпуно усклађена. Оптимална ситуација ће бити ако након инсталације са свих страна остане размак од 2-3 центиметра. То ће вам омогућити да без напора поставите кутију врата на ниво једне равни са отвором.

Лако је постићи. Ако је отвор сувише узак у односу на јединицу врата, може се проширити чекићем или бубњем. У случају да је врата преширока, могуће је користити дрвену гредусмањите његову величину. Генерално гледано, клиренс до пет центиметара сматра се нормалним.

За савршену уградњу јединице врата можете користити један једноставан уређај. Потребно је поставити три нивоа дрвених шина преко кутије. Једно дно, друго одозго, треће - у средини дизајна. Ове шине ће омогућити да се јединица врата постави у једној равни са прорезом.

Да би се избегло оштећење површине кутије за врата, шине можете причврстити постављањем дрвених салвета испод њих. Треба их завртети на крај кутије. Поред тога, дужина трачница треба да буде изабрана на такав начин да се након уградње кутије за врата у прорезима шипки одупру зидовима. Узгред, постоји још неколико нијанси које ће вам помоћи да га инсталирате без потешкоћа.

Прво, шине морају бити причвршћене на другој страни јединице врата, што ће отворити врата. Осим тога, потребно их је поправити након постављања врата у отвор и формирање између Лутткова и резање размака до жељене величине.

За фиксирање кутије можете користити пресавијени двоструки уски картон. Веома је важно у фази припремног рада извршити горе наведена два поступка. Без ових процедура, не препоручује се уградња јединице врата, јер је у овом случају ризик од изобличења цијеле конструкције знатно повећан. После ових манипулација можете директно прећи на независну монтажу унутрашњих врата.

Независна уградња унутрашњих врата

Послезавршетком припремних радова и набавком свих потребних алата можете почети са уградњом унутрашњих врата. За алате ће бити потребан чекић, кратка шина и фомка. Поред тога, неопходно је купити полимеризацију пене са ниским притиском. Као примјер можете донијети пјену Мацрофлек 65. Такођер је потребно припремити клинове с дрвета. За данас постоји технологија издувних гасова, како правилно поставити унутрашња врата. Процес инсталације се може видети на видео снимку.

Прво, потребно је да ставите јединицу врата у рупу. Током овог процеса, важно је посветити посебну пажњу странци која је одредила. Пожељно је, када се врши инсталација, да буде тамо где се врата отварају. Сада треба да ставите структуру у средину рупе. Померање јединице врата десно или лево захтева исти размак између конструкције и зидова са обе стране.

Следећи корак је да се уверите да је вертикални распоред ормана за врата исправан. За то можете користити ниво шине. Мора се наносити са дна горњег попречног премосника. Ако се ниво не прати, потребно је користити фомкои, подићи га са потребним сталком и поставити испод њега дрвене клинове.

Затим причврстите јединицу врата на преграде. Да бисте то урадили, потребно је да избушите рупе пречника 6 мм у избоченом делу дрвеног скакача. Затим су колци у тим отворима зачепљени. У процесу фиксацијеЈединица врата мора повремено проверити дизајн бочних зидова.

Након тога, потребно је натопити кутију за врата и отвор с водом. Овај поступак се изводи како би се повећала полимеризација монтажне пене и њено приањање на зидове рупе. Затим, још једном, уверите се да је исправан положај кутије за врата одржаван. Да бисте то урадили, користите ниво шине. Поред тога, потребно је контролисати присуство јастучића од картона, између крила врата и Лудкеа. Ако су неки испали у процесу рада, онда се морају вратити на то мјесто.

У следећем кораку, потребно је попунити празнину између јединице врата и преграда помоћу монтажне пене. Након тога морате пустити да се пјена зграби и осуши. То ће потрајати неколико сати. Инсталациона пена се у правилу потпуно смрзава за 6-10 сати. Успут, монтажна пена је отровни материјал. Са њом се могу користити заштитне рукавице како би се избегле непријатне последице контакта са кожом. Поред тога, неопходно је заштитити површину производа уз помоћ траке за фарбање, лепљење са блоком врата на ободу.

Након тога уклоните све помоћне уређаје. Сада више нису потребни. Дакле, уз помоћ одвијача, демонтирали су типле и завртње, који су осигурали скакач у кутији за врата. Онда морате уклонити шине и отворити врата. Картонске подлоге треба да падну на сам под након отварања врата.

Декорација врата

Питање какоПравилна уградња блокова врата није ограничена само на инсталацију саме конструкције. Након постављања унутрашњих врата потребно је радити на обради врата. Метода овог поступка зависи од ширине врата, као и од типа монтиране јединице врата. У случају танког зида, као нпр. На улазу у купатило, могуће је завршити обраду само помоћу ормара. Ова опција је најједноставнија и најинтензивнија. Прихваћени сет плоча је причвршћен на обје стране структуре врата, затварајући празнине испуњене пјеном између кутије и преграда.

Када се ради о широким отворима, њихова обрада се врши истим облогама или селективним плочама. Могу се разликовати од боје крила врата, што је посљедњих година постало популарно контрастно рјешење. Патролна шипка се може изрезати на потребну ширину, и треба је осигурати уз помоћ љепила за градњу.

Поред тога, треба нагласити да је један од начина обраде врата да се протежу обронци. Ово је посебно тачно када се постављају дрвени блокови врата. Чињеница да цементно-песковита гипсана жбука повољно истиче структуру врата од природног дрвета. У исто вријеме, овај тип третмана се не препоручује за вреће на вратима од влакнених плоча. Овај материјал није компатибилан са високом влажношћу материјала који се користи у малтерисању.

Након постављања вратаМонтажа панела властитим рукама није посебна потешкоћа. Потребно је подрезати ивицу сваке плоче под углом од 45 степени и причврстити их на кутију врата. У те сврхе можете користити љепило, завршну обраду или вијке. Шешири ноктију се затим протрљају, а вијци се скривају помоћу украсних пластичних чепова.

Као што пракса показује, уградња унутрашњих врата је прилично једноставна процедура. Али, само ако се поштује технологија инсталације и редослед извршења радова. Паметан приступ случају омогућит ће вам да све манипулације завршите без пуно труда и проблема.

Брига за унутрашња врата

Важно је запамтити да се технички компетентна и прецизна уградња унутрашњих врата лако може елиминисати недостатком бриге за дизајн и неправилан рад. Препоручује се да се унутрашња врата користе у затвореном простору на температури од +15 до +35 ° Ц. Тако влажност ваздуха не би требало да пређе 70%. Важно је да на јединицу врата не утичу изненадне промене температуре и осцилације влаге у стану.

Подразумева се да се посебна пажња мора посветити раду унутрашњих врата у просторијама опремљеним херметичким прозорима. Ако не проветрите просторију, може доћи до превелике влажности у њима, што може проузроковати оштећење конструкцијских елемената структуре врата. Да, врата се могу набрекнути, материјал је одвојен.

Поред тога, инсталација МДФ-а је строго забрањенаврата у оним просторијама у којима се стално повећава температура и влажност ваздуха. Међу такве објекте спадају базени, сауне и купке. Међутим, не препоручује се инсталирање таквих пројеката у просторијама без грејања, са цементним или земљаним подовима. У исто време, дозвољено је експлоатацију унутрашњих врата са краткотрајним дејством влаге. У овом случају, обавезни услов је вентилација простора. Као пример таквог објекта можете донети купатило.

Приликом коришћења унутрашњих врата, отварање и затварање мреже треба да се врши само на начин који не доводи до оштећења конструкције и решетки. Поред тога, чак и ако су врата опремљена отелоцним премазом отпорним на хабање, треба избегавати велики механички утицај на конструкцију. У супротном, могућа је појава сечења, пуцања, испупчења и абразије. Такви недостаци ће у великој мери отежати естетски изглед јединице врата.

Унутрашња врата, попут намештаја у соби или других унутрашњих предмета, захтевају пажњу и пажњу. Да би се одржао естетски изглед дизајна, потребно је периодично користити специјалне производе за његу. Очистите блок врата од прљавштине и прашине меком крпом или влажним марамицама. Избегавајте контакт структуре са различитим растварачима, киселим и алкалним једињењима. Ако пратите таква једноставна правила, унутрашња врата ће задовољити своје господаре естетским и дугим вијеком трајања.

У закључку, сврсисходно је нагласити да ће цијели процес назван "ставити унутрашња врата на властиту", направљен уз поштовање технологије и препорука стручњака, трајати око три сата. Истина, ово није бројање времена утрошеног на припремне радове прије него што се почне инсталирати властитим рукама.