Како подићи под на балкону

Проблем како подићи под на балкону, често се јавља у случају наводног спајања просторије и самог балкона. Типично, ниво пода на балкону је нешто нижи него у самом стану, сам праг је висок, што са собом доноси додатне неугодности. Истовремено, потребно је повећати висину пода тако да не ствара оптерећење на пећи на балкону и истовремено изолује под.

Припремна фаза

За почетак припремите површину. Можете то брзо да поднесете. Са балкона морате уклонити све ствари тако да не ометају радни процес. Ако је стари вијак у стању неприкладном за даљње руковање, раставља се длијетом и чекићем. Очишћено од површине грађевинског отпада мора бити темељно поткријепљено. Ако планирате да користите дрво, потребно је да га претходно третирате антисептиком да бисте спречили кварење материјала од инсеката и гљива.

Важна фаза - изолација. То ће помоћи да се избегну непотребни губици топлоте, јер је бетонски материјал хладан. Најчешћа варијанта изолације пода балкона је употреба пјене. Дебљина плоча не смије бити мања од 50 мм. Неопходна је и хидроизолација слагања, јер бетонске балконске плоче упијају влагу.

цементна кошуљица

Пуњење цементно-песковитог затварача - то је трајност, поузданост и трајност. То можете урадити лако властитим рукама. Али специфичност уређења кравате на балкону је да ако под има оштре разликевисина, онда је то пуно проблема. На бетонској балконској плочи немогуће је дати снажно оптерећење, стога дебљина спојнице мора бити минимална. Ако је висинска разлика већа од 80 мм, боље је одбацити пуњење вијка. Редослед акција:

  1. По ободу балкона потребно је направити оплату од танких плоча, како би се спријечило цурење и ширење течног цементног малтера.
  2. Након припреме површине, наноси се хидроизолациони материјал (најчешће се користи полиетиленска фолија или рубероид). Пошто је површина балкона мала, хидроизолација се мора поставити тако да нема спојева. У овом случају, ивица материјала треба да иде мало по зидовима.
  3. Затим морате херметички затворити шупље рупе с пећницом на балкону и зидом куће. Најбољи од овог задатка је бакарни мастик.
  4. Сада можете наставити директно до излијевања. Ако је балкон мали, није потребно инсталирати свјетионике. Раствор се припрема као и обично: три честице песка на 1 део цемента. Истовремено, вијак се сипа у двије фазе. Први пут у готовом текућем раствору додајте гламид. Други слој се излије са обичним раствором да би се под равна. Прво, напуните једну страну пода на балкону, који се налази на супротном крају врата, и постепено прелазите на излаз.

Пуњење естриха омогућава опремање топлог пода.

лог лагуне

За подизање пода на балкону или на лођи од 20 цм, боље је користити дрвене трупце. Поред тога, на лагунамаможете одмах истегнути дрвени под. Таква конструкција не ствара велико оптерећење на плочи балкона. Прво, потребно је да монтирате летву од пуног дрвета. У том случају ширина кобра би требала бити већа од 3 цм, а висина је једнака висини пода минус ширина дасака пода. Дрвену конструкцију треба чврсто причврстити помоћу дасака, фиксираних под правим углом уз помоћ углова метала. Даљи рад се одвија у сљедећем редослиједу:

  1. Постављање хидроизолационог слоја.
  2. Инсталација грејача (оптимална варијанта је минвате или експандирани полистирен пена).
  3. Постављање парне бране.
  4. Фиксирање структуре од кашњења.
  5. Монтажа подних облога.

Такав под ће балкону зграде дати удобност и удобност. Будући да је материјал стабла природан и топао, проблем хладног пода ће такође бити решен. На исти начин можете подићи подове у дрвеној кући.

металне конструкције

Метал фановима ће се допасти идеја израде металног оквира. За почетак, потребно је заварити правоугаоник у складу са ширином и дужином балкона. У ту сврху ће се уклопити метални углови. Да би се осигурала чврстоћа и чврстоћа конструкције, ојачана је шипкама дуж и попреко (промјер шипки не би требао бити мањи од 1 цм). Удаљеност између њих треба да буде око 0,5 м да би се максимизирао оквир. Затим до готово готовог оквира морате заварити ноге, чија ће висина бити у складу са висином пода.

Површина плоче треба прекрити течним мастиксом или пастомбило који хидроизолациони материјал. Дизајн треба да буде осликан и постављен на балкон. Да бисте постигли идеалну хоризонталну површину, можда ћете морати да се уклопите под ноге носача. Ако је оквир једнак, може се одмах причврстити сидра за балконску плочу и зидове.

Сада се ради о грејачу. Након причвршћивања оквира унутар лимова, пуни се пена. Ако постоје пукотине између гријача и метала, оне морају бити испуњене монтажном пјеном. Завршна фаза је уградња плоча. Предност металног дизајна је у томе што је дуготрајан и није склон труљењу.

суви естрих

Овај метод је једноставан и брз. Прво морате припремити површину и затворити откривене пукотине. Затим морате причврстити балконску плочу пластичном фолијом и направити оплату. То ће помоћи да се избегне промена облика сувог пуњења. Простор између оплате равномјерно заспи са сухим материјалом (фина шљака, такођер глина или песак). Затим се растресити материјал треба добро затегнути тако да је подлога густа.

Након подизања нивоа пода, могуће га је почети обрађивати. За балкон се најчешће користе керамичке плочице. Али овај под ће бити хладан, морат ће покрити тепих. Као опција, ту је топли под, али то је додатни трошак новца, снаге и времена. Покривање дрва (подна облога, паркет) је топло, али је подложно влази. Због тога је прије постављања хидроизолацијског слоја потребно донијети сву одговорност. Линолеум је један од најважнијихпрактични материјали. Брига за њу лако и једноставно, без проблема ће служити и на отвореном балкону.