Како оплодити лук да расте здраво и сјајно

Много тога да се говори о предностима зелених и лукавих метака једноставно нема смисла, јер сви о томе знају. Ово поврће се не може заменити. Сви становници љета сањају о томе да на свом подручју узгајају велики и здрав лук. Али за њега је практично немогуће без гнојива.

Изгледа да је ово само лук. Али ово је грешка, чак и ова култура треба редовно храњење. Међутим, током читавог периода његовог раста, медицински подаци се спроводе, а профилактичке процедуре се препоручују не више од 3 пута.

Прво облачењепрамца обављено је две недеље после садње. Пожељно је користити азотна ђубрива, она доприносе брзом расту зеленила.друго облачењесе врши након око 10 дана. Током овог периода потребно је смањити количину азотних ђубрива за лук и пребацити се на она средства која садрже калијум и фосфор.трећа обрадапада на фазу формирања саме сијалице. Ова ђубрива се често уводе на тлима, исцрпљена различитим поврћем или повремено. А ако земља није тако, онда се трећи лук може напустити.

Сада можете да изаберете од огромне количине минералних ђубрива за лук. Најпопуларнији су: Агрицол-2, Вегета и Еффецтон-О. Не морате се ослањати на своје искуство, праксу и вештине и самостално узгајати ове лекове. Увек пратите упутства јасно, у њој је све записано. Већина произвођача препоручује да се две кашике разблаже за десет литараводе. По могућности храните лук у вечерњим сатима.

Прво храњење може бити:

1. Једна кашика амонијум нитрата + 60 г суперфосфата + 0,5 кашике. л калијум хлорид + десет литара воде.

2. Канта воде + 60 г амонијака. Ово ђубриво не само да ће повећати његов принос и повећати величину сијалица, већ ће се и ослободити многих штеточина.

Следна средства се лахко упорабијо за друго облачење:

1. Десет литара воде + 30 г амонијум нитрата + 30 г калијум хлорида + 55 г суперфосфата.

2. Канта воде + 1 тбсп. л сол + 1 ст. л амонијум нитрат + 0.5 ппм. манган

Следователно может бить тресиј:10 литров воде + 45 г суперфосфата + 25 г калијеве соли.

Постоје случајеви када се лук почиње сушити на кревету. Неопходно је одмах покушати сазнати разлог за ову појаву и обавезно је елиминисати. Ако то не урадите, принос овог поврћа ће бити веома низак, а величина вас неће изненадити.

Пазите!Приликом наношења ђубрива за лук, покушајте да спречите да медиј уђе у зеленило.

Ако је ваш лук велики, онда је ваша земља доброг квалитета, веома је плодна. У овом случају, уздржите се од разних врста исхране.

Жути лук због недостатка калијума. Кратки врхови - мали фосфор. Лоше перје кажу малу количину азота. Ако сањате о богатој берби лука, онда се држите уравнотежене количине ђубрива.