Како одабрати завјесе за завјесе под напетим стропом и како их причврстити

Цуртаинс густог материјала савршено погодна под тензијом потолокДлиа погодније стретцх плафонске завесе дебелог и не провидних тканина. Тила дозвољено да се примењује ако је прозор прекривен са обе стране завесе, али ова опција - није најбоља за спуштених плафона, као ширине вијенца за монтажу завесу је превелика.

Шта боље завјесе у спуштеног плафона лоок

Боље је да се определите за завеса да се допуни неких фигура свагс. И све то ће бити на истој траци. Штавише, причврстите сам лист боље да савијете кутију. Тако се слот испод стрехе не значајно и утисак да завеса иде директно на плафон.

Пик суспендоване завесе плафонских када треба да протежу боју тканине

На основу горе наведеног, препоручује се изабере завесе следећих материјала:

 • свила;
 • баршун;
 • атлас;
 • жакард;
 • густа органза;
 • антилоп (париетал).

Савети за фиксирање завесе до затезног плафона

Причврстите завјесу на затезни плафон кроз скривени вијенац. У ствари, ради се о једноставном металном профилу са утором у који су уметнуте куке, али се налази у дубини стропа (око 3-5 центиметара).

Наравно, можете користити и неке широке украсне стрехе, али изгледа да је све у тој количини превише помпозно и "скупо". Већ ствара превише бизарну ситуацију која не краси ни на који начинунутрашњост

Завесе које се причвршћују на скривену завесу изгледају веома лепо

Следователно, да се завесе на тъкане на стропа може да следва, както следва:

 • на скривеном вијенцу;
 • на равном низу;
 • на пластичним затварачима;
 • на алуминијумским затварачима (најјефтинија и непоуздана опција, посебно ако су завесе тешке).

Скривена завеса на напонском плафону: инсталација

На плафону испод скривене завесе постављено је мировање. Најбољи начин да то урадите је да користите најчешћи гипсани картон са премазом и лепљеним филмом. Можете га инсталирати чак и на обичним вијцима или типлама, само шешири морају бити скривени (они који су укључени у профил).

Скривена ниша на напонском плафону направљена је ширином ресица од само 5-10 центиметара. Можете урадити више ако ће завесе затворити прозорски отвор или, на примјер, излаз на балкон, поткровље, степенице. Они такође инсталирају стропне вијенце, који су најчешћи метални профил са утором.

Дизајн се такође може обуставити, ако је дозвољен простор за то. Истовремено, савијање филма може бити скривено глатким преласком према горе, такође затвореним филмом (једноставно напетошћу).

Скривена завеса на напонском плафону неће скренути пажњу са укупне слике унутрашњости просторије

Потребно је обратити пажњу и на тзв.

Разликују се од уобичајених:

 • уз присуство украсног лицаделови;
 • завеса је намотана на вијенац у неколико слојева;
 • на бочним странама су испупчени дијелови багета (и карактеристична кривина дрвета).

Али ова опција је погодна само ако је инсталација направљена на веома широком прозору или скрива излаз из балкона. У последњој верзији, биће потребно пажљиво бирати састав завеса и завеса, тако да је излаз био удобан и скривен иза украшеног платна.

Ниша испод завесе у напонском плафону: варијанте

Ако се завјесе предвиђају да се налазе у скривеној ниши, онда се монтажа вијенца у овом случају изводи на главном плафону. Затворите га кречом или истим филмом (лепљење је боље на полиуретанској бази). Могуће је оставити прорез за свега неколико центиметара, који ће бити затворен дрвеном или гипсаном гредом.

Још једна једноставна опција за нишу је постављање дрвене шипке. Не поставља се на зид, већ на плафон. У шупљини металних профила једноставно се поставља дрвена греда и на њу се причвршћује одговарајући вијенац. Дубина нише ће бити минимална.

Али вијцима за бетон (или циглу) боље завијте скривени профил вијенца. Ево само потребе да изаберете њену боју тако да је у потпуности комбинована са нијансом затезног филма (или гипса, ако је строп извршен од њих).

В етом случае значит:

 • отворен приступ прозору (гдје можете поставити затворене цвијеће);
 • могућност отварања прозора;
 • такође инсталирајте ролетне (за подешавањесунчева светлост у соби).

Растојање од прозорског отвора до нише је оптимална удаљеност од 20-30 центиметара

Недостаци скривене нише су само један - потешкоће у фиксирању самих завеса. Поступак једноставно траје доста времена, јер ће куке бити у малој и уској ниши.

Како је створена ниша? Из истих металних профила или пластичних шина са жљебовима (ако је монтажа филма изведена на овај начин). Најједноставнија опција је постављање профила окомито на главни плафон. Испразните његову шупљину док се окрећете унутар плафона. Ако је ширина између филма и подлоге премала, тада се жлијеб ствара пресјеком са селекцијом дебљине (не мање од 12 милиметара). Али када је планирано да се перформанси ураде мање - боље је не одустати од свега и обратити пажњу на дизајн других шипки завеса. Шта ће одговарати овом случају? Ако желите да добијете резултат када завеса падне без рупе испред плафона, онда је најбоља ствар - варијанта багета.

Препоручује се да се изнутра третира са пенастом пластиком или влакнима минералне вуне. Ако је строп направио депресију, онда ће се побољшати његова звучна изолација. Иначе ће се у стану драстично смањити.

Ниша може бити направљена и на бази дрвене декоративне греде, која је причвршћена испод плафона. Са задње стране је постављен вијенац, који је исти метални жлеб у звучницима у горњим језицима. У таквим конструкцијама углавном се изводе завесе за причвршћивањезаковице

Каква удаљеност од висеће завјесе на стропу: избор

У принципу, завјесу можете објесити на било којој удаљености од стропа. Када користите отворене вијенце, не морате уопште ни нагађати - тамо је повлачење регулисано аутоматски (вијенац је причвршћен за плафон, али не до зида).

Ако се користи скривена ниша, завесе треба поставити тамо на највишем могућем нивоу

Односно, спољашњост затварача уопште неће бити видљива, а појављује се утисак да тканина пада директно са растегнутим плафонским филмом. Дозвољено је одступање само у случају коришћења вијенца од багета. Али истовремено ће и даље бити скривени украсни ремен (дрвени или пластични).

Дакле, при избору размака за постављање завјесе можете слиједити сљедеће препоруке:

 • Идеално - исти ниво са затезним плафоном.
 • Скривена ниша је такође покривена застором, близу кутије.
 • Стреха се такође може сакрити напетим филмом. У том случају остаје видљив само жлеб. Неће бити никаквог повлачења.
 • Ако је композиција допуњена ламбрекинима, онда је боље консултовати се са дизајнером. На пример, украсна тканина је боље да се спусти, док се завеса или застори могу спустити доле. Овдје је потребно узети у обзир стил интеријера.

Уградња завесе за завесе под напрезањем (видео)

Зашто све ове "скривене" завјесе уопће раде? Визуелно ово увелико проширује слободан простор у просторији. А ово је савршена опцијаљубитељи минимализма и стриктних облика у ентеријеру.

Дизајн завеса за завјесе под напрезањем (унутрашња фотографија)

)