Како одабрати славину у купаоници и умиваоник у кухињи

Сви људи који живе у високим зградама брину се да неће морати да тече гасом, јер овај проблем угрожава не само оштећење сопствене имовине, већ и суседа. Ова неугодна прилика се може свести на минимум ако се стари цевовод замени унапред и инсталира квалитетна санитарна опрема. Зато су многи људи заинтересовани за избор славине за купатило која се неће уклопити у најважнији тренутак.

Потребно је опремити корисним информацијама и одређеним знањем, проучити овај материјал и рецензије купаца како би се разумјело како одабрати славину за купатило, који модели су најпоузданији. Како би се спријечило да спреј падне у славину на све око себе, али није било локве на самом умиваонику, препоручљиво је одабрати одговарајући миксер. Како одабрати миксер за судопер и судопер, научит ћете из овог чланка.

Шта су миксери?

Да бисте разумели како одабрати миксер за купање, прво морате знати које се санитарне славине догађају.

На мјесту подношења захтјева. За сваку област примене постоји тип мешалице: за кухињске судове, славине за туш, каде, умиваонике, бидее и универзалне. Ова класификација је веома важна, јер сваки кран има своју посебну функцију, која може само да се њоме бави.

Методом контроле су:

 • једноструки;
 • двокреветни;
 • термостатски;
 • сензорни;
 • порције.
Први миксер за славине изумљен је у старој Грчкој, а само неколико векова каснијеДревни Рим је изумио двокрилни. Уређај миксера са једним дејством није тежак. Због своје релативне једноставности, такве мешалице су веома популарне током инсталације и рада.

За Хи-Тецх дизајн, модерни модел осјетљив на додир осјетљив на додир ће се уклопити. Визуелно, изгледа као дизалица која нема никакве полуге или вентиле, сензор покрета је уграђен у његово тело, који хвата кретање руку, почиње да напаја воду, чим се заустави кретање, а довод воде се заустави.

Још једна иновација високе технологије је термостатски миксер. Са таквим краном можете подесити температуру буквално до одређеног степена, као и уштедети инсталирану инсталацију у будућности. Једна од великих предности овог модела је апсолутна заштита од опекотина, која би била опскрба топлом водом, такав уређај неће дозволити његов вишак од + 38оС. Овај тип миксера се препоручује за породице са малом децом, старије особе и особе са инвалидитетом.

Срање или, како се називају, мјешалице за купаонице у купаоници, у нашој су земљи врло ријетке. Изглед таквог крана је дизалица са великим дугметом, када се неко време притисне на њу из воде из славине, онда се храна аутоматски заустави.

Предности таквог модела су, прво, уштеда воде због њене намјене, друго, кратак контакт, нема потребе за поновним додиривањем полуге за заустављање снабдијевања водом, и треће, такав дизајн миксера ће поуздано заштитити ваш стан од поплавеПосебно се препоручује за распршене и заборављиве људе.

Такође су били веома популарни следећи типови мешалица за воду:

 1. Са ротационим аератором. У овом моделу може се само променити угао пада воде тако што ће се прилагодити специфичностима љуске.
 2. Са цревом за увлачење. Висина сипања на таквом миксеру може се лако променити, међутим, такве мешалице су дизајниране углавном за кухињу. Али је подједнако погодан за фанове да оперу главе у судоперу или оне који имају потребу да покупе канте. Алтернативно, можете га инсталирати поред регуларне коцке за туширање.

Одабир славине за купатило зависи од ваших личних преференција, финансијских могућности и могућности купатила.

Шта прање чини за судоперу?

Избор мешалице за каду такође зависи од материјала за производњу ових уређаја.

Поуздани миксери су направљени од месинга, хрома и разних композитних материјала. Израђени од чистог месинга или хрома имају највише карактеристике у погледу поузданости, отпорни су на различите физичке утицаје, као и лако се брину.

У последњих педесет година популарне су биле популарне мешалице из разних нестандардних материјала, на пример: хром и месинг са стаклом, емајлирани или анодизовани хром и месинг.

По изгледу, такви миксери су веома лепи и увек пријатни за очи, али се мора запамтити да се иза тога крије и сложенија брига. На пример: златни премаз захтева свакодневну негу за помоћспецијални производи за чишћење и кранови покривени емајлом су веома осетљиви на чипс. Термин који ће се држати на емајлу на хромираној површини је стар око три године.

Стога, ако немате новца да мењате кран сваких неколико година, најбоље је да одаберете модел од месинга или хрома.

Карактеристике инсталације санитарних дизалица

Изабрати санитарне дизалице према начину инсталације. Мијешалица за каду може се монтирати на неколико начина:

 • у рупу предвиђену дизајном посуде;
 • на радној површини на коју ће бити постављена посуда;
 • изнад судопера на зиду;
 • на поду користећи посебно дизајнирану подлогу.

Најиздржљивији начин је уградња дизалице у зид изнад чаше. Ово је веома згодна и погодна опција за инсталацију, али са овом методом треба имати на уму када купујете дужину сипања.

Избор параметара миксера и параметри судопера

Да бисте изабрали дизалицу, такође треба да узмете у обзир карактеристике умиваоника или судопера. Модел и параметри миксера у потпуности зависе од љуске, преко које ће бити уграђена. Пре него што изаберете водоводни кран, обратите пажњу на параметре саме љуске:

 1. Дубина. Запамтите, што је дубља посуда, миксер би требао бити виши. За просјечну дубину је погодна готово свака варијанта дизалице. Ако је посуда за умиваоник плитка, препоручује се да користите мешалицу средње висине, као што је то случај са високим распршивањем, а са ниским ће бити тешко опрати руке.
 2. Ширина. Обрати пажњуна удаљености између предње и задње стране посуде. У широкој љусци, препоручује се да се што је могуће дуже изливање, таква конструкција ће омогућити не само лако прање руку, већ и олакшавање бриге о самом судоперу. Само гледајте да се сипање не налази близу предње стране посуде или на неки други начин постоји шанса да се можете сипати.
 3. Образац. Ово је вероватно једна од главних карактеристика. Данас је избор предвиђених шкољки најразличитијег дизајна. Стандард се сматра квадратним, округлим и овалним. Овдје је потребно узети у обзир не само функционалност, већ и дизајн. За округли судопер, на пример, уклопиће се миксер са више аеродинамичних и глатких облика, а вода у таквом судоперу треба да се сипа у центар, као и да се спречи чињеница да се распршујете.
 4. Ширина стране. Висококвалитетно излијевање мора стајати на страни на којој је уграђен миксер, тако да је могуће опрати и опрати без проблема, без додиривања зидова. Ако је овај тренутак присутан, судопер и миксер нису правилно изабрани.

Запамтите ове нијансе прије него што одаберете прави миксер или славину за умиваоник.

Којем произвођачу треба вјеровати?

Широк спектар линијских модела ових производа повезан је не само са великом конкуренцијом произвођача, већ и са ширењем асортимана судопера и судопера, купатила.

При одабиру доброг миксера за купатило или кухињу, произвођач је важан. Само када купујете квалитетну дизалицу можете дуго заборавити да је сами заменитеуређај и његови дијелови - спојне бртве, тушеви, кран-боксови.

Да би се разумеле мешалице, које компаније су боље, треба да проучите њихов рејтинг:

 1. На првом месту су немачки произвођачи Грохе, Хансгрохе, Нанса заслужено рангирани. Њихови производи комбинују добар дизајн, функционалност, практичност и минимализам. По правилу, ово су квалитетни месингани кранови са гаранцијом од 10 година.
 2. На другом месту су чврсто успостављене италијанске фирме поуздане мјешалице Висентин, Гесси, Невформ.
 3. Трећи разред заузима француски произвођач Јоцоп Делафон, вјешто комбинирајући у својим производима европски квалитет, француски дизајн и разумне цијене.
 4. Почасно четврто место је финска компанија Орас, чији су производи постали популарни код руских потрошача, захваљујући бољој комбинацији дизајна, цене и квалитета.
 5. Следи шпанска компанија Роса, која представља мешалице са различитим дизајнерским решењима по приступачној цени.
 6. Данска компанија Дамика, која производи дизајнерске дизалице са јединственим дизајном и добрим квалитетом са гарантним роком од 5 година, затвара рејтинг.

Трошкови страних модела почињу од ознаке од 3.500 рубаља и могу досећи стотине хиљада рубаља за ексклузивне моделе.

Међу руским произвођачима компаније су популарни брендови као што су Санли-Т, Иддис, Аркон, Сантарм, Сантехпрорибор. Просечна малопродајна цена домаћих славина је 1500 рубаља.

При избору модерне славине за купатило, обратите посебну пажњу на њен квалитет, поузданост и ергономију.

Како изабрати судопер који се уклапа испод миксера?

Висина сипања директно зависи од дубине љуске.

Спуштање високог сипања није погодно за равну љуску, спрејеви ће летети изван судопера. За шкољку овог типа, одговараће мали уређај за висину. Сипање миксера треба да буде такво да се при пуном притиску вода удари тачно на дно, или у испусни вентил, а ако је судопер прилично широк, - између предњег зида и вентила.

Полазећи од тога, закључујемо да за уске жљебове није прикладан уски судопер и обрнуто. У моди је сада инсталирати судопере на радну површину, у овом случају није потребно одабрати стандардни миксер. Овде морате да покупите специјалну дизалицу на високом носачу. Потребно је израчунати, узимајући у обзир, поред висине миксера, и висину посуде.

Потребно је узети у обзир: вода из мијешалице не би требала ићи под правим кутом (осим ако сантецх уређај није у облику Г), кут упадања воде би требао бити око 110-135 ступњева. Приликом рачунања дужине излијевања, узмите у обзир и удаљеност од сталка мијешалице до стране љуске.

Неки "носни" миксери могу произвести млаз воде под великим углом, за такве моделе ће бити потребна широка судопера, иначе ће се вода подијелити или неће бити потребно потпуно отварање дизалице.

Отвори. Приликом одабира судопера, обратите пажњу на то колико у понорима судопера. Посебно када се бирају зглобне љуске, које се инсталирају без Моидидера и миксератакав случај је инсталиран на судоперу. Запамтите да су неки миксери инсталирани под једним, два или чак три отвора, под којима ћете морати тражити жељени судопер.

Како сазнати који миксер вам је потребан?

Хармонија купатила допуњена је удобним и погодним односом санитарних уређаја са унутрашњим простором. Модерно тржиште водоводних инсталација нуди мјешалице разних модификација, дизајнерских рјешења, конструкцијског дизајна и функционалности. Стога, прије избора најбоље и најпоузданије санитарије у купаоници, потребно је одредити:

 • да ли ће инсталација уређаја бити чисто или једноставно замењена;
 • који модел купатила и судопера ће бити инсталиран;
 • како ће им се вода испоручивати;
 • који тип миксера треба да буде уграђен.

Ове нијансе треба унапред размотрити, јер се савремена санитарна опрема веома разликује од совјетске опреме за мешање не само дизајном и додатном функционалношћу, већ и новим методама уградње.

У купаоници се у правилу уграђују двије мијешалице - за судопер и за каду с кратком водом за туширање и туш кабином. Али ако затворите умиваоник и купатило, онда можете опремити собу са једном миксерицом са дугим покретним заливањем, која ће снабдевати водом на обе тачке. Такав универзални модел, најчешће, уграђен је у мало купатило.

Који миксер треба изабрати, мора се ријешити прије почетка поправке,јер од тога зависи и процес извођења даљих радова на инсталацији и реконструкцији комуникације водоводних и канализационих система.

И славине и судопери се бирају на основу два друга параметра: висине и дужине излијевања.

Сматра се да је низак одвод од 12 до 15 цм, висина изнад 25 цм, просек ће бити између 15 и 25 цм

Какву врсту излијевања? Ову опцију треба изабрати на основу начина на који намеравате да користите судоперу, они који имају довољно да оперу руке и исперу четкицу за зубе ће доћи у ниском или средњем заливању. Они који хоће да оперу главе у судоперу, шапе пса или свештеника треба пажљиво погледати у високо заливање.

Ако желите купити зидну славину, водите рачуна о куту млаза који пада, полазећи од тога, фиксирајте висину у односу на љуску.

Миксери за судоперу су намењени за самосталне судове и судове и имају кратку шљиву. Неки облици шкољки нису погодни за стандардне миксере, па приликом куповине миксера, размотрите врсту водоводне инсталације.

Како одабрати дизајн судопера и миксера?

Дизајн миксера у последње време има огроман спектар, и зато покупи водоводну славину у стилу судопера или прања лакше него једноставно.

Из једне збирке. Ово је најједноставнији начин да добијете водовод у једном дизајнерском стилу. У овом случају, судопер и миксер нису само идеално прилагођени стилу, већ и одговарају техничким параметрима. У том случају можете добити детаљна упутствамогуће варијанте инсталације у техничком пасошу. Самопоштујући произвођачи такође указују на оптималну удаљеност, уградњу уређаја са стране љуске тако да вода падне у испусни вентил.

Из разних збирки. За миксере са јасним, незграпним облицима, исте шкољке ће одговарати. Али најбоље је само визуално одредити како ће миксер и судопер изгледати. Компатибилност у изгледу најбоље је проверити у пракси - то јест, подићи славину до судопера. И наравно, боље је не комбинирати ретро-шкољке са хигх-тецх миксерима и обрнуто.

Ваш избор би требало да буде одређен само вашим преференцијама и потпуно одговарајући на једноставност коришћења и услуге.

Да ли морам да ставим филтер да бих заштитио миксер?

Одавно је вечно да је потребно инсталирати филтер за блато на улазу у стан у стану, али није у стању да у потпуности заштити ваш водовод од пијеска и других ситних остатака у води из славине. Присуство малих честица у води из славине је препун повећаног хабања водовода, а здравље није нарочито корисно.

У таквим случајевима, стручњаци препоручују инсталирање главних филтера на улазу у водоводни систем вашег стана, имају мању структуру која филтрира фракцију, која спречава улазак песка, рђе и других ситних остатака, што ће повећати живот ваших водоводних инсталација.

Да резимирамо: како изабрати квалитетан производ

УДанас многе компаније производе висококвалитетне славине. Квалитет миксера зависи од тога колико дуго га можете користити. Прије куповине обавезно размислите о свим ситницама:

 1. Размислите о томе како ће се користити судопера, без обзира да ли само повремено оперите руке или оперете шапе вашег пса. Параметри миксера ће зависити од тога: дуги или кратки, високи или ниски.
 2. Идентифицирајте миксер за судопер, да ли треба да буде широк и дубок или обрнуто.
 3. Узети у обзир и оно што ће бити систем водоснабдијевања и регулације. Разматрају се веома функционални миксери са једном полугом, захваљујући таквом систему могуће је регулисати температуру воде без промене притиска.
 4. Обратите пажњу на дизајн, требало би да буде у складу са околином.
 5. Обратите пажњу на цијену, јер је то основна мјера квалитете, није потребно узимати јефтине мјешалице, јер ће у већини случајева трајати дуго, али се не исплати плаћати.
 6. Радије препоручујем фирме тако што ће испитати рангирање продаје. Обавезно затражите пасош за производ и затражите гаранцију произвођача.

Утврдивши да ће оно што ће бити потребно у будућности од купљеног миксера и судопера, сигурно ићи за њима до продавнице. Сада знате како да одаберете славину за судоперу у купатилу или да се оперу у кухињи.