Како одабрати одвијач за бушење?

Одвијач се разликује од бушилице силом увијања, која се контролира помоћу спојнице. Сила коју врши прстен за подешавање који се налази испред кертриџа одређен је густином материјала и самоповлачењем. Подешавање напора омогућава прецизно завртање вијака на задату дубину у једном моду.

критеријуми за избор

Разликујте професионалца за бушење и кућанство. Професионално - скупље домаћинство, јер су направљени од скупих материјала. Време њиховог рада је дуже због великог капацитета батерије. Међутим, јефтина домаћинства се у потпуности носе са домаћим задацима.

Посебну пажњу при избору бушилица-одвијача треба посветити његовој снази, која се одређује моментом. Велика снага вам омогућава да причврстите најдебљи и дуги завртањ у веома чврст материјал.

Број завоја одређује брзину увијања. За завртање вијака довољна је брзина од 4500 о /мин. Бушење ће захтијевати 1.300 окретаја.

Основа одвијача је батерија. Постоје три типа:

  • Предности никл-метал-хидридне батерије у еколошким перформансама током производње, испуштају се веома споро. Међутим, она није прилагођена ниским температурама, треба је задржати на високој цијени.
  • Никал-кадмијум се мирно односи на ниске температуре, остаје у испражњеном стању, цијена је умјерена. Разликује се у токсичности у производњи, захтијевајући пуњење до краја, ванСамостално пражњена, има мали капацитет батерије. Односи се на домаћинство.
  • Литијум не захтева пуњење до краја, не губи снагу у стању мировања, има повећан капацитет батерије. Недостатак је врло висока цијена, она не трпи ниске температуре, литиј је довољан за три године, затим се његове кемијске особине трансформирају. Капацитет батерије је одређен дужином и бројем циклуса вијака.

Корисно је обратити пажњу на два расположива типа кертриџа: зупчаник (омогућава фиксирање кључа за бушење) и брзо подешавање (причвршћивање прикључка уз помоћ ручне силе).

Информације о параметрима бушилице-одвијача помоћи ће вам да направите прави избор.