Како одабрати одговарајући стакленик

Пре него што изаберете стакленик, треба да се упознате са свим предностима и манама различитих модела, да постоје разни пластеници различитих облика и величина, што је најважније, да је јак, издржљив и, што је најважније, прилагођен временским условима једне или друге регије. Правила избора су приказана у наставку.

Рецензије корисника о томе који стакленик је бољи

Одабиром стакленика, свака особа се руководи различитим мотивима, на примјер, неки бирају стакленик, на основу свог естетског изгледа, који ће се уклопити у дизајн сеоске куће. Други бирају пластенику руске производње, што значи, као замену за скупље стакленике, експлоатисане у Европи.

Да кажем, какав је стакленик бољи, то је јединствено немогуће, а да би се изабрао најоптималнији стакленик, потребно је слиједити савјете:

 1. Многи вртлари бирају пластенике на основу снаге скелета, посебно за сјеверне регионе. Оптимално, у овом случају, уградња двокрилних стакленика, с оквиром стакленика треба бити израђена од поцинчаног челика, тако једноставан стакленик ће бити врло издржљив.
 2. Ако је оквир направљен од обојеног метала, чак и упркос висококвалитетној боји, неколико година касније, због сталне кондензације, посебно између премаза стакленика и лукова, као и на мјестима заваривања, може се појавити хрђа. Што у почетку доводи до погоршања изгледа, а затим постепеног уништавања оквира.
 3. Оквир стакленика мора бити интегрални, монтажне структуре мање јаке и под утицајем јаког вјетраили дебели слој снијега у стакленику, оквир се може формирати.

Сваки баштован бира дизајн стакленика, заснован на личним жељама и могућностима

Обично одабирете стакленик, на основу уштеђевине, и можете градити јефтине пластенике са оквиром од дрвета. Али опет, такви стакленици, према оцјенама, упркос импрегнацији дрвених конструкција са антисептиком, нису јако дуго времена.

За дрво које карактерише брз губитак радних својстава.

Поред одабира облика стакленика, пажњу треба посветити уређају за вентилацију, јер је већини биљака потребан свјежи зрак, посебно у најтоплијим данима. Такође је важно место на стакленицима - треба га поставити на суво место и тако добити довољно сунца.

Како изабрати стакленик високог квалитета

Сваке године расте потражња за стаклеником, а многи вртлари и вртлари желе да добију новац који су платили за најквалитетније пројекте који ће им служити дуги низ година. Сваки регион има сопствене компаније које продају пластенике различитих величина и направљене од разних материјала. А понекад, особа не може бирати коју врсту стакленика одабрати.

Пре него купите висококвалитетен пластеник, обратите позорност на његове параметре:

 1. Крутост оквира - што је крути оквир стакленика, тако да се може користити дуже, на примјер, ако је оквир стакленика израђен од квадратних цијеви и посебно ако су поцинчани, онда је такав оквир добарфондација је неактивна неколико деценија.
 2. Да би се повећала чврстоћа стаклене баште, растојање између лукова стаклене баште не би требало да буде веће од 1 м, ау регионима где су јаке падавине и ветрови растојање између лукова стаклене баште не веће од 65 цм
 3. .
 4. Модерна покривеност пластеника је од поликарбоната, а за куповину је потребан само висококвалитетан материјал. Требало би да има дебљину од најмање 4 мм, а сам лист треба да тежи 10 кг. Ако је његова тежина мања и дебљина ће бити мања од 4 мм, онда се такав поликарбонат сматра економском класом и неће дуго трајати.
 5. Неопходно је да се листови од поликарбоната залијепе филмом који га штити од ултраљубичастог зрачења, то треба навести у пратећим документима, и мора се појавити одговарајућа ознака.

Висококвалитетна стаклена башта мора задовољити све специфициране параметре и састојати се од материјала врхунског квалитета

Само због комбинације свих горе наведених услова, можете изабрати стакленик највишег квалитета. У недостатку продаје таквих стакленика, који испуњавају жељене карактеристике, можете прикупити добар стакленик појединачних дијелова властитим рукама.

Своје руке можете сакупити, чак и стакленик.

Ако је стакленик велики, тада ће бити могуће узгајати велики број сорти поврћа и других биљака. Такође, стакленик треба да буде једноставан у дизајну и да може да дода секције, тако да стакленик постане већи и опсежнији.

Савети: како изабрати стакленик

На руском тржиштупредставља велики број пластеника различитих произвођача, не само домаћих, већ и страних фирми. Једноставан лаик се губи међу великим бројем модела, не знајући који ће модели бити бољи, а који ће бити поузданији.

Трајност стаклене баште је постигнута под условом да је одржавана и да се оштећени оквир оквира обради хладним цинком

Приликом одабира стакленика за ваш град, послушајте сљедеће савјете:

 1. Оквир стаклене баште - зависи од тога колико дуго је стакленик.
 2. Најскупљи стакленици излазе из дрвета.
 3. Упркос третману дрвета специјалним анти-ротационим препаратима, такав костур ће морати да се замени делимично, па чак и потпуно у 3-4 м
 4. Метални оквир, обојен прашкастом бојом, биће најоптималнији, изгледа чврсто, чврсто и лијепо.
 5. Рђа почиње да се формира од константне влаге на местима где је оштећење боје најмање. У почетку се губи естетски изглед, а затим и снага оквира.
 6. Поцинковани оквир - такав стакленик ће бити врло издржљив, а ако цеви оквира ће бити 25к25 мм, а њихова дебљина ће бити једнака 1,3 мм, и више, онда ће такав оквир бити готово вјечни.

Покривеност стаклене баште може бити као стакло (стакло се добија јефтинијим материјалом, у поређењу са поликарбонатом, али мање издржљивим и користи се углавном за уређај у стакленику) или из ћелијског поликарбоната. Ово последње постаје све популарнији материјал за стакленике,Главна ствар је изабрати квалитетан поликарбонат, а не кинески фалсификат.

Буџет и јефтини стакленици

Вртлари и вртлари често садњу стакленике за узгој садница, традиционално стакленик је пластични или метални лукови, из којих се филм или други покровни материјал баца. У таквим пластеницима, по правилу, мале величине, а дизајн се испоставља да је крхак и краткотрајан.

Робуснији стакленици, али и економска класа долазе из плоча, које су ограђени дио кревета, даске су међусобно повезане чавлима или саморезним вијцима.

Лукови су причвршћени за дрвену основу, на пример, од метално-пластичних цеви. Такви стакленици ће бити јачи и економичнији. За уређење другог плана стакленика (више технолошки), можете користити опције.

За обработка на поврата е најпрепростата за имплементација на стакленика

.

Наиме:

 1. Основа стаклене баште је од поцинкованих цеви квадратног пресека. С једне стране, стакленик се причвршћује на 3 полуумета, 1 на средину и 2 на рубове. У горњем дијелу су повезани хоризонталном цијеви.
 2. До оквира вертикално са крајева причврстите 2 ниска реда, они морају бити фиксно покретни и мало већи фиксни пола руба.
 3. Други полу-мачеви, који су такође хоризонтално повезани један са другим, причвршћени су на покретне делове, тако да излази покретни и стационарни део стаклене баште. Након покретног и стационарног дијела стакленика прекривен је поликарбонатом.

Такодизајн вам омогућава да одмах отворите пола стакленика за потребне радове, а овај стакленик је лако затворити и отворити чак и старијим особама. Такав дизајн је веома ефикасан и чак може бити најбољи и такође омогућава да стакленик буде непокретан и користи га да узгаја разне биљке.

Која врста стакленика за град је боља

Дефинитивно вриједи рећи каква је врста стакленика за град поуздан, најтоплији и најбољи, немогуће, и свака особа за себе одабире стакленик, на основу личних преференција, као и на основу којих култура се планира у њему расти, а која клима у њој или због другог региона.

В јужни региони на Русиа, ​​обликот на стакленици моʻе да биде скоро било, {то је најва`но, да е ефектно за гојаве на биљки

.

На свету има неколико типова пластеника:

 • лучни;
 • је полукружно;
 • је правоугаони;
 • са крутом конструкцијом;
 • У облику куће.

Да бисте одабрали прави стакленик, можете прочитати рецензије других људи који већ дуго успјешно користе стакленике водећег произвођача. Избор стакленика зависи од подручја у којем ће се експлоатирати, најпогоднијих пластеника за сјеверне дијелове лучне форме или у облику куће, а како би био најтоплији, можете користити вишеслојни премаз.

У удобнијем стакленику својим рукама (видео)

Захваљујући горе наведеном, можете изабрати најповољније стакленике у 2018. години, а не само оне које су погодне за практично свевртлари Можете користити и савјете искуснијих вртлара који су дуго користили различите лијепе и практичне типове стакленика.

Дизајнирајте прекрасан стакленик (примјери фотографија)

)