Како одабрати модуларне слике за унутрашњост дневног боравка: 30 фотографија

Прелепе модуларне слике - то су дивни елементи декорације, који су у стању да стилски украше ентеријер, а приликом пројектовања дневног боравка постоји много начина и тајни за рођење дивног ентеријера. Једно од ових решења за побољшање дизајна је уградња модуларних слика. Такве слике су нам долазиле из европских земаља, а ако их није било много обожавалаца, добијају огромну популарност.

Типови модуларних слика и фотографија за дневну собу

Слике које су подијељене у модуле, наравно, привлаче поглед на себе због своје оригиналности и љепоте. Такве слике не сметају зидовима као старе слике, већ напротив, наглашавају њихову оригиналност и визуелно проширују простор. Такође изгледају веома лаконски. Из тих разлога, а не само да су заслужили љубав дизајнера широм света.

При уређењу ентеријера дневног боравка са модуларним сликама, потребно је знати најмање минималне информације о њиховим врстама.

Приликом одабира модуларних слика за гостињску собу, потребно је узети у обзир особитости дизајна просторије

Тако се међу модуларним сликама могу разликовати следећи типови:

 • Слике два елемента;
 • Слике које се састоје од три дијела;
 • Слике пет елемената;
 • Слике са шест или више комада.

Важно је запамтити да, упркос чињеници колико је дијелова направљено, њихова тема треба да буде јединствена.Сваки од делова треба да допуни други, трећи и тако даље. Најчешће се модуларне слике које се користе у унутрашњости дневне собе израђују на платну. На овој врсти платна можете приказати све што желите од пејзажа до породичних фотографија.

Како украсити дневну собу модуларним сликама

Наравно, модуларне слике су лакше и лакше купити, што више није тешко направити. Међутим, највредније слике се раде ручно. Прављење модуларне слике властитим рукама није тако тешко и постоји неколико начина за стварање такве љепоте. Нема потребе да објашњавате да се купљене слике не продају у једном случају, па чак ни у две.

Купљена слика се не може назвати јединственом а приори, али властита фантазија и способност рада руку створит ће јединствено ремек-дјело такве врсте.

Креативни нагласак у унутрашњости дневне собе може бити модуларни образац, који се ствара његовим властитим рукама

Зато је вредно поменути ове методе:

 • Сликање на пени;
 • Везени модуларни узорак;
 • Илустрована модуларна слика.

Први од ових метода је најједноставнији. Потребно је подићи слику слике и подијелити је на неколико дијелова формата А4 или А3, тако да је слика била гломазна. Вратимо се на процес, након што поделимо слику на делове, потребно је да је одштампамо на платну или на сјајном папиру и залијепимо га обичним љепилом ПВА на пјену. Након што се љепило осуши, потребно је додати петље на сваки од дијеловабудућа слика. А сада, посао који сам створио је спреман, остаје само да се поправи на зиду.

Други метод је можда најтежи. Потребно је пронаћи омиљени узорак за вез, по могућности довољно велик, тако да слика није мала. Шаблон везења је такође потребно подијелити на два или три дијела и ушити одвојено. Након завршетка везења, потребно је објесити сваки дио у унапријед одабраном оквиру.

Веома је важно узети у обзир дебљину самог оквира, он мора бити минималан, тако да се укупни изглед слике не поквари.

Коначно, трећа опција: погодна је само за оне који знају цртати. Технологија је иста као у претходним методама. Дијелове осликане слике можете уградити у остакљени оквир и залијепити на пјену.

Модуларне слике у сали: како изабрати право

Питање избора слике је једно од најважнијих правила. Палета боја слике идеално треба да личи на ентеријер читаве просторије у целини. Не заборавите на тему.

На пример, у унутрашњим зонама јасне и јасне слике савршено ће се уклопити. Осим тога, такве слике не морају да се проучавају дуго и дуго.

У спаваћој соби, најбоља опција ће бити избор платна са мирним сликама и бојама. Ова соба ће одлично изгледати у пејзажима, портретима или цвећу, у деликатним и пастелним бојама. Таква слика ће помоћи да се опустите и смирите живце након посла.

Отлично в современном интерьере гостиницимодуларна слика са необичним и лепим узорком

У вртићу је најбоље поставити једноставне слике које ће дијете разумјети и задовољити ће га сваки дан. Одлична опција ће бити модуларне слике са сликама животиња. Такође, за дете ће бити одлична верзија његове фотографије, која ће показати како је из године у годину растао.

Што се тиче кухиње, овдје је потребно дјеловати у најбољој традицији његовог дизајна. У кухињи се савршено уклапају модуларне слике, које показују вазе са воћем или поврћем. Такође, одлична опција ће бити модули контурних слика. Приликом дизајнирања дневне собе можете дати вољу фантазије.

Ту можете поставити слике било којег субјекта, наиме:

 • пејзажи;
 • животиње;
 • Портрети;
 • Слике модерних зграда;
 • Породичне фотографије.

Оно што је најважније, присјећајући се најважнијег правила, слика би се требала уклопити у цјелокупну унутрашњост просторије, иначе она не само да не украшава општи изглед, него је и квари. Такође је вредно узети у обзир да би се слика требала објесити на потпуно празан зид, који нема телевизор, нема сати, нити било који други унутрашњи предмет.

Модерне модуларне слике у дневној соби

Често, у унутрашњости, као дневна соба, иу свакој другој соби, недостају спектакуларни декоративни елементи, без којих ће соба изгледати некомплетна и потпуно лишена удобности. Заиста, усамљени намештај и јастуци изгледају прилично досадно и монотоно.

Прекраснослике могу постати главни и спектакуларни акценат у унутрашњости дневне собе

Додавање унутрашњости грожђица помоћи ће малим детаљима као што су декорација прозора, забавне подне лампе или сцонцес, као и разне слике, а ако је чак и прије десетак година слика била јединствена недјељива цјелина, сада мода укључује модуларне слике, односно слике одвојене модулима. Ово је врста огромне слагалице, постављене на зид.

Тренутно постоји безброј модуларних слика које могу украсити дворану стана или куће. Модерни дизајнери нуде много варијација модуларних слика, које не само да украшавају зид, већ и допуњују дизајн просторије. Уз уобичајене модуларне слике приказане на платну, постоји још неколико њих, који превазилазе оригиналну верзију овог дизајнерског развоја.

на пример:

 • Модуларне слике на стаклу;
 • Модуларне слике од пјене.

Слике на стаклу разликују се по својој издржљивости и отпорности на влагу. Најчешће се такве слике израђују од трајног стакла које им даје отпорност на механичка оштећења. Слике израђене од пјене посебно су популарне у Европи, али у Русији нису толико добиле, а њихова употреба у декорацији дизајна дневне собе била је минимална.

Правила избора: модуларне слике у ентеријеру дневне собе (видео)

Традиционално, ова врста слика виси на слободном зиду преко софе или кауча у дневној соби, као и на празном зиду у ходнику или на слободном зиду кухиње. У сваком случајуније било, модуларна слика ће украсити сваку просторију и унутрашњост, и дат ће јој посебан шарм и софистицираност.

Дизајн дневне собе са модуларним сликама (унутрашња фотографија)

)