Како одабрати кухињски судопер у облику и величини

Кухињски судопери - или главни атрибути у таквим просторима, пошто прање судова у умиваонику није баш удобно и хигијенско, а већину времена љубавница троши у кухињским судоперама. Погодност овог механизма не зависи само од квалитета прања посуђа и кувања, већ и од расположења домаћице. Како одабрати судоперу за кухињу која ће бити удобна, функционална, лијепа и дуготрајна?

Да бисте правилно изабрали кухињски судопер, морате обратити пажњу на све нијансе: проучавати типове кухињских судопера типове из којих се производи, које су величине и облици, могући број здјела, па чак и сазнати повратне информације од купаца који су већ направили свој избор. Како одабрати кухињски судопер? Покушајмо да схватимо.

Шта се судопер разликује од судопера?

Пре него што одаберете судоперу, морате разумети како се разликује од сличних производа. Већ смо размишљали како да изаберемо судоперу у купатилу, али између судопера и кухињског судопера је велика разлика. Која је њихова разлика? Све је једноставно: оне су намијењене различитим стварима. Судопер у кухињи је неопходан за прање посуђа и разних производа, а умиваоник у купатилу - како би се опере и оперу руке.

Али поред тога, постоје и друге разлике:

 • Унутрашња посуда. Облик посуде у судоперу је специјално израђен тако да је погодан за склапање велике количине посуђа или за постављање великих предмета и производа испод дизалице. Обично обликујте посуду у судоперуза јела округла или квадратна.
 • Материјал. Судопер у купатилу обично је израђен од санитарног порцулана или фаиенцеа, а судопер је обично израђен од метала или камена. Ови материјали су најпогоднији за кухињу због тога што се разликују од керамичких производа са високом отпорношћу на механичка оштећења и температурним колебањима. Ту је и акрилни судопер, али рјеђе због карактеристика материјала.
 • Опциона опрема. Многи кухињски прибор од нехрђајућег челика имају различиту опрему за кухињу, што га чини погоднијим за уживање у храни и прању суђа. Овај такозвани - крила, уређај гдје се стављају само опране посуде. Поред тога, производ може бити опремљен са различитим решеткама, цедиљком, корпама и другим.
 • Миксер. За разлику од судопера, на кухињски судопер је уграђен специјални миксер са специјалним дугим наливом. Служи за удобније прање разних високих и великих предмета.

Модерни судопери су специјално дизајнирани да обезбеде удобност корисника. Понекад укључују једну или више посуда, различите даске за резање, решетке, крила за мокро посуђе и још много тога. Посебна разлика између кухињских судопера је њихова велика дубина, која спречава летеће прскање изнад посуде. Зато је увек боље изабрати дубоку посуду.

Основни типови кухињских судопера

Да бисте утврдили која опција је најбољи избор за вашу кухињу, морате разумјети што се догађа с прањем:

  Једна чаша је најједноставнији и најкомпактнији модел. Најпопуларнији је правоугаони облик.Међутим, округли облик са таквом запремином је погоднији. Овај модел омогућава да се велике количине лако монтирају у кухињски сто.
 1. Судопер с неколико здјела. Здјеле се налазе под кутом, или чак у низу.
 2. Полуприколица - двије посуде различитих величина, главне за прање суђа и додатне за одмрзавање. Користи се углавном у кухињама са малом површином, гдје није могуће користити велики судопер с неколико удубљења.
 3. Угао - врло погодан за употребу са кутним кухињским сетом. Обично се састоји од две мале посуде које се налазе или под углом или дуж линије. Простор између чаша је радна површина.
 4. Судопер са једним или више крила која изгледају као наставак површине радне површине. Површина судопера служи за сушење посуђа, можете оставити производе у подручју прања или ставити вруће спремнике.

Након проучавања врста судопера, можете изабрати најбоље од добрих производа. Запамтите да судопера треба да буде не само ергономски, већ и одговарајућих димензија просторије и укупног ентеријера.

Који судопер одговара вашој кухињи?

Избором савршеног умиваоника у кухињи, важно је да се не варате са његовом величином и локацијом. Неправилно одабран судопер за прање посуђа може донијети много брига у кухињи. Да бисте то избегли, ево приближне листе захтева за овај производ:

 1. Капацитет. Потребно је запамтити да ће опрати не само чаше и тањуре, већ и већа јела попутлонци, таве и још много тога.
 2. Стабилност. Кухињску посуду треба добро подносити због оштрих промјена температуре како би биле отпорне на дјеловање разних детерџената, као и да издрже случајне ударце. У овом случају, мора одржавати идеалан изглед и бити једноставан за руковање. Из ове перспективе, судопер од нерђајућег челика ће бити идеалан.
 3. Естетизам. Судопер би се требао савршено уклопити у вашу кухињу у стилу и савршено се уклопити у околину. Зато пажљиво бирајте облик и боју фитинга.
 4. Узмите у обзир колико често кувате, перете судове, које производе користите за кување. Одабрани модел треба да задовољи ваше захтеве.
 5. Потребно је унапред одредити који ће се миксер инсталирати, да ли ће бити инсталиран филтер и уситњивач отпада и који ће прибор бити поред.

Већ смо размишљали како да изаберемо судоперу у купатилу, али између судопера за купатило и судопера је велика разлика. Која је њихова разлика? Шта треба да се сетим приликом одабира кухиње? Како одабрати кухињски судопер који ће трајати дуго времена? Покушајмо да схватимо.

Величина и дубина прања у кухињи

Судопер у вашој кухињи треба да одговара не само вашим жељама у дизајну, већ и одређеним димензијама. Димензије кухињског прања зависе не само од ваших личних жеља, већ и од подручја ваше кухиње. Вероватно ћете морати да одбаците идеју о великом судоперу са неколико посуда, ако сте у вашој кухињимали трг Велики судопери изгледају боље у кухињама одговарајуће величине.

Ако је величина просторије мања, онда треба погледати у кутни судопер, најчешће његов дизајн се састоји од једне или двије мале правокутне посуде постављене под кутом или на једној линији. Такав модел не само да ће испунити празан кутак у вашој кухињи, већ ће и визуално импресионирати својом компактношћу.

Осим величина, важна је и дубина здјеле, ако одаберете довољно дубок судопер, тада ћете се морати стално савијати, осјећајући нелагодност у облику сталне напетости и болних сензација у различитим дијеловима тијела. Ако одаберете малу посуду, онда она једноставно не може да стане много јела, а капљице и прскање када се пери стално пада на зидове и радни сто.

Идеална дубина је око 150-180 мм - посуда је прилично порозна и удобна.

Дакле, који је судопер боље изабрати за кухињу? Приликом избора, размотрити и такве критеријуме као што је удаљеност између стражњих и предњих зидова, ова удаљеност не смије прелазити дубину постоља или ормарића кухињских слушалица.

Облик посуде у судоперу

Судопери могу имати и стандардни и чудан облик. Данашња технологија и модерни материјали омогућују да се утјелови најлуђи дизајн, узимајући у обзир ергономију и функционалност.

По правилу, класици обухватају квадратне или правоугаоне судопере, као и округле, рјеђе овалне или трокутасте судопере.форме

Избор форме треба, пре свега, да зависи од разматрања погодности, као што су округли судопери, пространији. Такође је вредно размотрити који ће се облик боље уклопити у унутрашњост ваше кухиње.
Судопер може имати једну или више посуда на којима ће ваш модел пасти, зависи само од ваше жеље и величине новчаника.

Судопер са неколико посуда је скупљи, додатне посуде служе за одмрзавање меса и рибе, прање воћа или поврћа.

Класични судопер с једном здјелом је много лакши за његу, али не и за удобно прање посуђа и за прераду хране истовремено. Судопер са неколико здјела у овом случају је много функционалнији, што објашњава његову популарност. Права радионица у кухињи је судопер с три посуде, обично изгледа као двије велике здјеле са стране и једна мала у средини.

Шта изабрати: Инваријант или Пошиљка?

Умиваоници за кухињу су и надглавни и удубљени. Који је најбољи судопер?

Мортис се обично инсталира у рупу направљену на радној површини, тако да се такви судопери обично употребљавају ако је кухиња постављена на дугачак обични стол. Судопери овог типа могу бити инсталирани изнад или испод стола или на истом нивоу са њим. Све зависи од модела и ваше жеље.

Режије су једноставно постављене као поклопац на врху намјештаја, такви модели као што су правила, монтирани су на посебном чепу, замјењујући радну плоху. Овај тип судопера је идеалан за слушалице које се састоје од одвојених модула-ормара.

Заони који још увијек не знају који је судопер најбоље одабрати у кухињи, неке фирме нуде такав модел као интегрирани судопери. У већини случајева они су инсталирани на истом нивоу са десктопом. Њихова разлика у односу на друге је савршено пристајање рубова производа и површине стола. Инсталација таквог модела, најчешће, захтијева посебне вјештине и људи који их не посједују могу наићи на бројне потешкоће.

Од којег материјала одабрати?

Материјал из којег је израђен судопер треба да се уклопи у дизајн кухињског интеријера и да даје предност карактеристикама и вашим финансијским ресурсима.

Размотримо из којих се материјала може направити судопер:

 1. Нерђајући челик. Један од најчешћих материјала за израду судопера. Састав доброг нерђајућег челика укључује никл и хром, захваљујући чему је судопер заштићен од корозије, а судоперу даје прекрасан сјајни изглед. Такав судопер је са мат или сјајном површином, понекад је површина украшена текстуром. Једини недостатак је бука, али многи произвођачи су пронашли решење овог проблема, они праве судопер од нерђајућег челика, користећи дебљи материјал са различитим апсорберима звука испод чаше.
 2. Керамика. Судопер овог материјала одликује се посебном отпорношћу на различите температурне утицаје, има спектакуларан дизајн и уклапа се практично у сваки ентеријер. Такође, она се не боји утицаја детерџената, штавише, површина таквог судопера се лако чисти. Од недостатака је вредно поменути велику тежину иповећана осетљивост на ударце.
 3. Вештачки камен. Једини минус таквих модела је огромна цијена. Али овај минус значајно надмашује квалитете као што су еколошка прихватљивост, лакоћа његе, савршено се уклапају готово за сваки интеријер, а граница температуре достиже +280 ступњева! Њихова боја се може уклопити у боју природног камена различитих нијанси. Постоје два типа вештачког камена - акрил и агломерат.

Акрил је прилично каприциозан, направљен је на бази акрилних смола. Лако се огреби, али лако је поправити, само да би се полирала оштећена површина. Такође, не препоручује се дејство високих температура на површини таквих судопера. Много је јачи од гранитног композитног судопера, веома су издржљиви, лијепи и врло функционални.

За кухињу модерног дизајна, судопер је идеалан, израђен од умјетног камена или нехрђајућег челика. Класични дизајн савршено ће употпунити керамичку посуду или вештачки камен. Стилизирани антикни бронзани или мједени одводи у кухињи у сеоском стилу су посебно лијепи.

Што могу додати кухињском судоперу?

Савршен додатак било којем судоперу је крило или сушилица, на различитим моделима су различито или на једној или на обје стране судопера. Њена мисија је да буде штанд за јела и храну или вруће предмете као што су таве и таве.

Данас је судопер радни центар, у кухињи се налази огромна количина различитих направа. Понекад долазе у комплетном сету, онда ће сигурно доћи до њесви параметри. Међутим, можете их лако покупити.

Многи произвођачи нуде разне гаџете као што су гратери, кошаре за воће и поврће, разне плоче за обраду, дробилице и још много тога што увелике штеди на радној површини и олакшава рад љубавнице.

Критеријуми за избор за куповину

Како не би зажалити због свог избора судопера? Следећи критеријуми ће помоћи да се одреди:

 1. Димензије. Величина судопера у великој мери зависи од површине ваше кухиње. Не би требало да заузима већину просторија.
 2. Место постављања. Најбоље место за инсталацију је одређено када купујете кухињске слушалице. Прање се може поставити у углу и међу бројним ормарићима.
 3. Образац. Округли судопер је много шири у правокутном или квадрату исте величине. Жељена дубина мора бити најмање 160 мм. Иначе, врло мало посуђа ће се уклопити у судопер, а спрејеви ће пасти на зидове, пултове и под. Обратите пажњу на место заокруживања између зидова и дна, што више изгледа као прави угао, то је лепши судопер, али у таквим судоперама постоји значајан минус - врло је тешко опрати такав судопер. Веома ергономски угаони модели: заузимају мало простора и истовремено веома функционални.
 4. Број посуда. Помера од 2 до 5, веома велика потражња има полу-модел (једна посуда је већа од друге). Додатне посуде су дизајниране за различите функције као што су одмрзавање и прање воћа и поврћа. Вриједи се тога сјетити и за већи бројЗдјела ће требати посебан миксер, што је значајан ударац за ваш новчаник.
 5. Дизајн. Модел судопера не би требао бити у сукобу са укупним стилом кухиње. Класични бакар са филигранским миксерима биће веома дисонантан са хромираним рукохватима и глатким лакираним кухињским површинама у хигх-тецх стилу.
 6. Метод инсталације. Постоје надземни и мортисе модели. Први држи на површини стола са својим сопственим странама, а други удара у саму радну површину. У сваком случају, потребна вам је поуздана хидроизолација.

Дакле, при одабиру кухиње, прво треба узети у обзир факторе као што су квалитет, удобност и функционалност. Добро прање треба да буде отпорно на агресивне детерџентне супстанце, лако је толерисати оштре температурне флуктуације, као и да је довољно снажно да пролази кроз различите механичке оштећења. Требало би да буде лако за негу и његова површина не би смела да изгуби своју оригиналну лепоту.