Како одабрати електрични пешкир за купање?

Сушење поспремања је готово свакодневна брига сваке љубавнице. Многе модерне машине за прање рубља опремљене су функцијом која вам омогућава да из ње бубња потпуно осушите, али избришите постељину. Штавише, након сушења машине, пеглање гвожђа је веома тешко. Због тога многе домаћице преферирају електричне пешкире.

Данас је електрична сушилица за постељину прилично популарна. Углавном је то због чињенице да уређај не мора бити повезан са снабдевањем топлом водом као што се то дешава са сушачем за пешкире. Једина ствар која је потребна је приступ напајању. Да видимо како да изаберемо електрични гријач за пешкире за купатило?

Зашто је електрични сушач боље од уобичајеног?

Електрични сушачи су напредне модификације стандардних сушача. Када је прикључен на мрежу, електрични сушач се загрева и брзо испарава влагу из проширеног платна, чиме се смањује време сушења.

Структурно, уређај за сушење укључује електрични грејни елемент који је уроњен у нафтни минерал или природну средину. Дешава се да се користи други тип течности, главни услов за његову употребу је његова максимална топлотна проводљивост.

Због овог уља, унутар електричног апарата је дизајниран да се осуши одјећа у купаоници равномјерно загријати цијеви, тако да опране ствари суше много брже. У исто време, таква сушилица у купатилу троши мало више од обичне сијалице. Осимони се разликују у бројним предностима у односу на стандардне аналоге:

 1. Инсталација електричног сушача не захтева близак пролаз цевовода за снабдевање топлом водом, па се његово постављање може поставити на било које погодно место за купање.
 2. Време рада електричне сушаре одређује се директно од домаћице. Говорећи на једноставном језику, времена укључивања се регулишу директно по потреби.
 3. Брзина сушења платна.
 4. Компактност у савијеном облику.
 5. Разноврсност облика и типова инсталација.
 6. Цијеви не загријавају више од 60оС, што је прилично озбиљан плус ради сигурности. У случају ненамерног контакта са таквом цевчицом са отвореним делом коже, онда нема шансе да се опече. Осим тога, доње рубље се на овој температури суши врло деликатно.
 7. Поред своје директне намјене, овај електрични апарат се може користити као додатни извор топлине у купаоници.
 8. Неки модели су опремљени и низом функција као што је ионизатор зрака.

Постоје и негативне стране, али су много мање:

 • потребу за прикључивањем утичнице у непосредној близини уређаја;
 • додајте трошкове електричне енергије у електрични сушач.

Електрични сушач се довољно брзо суши од влажног платна, али овај метод није погодан за све врсте тканина. Приликом сушења потребно је уочити крајњи опрез, јер се неке ствари могу погоршати због температурног утицаја.

Шта су електрични сушачи самидизајн?

Електро-сушачи, који су до сада произведени, имају велики број облика и типова инсталација у купатилу.

 1. Електрични сушачи имају изглед подне облоге, имају сложену конструкцију, могу бити дизајнирани у облику "љестава" од гријаћих елемената, који су обложени платном за сушење или изгледају као постоље закривљених термоелемената. Снага ових сушара је 60-230 В. Они могу издржати тежину постељине од 10 до 30 кг, у зависности од дизајна уређаја. Довољно удобни електрични сушачи направљени су као вјешалице са лаганом заштитном врећицом од материјала који се ставља на сушење одјеће.
 2. Зидни електрични сушачи су најразличитијег облика. Најчешће изгледају као "шведски зид" са загрејаним попречним шипкама, које објесе сушење доњег рубља.
 3. Стропни електрични сушачи су слични "лиани", који се причвршћују за плафон и омогућавају сушење платна због грејних елемената који се налазе у штаповима. Електрични сушачи овог типа су довољно компактни и не заузимају много простора, који се налазе изнад купатила. Дужина ових сушара може бити од 1 до 2 метра. Неки модели могу издржати више од 30 кг влажне тежине постељине.

На врху електричног купатилског пешкира налази се сијалица, ултраљубичасти емитер, грејач вентилатора и електрични погон за подизање и спуштање шипки електричног сушача, које су обложене платном. Контрола оваквог електричног сушача врши се помоћу даљинског управљачауправљање Сушило се може инсталирати у купаоници и на лођи. Прочитајте више - Како инсталирати сталак за пешкире у купаоници за сушење ствари и просторија?

Критеријуми за избор електричног сушача за пешкире

Избор сушаре је неопходан за две главне карактеристике - снагу и изглед. Екстерно, дизајн може изгледати као мердевине, геометријска фигура или имати другу замршену форму.

 1. Овдје је потребно обратити посебну пажњу на облик цијеви - оне су конвексне или равне. Прва опција је боља због чињенице да је због свог облика лакше објесити мале ствари или постељину.
 2. Подручје купатила директно утиче на снагу уређаја. Оптимални параметар је број који не прелази 200 В /м2 као у јогурту.
 3. Фиксирање електричног држача пешкира може бити и стационарно и ротационо. Прва опција је погоднија за мале просторије, а ротирајући пружа могућност сушења више пешкира и ствари. Ту је и врста сушара као што су клизне "уши". У овом случају на зиду је монтиран само централни дио, а страна се може извући као врата ормарића.
 4. Број цеви. Добитак топлоте ће бити већи ако су присутне више хоризонталних цијеви.
 5. Сушилица у купатилу може бити повезана на отворен и скривен начин. У првој верзији, жице до утичнице из уређаја иду дуж површине зида. У случају скривене везе, жице се монтирају у зид. Овај метод се разликује од првог, али истовременоТо је прилично компликовано, јер је за његову имплементацију потребно извршити додатне поправке.

Приликом избора електричне сушаре потребно је обратити пажњу не само на могућност извођења и доступност слободног простора у купатилу, већ и на материјал од којег је израђена сушилица.

 1. Већина модела је направљена од алуминијума. Нажалост, они немају најјачи дизајн. Због еластичности алуминијума, шипке се могу деформисати у односу на тежину платна.
 2. Издржљивост се разликује по електричним сушачима од нерђајућег челика.
 3. На полицама можете наћи и електричне сушаре прекривене антикорозивним премазом. Уз малу цијену, подаци сушилице су мање издржљиви, јер честе температурне разлике и ефекат високе разине влаге могу се попети.

Такође је неопходно обратити пажњу на брзину грејања и присуство функције аутоматског искључивања - неки модели се могу сами искључити чим достигну одређену температуру. Ова функција вам омогућава да уштедите струју.

Карактеристике монтаже зидних сушача

Пре него што у купатилу висите прихватљиву верзију електричног сушача ручника, потребно је да упознате неке нијансе.

 1. Зидна сушилица мора бити причвршћена на чврсту површину. Идеална опција у овом случају ће бити носиви зид. То је због чињенице да се под тежином влажног ланеног причвршћивања није откинула жбука.
 2. Потребно је узети у обзир локацију јединицеће се узети док ради. Сушара треба да буде слободно доступна како би се омогућило лако прање.
 3. Монтирајте уређај поред утичнице, док је боље да имате одвојено место напајања за сушење пешкира.
 4. Купатило мора бити опремљено висококвалитетном вентилацијом. Као мокро платно само ће се повећати ионако висок ниво влажности. Оптимално решење је да се у купатилу инсталира систем за принудни издувни гас.
 5. Приликом одабира зидне верзије електричног сушача, изузетно је потребно узети у обзир максималну тежину која може трајати за овај уређај.
 6. Локација јединице треба бити удаљена од зрцала или кромираних површина, тако да спрејеви не утичу на фреквенцију накупљања.

Ако погледате цео процес монтаже уређаја који се монтирају на зид, у зиду рупа испод типле налази се уобичајена бушилица. За то ће бити потребан минималан сет алата: чекић, бушилица чекића потребног пречника, типле, ниво зграде, рулет и оловка. Додајући мало труда, сватко тко жели у кратком времену може лако објесити електрични сушач у купаоници.

Као што се може видети, електрични сушач је веома погодан и користан уређај. Ако имате довољно слободног простора у купатилу и нисте посебан присталица дуготрајног чекања на сушење одјеће, препоручујемо да погледате сличне јединице у радњи.