Како објесити тапете за наљепнице?

Многи људи су упознати са ситуацијом када се тапете на спојевима или у угловима почну лијепити. Главна ствар је да разлог за отпуштање тапета није био влажан. На влажним зидовима тапета се неће задржати, тако да је потребно елиминисати проблем високе влажности. У свим другим случајевима, ситуација се може лако исправити.

Разлози за промену боје тапета

Постоји много разлога за отпуштање тапета, али најчешћи су:

  1. Неправилна припрема површине .

Веома често узрок лепљења су грешке у припреми зидова. Зидове треба очистити од старе жбуке, тапета, других материјала и обложити првим слојем. Ако база није припремљена, постоје трагови гипса или старе боје на површини, онда није потребно очекивати добар резултат.

  1. инфериорни грађевински материјали .

Огромна већина људи није обраћала пажњу на квалитет и вријеме складиштења грађевинског материјала, покушавајући спасити дословно све. У овом случају, економија се не оправдава: квалитетан материјал ће трајати много дуже, а за неколико година неће морати да се обнавља. Такође је потребно обратити пажњу на услове чувања прајмера и лепка. На пример, ако је први слој хладан, може изгубити своје особине.

  1. Кршење реда и правила извођења радова .

Сви радови се морају изводити строго у складу са упутствима. Ако прекршите редослед обављања посла, онда се не можете изненадити зашто сте откључалибамбоо валлпаперс. Лепак треба одвојити строго у складу са упутствима. Све композиције прајмера треба да се потпуно осуше, тек тада можете почети да гипсујете зидове. Такођер, не можете умјетно убрзати процес сушења тапета. Све би требало да се догоди природно, па је боље лепити тапете пре грејне сезоне.
Видео о разлогу за одбацивање тапета и њихово уклањање

Хов то граб лоосе валлпапер

Ако су цијеле плоче откопчане, оне се могу потпуно залијепити. Такве поправке се могу обавити без потпуног ломљења тапета са зида. Ово захтева:

  1. Уклоните све смеће и прашину са зида и слободне тапете (можете користити усисивач).
  2. Подмажите траку љепилом или преклопите за потпуно урањање.
  3. Пажљиво исперите подручје зида без утјецаја на сусједну крпу.
  4. Исправите траку и залијепите је на мјесто (погодније је да то урадите заједно).
  5. Извуците ваздух и пажљиво обришите остатке лепка.

Дешава се да тапете треба да се лепе само на неким местима. Позадине у угловима и зглобовима су иза свега. Потребно је лако савити руб тканине, уклонити вишак остатака, нанијети љепило, притиснути, загријати сушило за косу, радити ваљком и обрисати остатке љепила. Бамбус и винил тапете могу се обрисати влажном крпом, папирнатим тапетама - једноставно осушити.

Мјехурићи се могу уклонити помоћу љепила и шприца . Убризгајте шприц за лепак, убаците га у отечено место, истисните мало лепка, сачекајте неколико минута, стисните и глатко. СцратцхЈош је лакше очистити: напунити шприц ПВА љепилом, разриједити водом, ињектирати композицију у огреботину, загријати сушило за косу, истиснути и очистити од остатка љепила.

Као што видимо, нема ништа компликовано. Све се може урадити самостално уз помоћ алата и алата.