Како објесити батерију или радијатор

Управо сте завршили са зидовима сухозидом. Али пред нама је хладна зима и време је да размислите о грејању вашег стана. Може бити радијатор или батерија. Али све ово је прилично тешка конструкција, која ће се онда још увијек сипати водом, тако да се пројектни подаци не могу лако причврстити на сухозидом због недостатка снаге. Али то је сасвим могуће. Погледајмо како да објесимо батерију на сухозид.

Прво, да утврдимо да ли постоје разлике у монтажи батерије од монтаже радијатора до сухозида. Да, постоје, а то се дешава због различитих структура тежине (маса батерије је много већа од радијатора).

избор монтаже

Важан детаљ у овом случају је прилог, односно, заграда. Који ће фактори бити пресудни при одабиру?

  • Тип основе на коју је прикључен радијатор или батерија

У нашем случају, то је оно што је прави зид под сухозидом. Било би добро да је то бетон или цигла, јер ови материјали могу да издрже велика оптерећења.

  • тип радијатора

Најтеже су старомодне батерије од ливеног гвожђа. Због њихове масе, можда постоје проблеми са инсталацијом, тако да ако постоји таква прилика, треба размотрити замену алуминијума или челика. Ефикасност је иста, а тежина је приметно другачија.

  • Димензије конструкције

Овде све зависи од површине и запремине простора за грејање: што је просторија већа - то би требало бити више делова у радијатору. Број одељака треба да будеЗатворити приликом избора квалитета и количине заграда.

  • дизајнерске карактеристике

Ако план дизајнера укључује нека нестандардна решења у облику специјалних радијатора, онда треба да водите рачуна о одговарајућим причвршћивачима. Па, када иду у пакету са батеријом.

Како причврстити батерију на суву зиду

Почнимо са доказаном опцијом, коју многи већ сматрају застарјелом, али не губи на земљи. Ово је уобичајена батерија за грејање од ливеног гвожђа.

Ниједан ГКЛ није у стању да издржи тежину ове батерије, тако да је не мора причвршћивати за лажни зид сухозида, већ да би дошао до правог, обично бетонског или цигленог зида. Само она осигурава поузданост носача.

Можете спојити заварене ноге и конзоле, а може се стегнути не у зиду, већ у профилу, јер ће се сва оптерећења носити на ногама, а носач је потребан за спречавање "одлагања". Поред тога, сопствена батерија ће такође одржавати и саме цеви за грејање. Али сада разматрамо могућност инсталирања на сухозид.

У овој фази, морамо пробушити рупу у сухозиду, доћи до зида. Овисно о конструкцији лажног зида, размак између сухозида и бетона може бити у распону од 3 до 10 цм, будући да је потребно направити рупу иу самом зиду, бушилица би требала бити дуга 15-20 центиметара да би се сигурно причврстио носач. Пречник је око 10 мм.

Завршавајући рупе, зачепићемо држач батерије. То је метални штап, савијен на једном крајупонавља облик одељка за батерију, а са друге је благо сужен. Много коректније ће бити закуцано у рупу одрезка са стабла и већ је ударио у планину. Али листови сухозида нам не дају такву прилику.

Ако заграда не може ући или се кретати дубоко, онда изрежите рупу тако да она има промјер од 12. Сада, тачно у средини дуге сјечке са дрвета, причврстимо причвршћивач и онда - до зида.

Батерију објесимо на носач, ако је неуједначен, носач се може стегнути чекићем. Овде смо такође смислили како да фиксирамо батерију на суви зид. Суочимо се сада са монтажом радијатора за гријање на зид сухозида.

Како објесити радијатор гријања на сухозиду

Радијатор - ново и прогресивно решење проблема грејања. Како објесити радијатор за гријање на сухозиду?

То је још једноставније, јер је маса радијатора много мања, јер обезбеђује многе врсте причвршћивача: од гвожђа из СССР-а до модерних евро-стандарда. Сада ћемо користити пригушивач за загревање радијатора до зида сувог зида, који се назива носач са утикачем.

Инсталација радијатора гријања за сухозид такођер почиње са бушењем рупа: бушилица на 8 треба направити рупу, која треба бити у дужини од 7 цм у бетонском зиду. Затим утакните утикач у носач и забијте га у отвор. Опет, уз помоћ чекића, савијте ивицу чепа у ову рупу и, последњи пут, окрените држач. Ако га убијеш, узми дрвенубар или тако нешто, тако да боја не лепрша и не поквари изглед.

Постоје и причвршћивачи за радијаторе гријања на сухозиду, који се причвршћују директно на лим сухозида. Погодни су за радијаторе. Причвршћена дугим вијцима који немају шешире. Оштри део се набија у лим сухозида, а на другом крају држач се причвршћује матицом. Вијак може бити уклоњен од стране Бугара.

Овде смо такође смислили како да поправимо радијаторско грејање на сухозиду. Главна ствар, не жури и пажљиво и квалитативно извршити инсталацију, тако да није било колапса под тежином дизајна.