Како направити загрејана врата из дасака помоћу ручног млина

Прилагођена врата са нестандардним величинама обично се не израђују, јер се ради о нестандардним производима и за њихову израду потребно је реконфигурирати машине и опрему. Међутим, таква врата се могу направити самостално.

У исто време, она ће имати потребну потребну величину и дебљину. Да бисте направили загрејана врата, обично вам је потребна индустријска глодалица која се напаја трофазном мрежом напоном од 380 волти. Пошто већина ове мреже не постоји, потребно је потражити излаз и направити врата од онога што је доступно. Тако можете направити таква врата из плоча помоћу ручног глодала, монтираног на столу за глодање.

Будући да се глодала за кутије за производе ограничавају на дебљину од 25 милиметара, плоче за будућа врата ће такође бити такве дебљине.

Израда изолованих врата почиње са одређивањем величине будућих врата. Врата се састоје од две вертикалне Стоев плоче, доње и горње траке, два хоризонтална Стоев и две вертикалне Стоев плоче.

Сви делови су глодани.

Неједнакост панела се елиминише помоћу ручног плана.

Оквир будућих врата без филтера је приказан на слици испод.

Лијепљена врата с плочама приказана су испод.

Сви празни простори у оквиру ће бити испуњени филетима, чији рубови су обрађени глодалицом.

Врата дебљине 25 милиметара са таквим панелима не задржавају топлоту у просторији, тако да је обрнутоСтрана врата ће бити загријана са два слоја грејача. Да би се то постигло, периметар врата је осигуран вијцима са дрвеном плочом, чија је дебљина израчуната као разлика између дебљине четвртине у кутији врата и дебљине крила врата минус дебљине слоја шперплоче. На пример, у кутији за врата четвртина ширине је 50 милиметара, а дебљина крила врата је 25 милиметара. Остаје 25 милиметара, од тога 4 - дебљина слојевитог слоја (може бити више од 4 милиметра). Испоставља се да је дебљина трака испод изолације 21 милиметар. Такву плочу причврстите вијцима и љепилом. Унутра је изолована - пенаста гума, пенаста пластика, минерална вуна. Изнад свега ово је прекривено листом шперплоче. Шперплоча на полеђини врата не изгледа баш естетски, па да би се додала љепши изглед врата и за већу уштеду енергије, врата се поново загревају. Да би се то постигло, на тржиштима се често користе врата за изолациона врата која се састоје од комада коже и исте величине комада пенасте гуме. Пена се причвршћује са залихом од 3-5 центиметара преко површине врата. На врху пене, поправити кожу или дерматитис и фиксирати нокте на ивицама са великом хаубом. Учвршћивање пенасте гуме, на рубовима врата формира ваљак од пјене, који би требао покрити размак између крила врата и кутије врата.

Излазна врата из плоча уз помоћ ручног глодала добро одржавају топлоту, уз ниску цијену. Ако ће заједно са вратима бити направљена кутија за врата,могуће је направити дебљину врата, на примјер, 100 милиметара, а умјесто пјене за изолацију користити слој пјене дебљине 50 милиметара. Таква загрејана врата ће имати још већу стопу очувања топлоте. Такође, за звучну изолацију, могуће је у кутији врата осигурати дубину утора од 2 милиметра и ширину од 4 да би се залијепила самољепива бртвена трака. Таква трака, поготово ако је залијепљена у двије контуре, пружа одличну звучну изолацију. Након уградње врата су обојена првим слојем, а након сушења обична боја.