Како направити властите руке на падинама на прозорима

Обрада прозорских косина је важна завршна фаза у постављању прозора. Чак и ако се уградња двоструких стакала (дрвених и пластичних) изводи на максимално прецизан начин, још увијек је могуће избјећи лагано оштећење отвора. Потребно је поправити мале пукотине и рупе.

Које су потребне падине

Без добро обрађеног нагиба, прозорски отвор ће изгледати незавршен. Али разлог није само у естетици. Нагиби су потребни за заштиту од хладног ваздуха, страних звукова и кондензације. Ако не заштитите монтажну пену, која је испуњена празнинама, она ће стално упијати влагу и брзо се срушити. Због тога је у интересу власника куће или стана да правилно рукује падинама.

Изаберите падине за прозоре: за и против

Жбукање - најповољнија опција, на коју су многи навикли на стари начин. Али он има много недостатака. Због чињенице да се гипс због својих својстава не може поуздано повезати са оквиром пластичног прозора, постоје пукотине и микропукотине. Сезонске температурне флуктуације такође доводе до пукотина. На минус температури, нагиб може да се смрзне, што доприноси појави плијесни. Рад са премазом од гипса траје доста времена, јер се решење наноси у више слојева, и свако мора да скочи. Шта је већ требало говорити о сложености процеса. Жбукање - рад је прљав, па онда морате очистити собу дуго времена.

Завршна обрада гипсаних плоча (чланак о обради зидова, али ће одговарати иза прозоре) је веома популаран због замршености и приступачности. Али сухозид не разликује се по повећаној отпорности на влагу и влагу, па ова опција није дуготрајна.

Завршна пластика се сматра поузданом, али скупом. Специјални сендвич панели имају све карактеристике потребне за дуготрајну експлоатацију: крутост, трајност, повећана топлотна изолација, лакоћа одржавања и отпорност на влагу и ултраљубичасто зрачење.

За дрвену кућу, нагиби дрвета ће бити најбољи избор (на пример, косине дрвене облоге су јаке, издржљиве и изгледају сјајно).

Једноставна жбука и бојење

Третман обронака прозора са сопственим рукама - један од најјефтинијих и приступачних опција. Припрема композиције цемента није тешка: смеша се разблажује са водом до густог стања и наноси се на косине. Али за почетак је потребно пажљиво припремити површину, уклонити прљавштину и доток бетона у углове.

Да бисте потпуно затворили празнине, спречите да хладни ваздух дође до спољне стране и добијете изоловане падине, користећи филц или абразив. Они су пажљиво умочени у течни раствор гипса и затворени у празнине. Да бисте обезбедили звучну изолацију, користите монтажну пену. После потпуног сушења пене иде директно у процес наношења гипсане композиције. У жлијебу нагиба прозора нанесите малу количину смјесе, поравнајте је и причекајте дјелимично причвршћивање. Са тако малим мјерама, примјењује се још мало цементавремена (дебљина једног слоја није већа од 0,6-0,7 цм).

Да бисте поравнали слој, померајте се у правцу од дна до врха и са стране. Морате да држите исти угао од прозора до зида. Горњи дио је фиксиран равном дрвеном шипком која је причвршћена чавлима или гипсом. Хоризонтално проверите ниво. На бочним зидовима се монтирају и шине, чија се вертикала провјерава нагибом.

Дрво Малка је најбоље средство за изравнавање раствора, а његова дужина зависи од ширине нагиба прозора. Угао се поравнава тек након што се цемент потпуно цементира. Затим нанесите последњи слој и добро га утрљајте. Након сушења уклањају се водилице.

Након потпуног сушења ожбукана површина се премазује, наноси танак слој кита и осликава. Боја мора бити отпорна на влагу и изложеност ултраљубичастом зрачењу.

Косине за пластичне прозоре властитим рукама

Обрада прозорских отвора пластиком - један од најпопуларнијих типова декорација. ПВЦ панели олакшавају стварање занимљивих рјешења. Пластичне косине за прозоре са сопственим рукама се једноставно уграђују, не захтевају бојење, непретенциозан у неги.

Процес инсталације траје 1,5-2 сата:

  1. Површина падина је темељито очишћена.
  2. Из пластичних резаних трака потребних величина.
  3. Изрезани панели причвршћују се на косине користећи течне нокте.
  4. Специјална шина фиксно поставља плочу на жељену позицију
  5. Кутеви су заштићени пластичним угловима.

За такву обрадуНе одговара сваки ПВЦ панел. Нагиби се рукују са сендвич панелима (горњи слој, пјенасти полистиренски слој и ПВЦ фолија) чија је површина отпорна на оштећења и директну сунчеву свјетлост.
Својим рукама клизите по пластичним прозорима: видео

Сада не би требало да имате питање о томе како направити падине на пластичним прозорима.

Третирање прозорских падина сухозидом

Многи људи су заинтересовани за израду падина на прозорима гипсаних плоча, јер се таква обрада сматра традиционалном. Материјал треба да буде отпоран на влагу (можете користити обичан суви зид, претходно третиран са премазом).

Лако је направити прозорски гипсани клизни поклопац, јер већина модерних пластичних прозора има посебне профиле са сваке стране дизајниране за убацивање косина. Али чак и ако прозорска јединица нема такве профиле, оне се могу обављати независно: Л-облик уградјен у величину и завртњен око периметра оквира. Плоча сухозида је означена и прецизно изрезана са величином падина. У металном профилу нанесите заптивач и убаците предформу нагиба. Празнина се полаже минералном вуном, неједнакости се поравнавају са китом. Важно је да се покривач са сувог зида лабаво споји са шаркама.

Као што видимо, могуће је да се падине на прозорима инсталирају самостално, независно од помоћи специјалиста.