Како направити малч за љетњу резиденцију

Мулцх властитим рукама је једноставно потребан у сеоској кући. Сматра се корисним из различитих разлога. Малч је економски и природан својим рукама. Да бисте га креирали, не морате трошити много новца.

Зашто користити малч

Није битно из којег материјала је направљен, сировина има много функција. Малч не допушта да расте трава, задржава влагу, одржава оптималну температуру земље и штити земљу од директне сунчеве светлости, ствара црве као оптимално станиште, побољшава плодност земљишта, служи као декоративна парцијална парцела.

Из ког материала се малч

Органски материјал : Дрвена кора или бакалар, различити чипс, дрвна пиљевина, лист хумуса, лаплингс, кукови, семе љуске и разне сорте, љуске ораха, тресет, маховина, косо трава, папир и слама.

За стварање малча,користи се и неоргански материјал : шљунак, мраморна мрвица, шљунак, шкриљевац, рубероид, неткане сировине.

Како направити мулцх

Да би се направио овај материјал, треба узети у обзир карактеристике сваке сировине. На пример, у дрвенастим материјалима много азота, тако да је он и упија биљке. Да се ​​то не би догодило, неопходно је унапред хранити културу азотним ђубривима.

Хов то мултицулате бедс

Ако одлучите да користите коре, њени битови не би требали бити већи од 4центиметара Овај малч ће се користити у башти са воћкама. Поред тога, предности дрвног материјала укључују и чињеницу да се овај малч може фарбати или лакирати. Као резултат тога, добићете необичан пудер, са којим можете нацртати скоро цео заплет. Два у једном: корисност и лепота.

Трава или маховина се прво морају осушити на сунцу, иначе ће се распасти. Овај премаз је погодан само за поврће са поврћем.

Да бисте од картона направили малч са својим рукама, морате га исећи на мале комадиће. Папир треба навлажити водом и ставити на тло врло чврсто, тако да нема пукотина. Главна ствар је да се обезбеди да папирна сировина није покривена ветром, да је потребно нешто поправити.

неки савети

Немојте заспати малч стабала и биљака близу. У супротном, материјал за заштиту ће почети да трули. Ако се малч налази на влажним просторима, постоји опасност од пужева. Ови мекушци нису баш пријатни, а поред тога штетни су. Мораће се подузети посебне мјере како би се они извели. Не морате да их се отарасите, треба да залијете кревете испод корена, а не слој малча.

Потребно је проводити малчирање у мају, када се земља загрије, али може уштедјети много влаге. Пре овог догађаја требало би потпуно уништити вишегодишњи коров. Слој малча не сме бити већи од пет центиметара.