Како направити кућу за мачку: инструкције корак по корак

Ако сматрате да је мачка члан ваше породице, једноставно је морате опремити удобним мјестом. Кућни љубимац треба да има место које се може назвати кућом. Купите готову кућу је скупо, и да ли је то вредно новца? Дакле, многи људи су заинтересовани за то како направити властиту кућу за мачке. То ће коштати много мање, јер можете користити било који преостали материјал. Што се тиче временских трошкова, све ово се може урадити врло брзо.

Потребни алати и материјали

Шта вам је потребно за припрему становања за мачку? Испод је листа материјала и алата. Што се тиче материјала, они не купују нужно. Да бисте копали у вашој гаражи или штали, сигурно ћете наћи много "сировина" за изградњу будуће куће за мачке.

Наша листа алата укључује:

 • једноставна оловка и компаси;
 • рулет или дуги владар;
 • термопласт;
 • одвијач и електрична бушилица;
 • чекић, одвијач и кламерица;
 • нож и маказе.

Приближна листа материјала потребних за производњу куће:

 1. ОСБ, шперплоча или иверица (која је на дохват руке).
 2. Тканина одговарајуће боје (ширина 1,5 м, дужина 3 м).
 3. Слагач слагача слагача.
 4. Саморезни вијци.
 5. Цеви од метала или пластике (у зависности од тежине животиње). Ако је мачка тешка, металне цеви су недвосмислене.
 6. Спојни елементи за цеви (4 комплета).
 7. Љепило за пиштољ(комада 11-12).
 8. 14 комада углова намештаја.
 9. Коноп од јуте, конопље или сисал за манжетну (34-35 м).

Припремна фаза

Прво морате нацртати цртеже на комаду папира или помоћу посебног програма на рачунару. Биће лакше израчунати тачну количину материјала и уклопити све детаље. Да јасно замислите шта желите да погледате на фотографију: кућа за мачке са сопственим рукама може бити направљена према вашим жељама.

Тада можете почети да сечете иверицу, ОСБ или шперплочу. Прво нацртајте базу са оловком и равнилом, затим зидове. Истовремено, за предње и стражње зидове потребно је одмах означити горње углове, тако да се појави елегантан кров. Сада, на предњем и бочном зиду, потребно је користити компас да би направили отворе потребног пречника тако да животиња може слободно да уђе и изађе. Након тога морате отворити кров. Треба да нацртамо три детаља: централни део и две падине. Сада је потребно означити двије локације: једну више (0,45х0,45 м), другу мању (0,35х0,35 м).

сечење

Овај процес је поприлично прашњав, па је добро то радити на улици или помоћу алата са рупом за усисивач. У супротном, радна површина ће се морати дуго чистити. Нема посебних трикова у процесу резања. Тачност, прецизност и пажљивост су све што вам је потребно. Изрежите све детаље. У подножју и на мјестима лагано сече углове. Улазне рупе су отежане. Прво, направите и бушилицузатим почните да радите са убодном пилом.

Друга тачка: ивице централног дела крова морају бити обрађене са шаблонском пилом, подешеном за сечење на 45 о, тако да је идеално поравнато са косинама. Свих 10 ставки је спремно.

тапацирање делова тканине

Знајући величину свих детаља, можете израчунати колико вам је ткива потребно за сваки елемент. Тканину треба резати и резати. Прво подрежемо базу (доња страна не треба облачити). Тканина треба да буде довољно чврста да не буде нигде на креветима и боре, и причврстити се протезама. Исто што и са игралиштима, само их обуцимо са обе стране.

Кров је боље угушити већ састављен. Неопходно је узети клинчиће и средити их централним дијелом крова са косинама, након чега је завршена конструкција прекривена тканином. Ако клинчићи не држе добро, користите лепак.

склоп

Сада ће нам требати углови намјештаја. Уз њихову помоћ, потребно је да причврстите 4 зида куће и извезете их тканином. Са рупама ће морати мало радити, тако да је све уредно. Везани зидови су обложени тканином. Онда је већ монтирани дизајн причвршћен на базу. Након тога причврстите кров помоћу вијака. Кућа је спремна, али је још увијек потребно направити двије проматрачке палубе. Прво, морате да фиксирате цеви са дна јастучића.

Сада морате направити маншету. Уже је потребно са добрим растезањем на ветру на цеви. На подножје цијеви нанесите љепило, и неколико окрета буквално залијепи, тако да мачка, очигледно, није подерала уже. Исто се мора урадити у срединицеви На исти начин се може направити још једна цев. Крајеви ужета се сакривају у цеви. Једна цев је причвршћена на основу специјалних причвршћивача, а друга на крову. Препоручује се да проверите да ли ће се платформа љуљати. Ако је тако, дизајн треба ојачати.

Сада можете славити мачку која вас загрли. Таква шик кућа једноставно је не може задовољити! Као што можете видети, свако ће моћи да направи кућу за мачку сопственим рукама, корак по корак упутства ће вам помоћи да урадите све од првог пута.

Цат хоусе фор цат: фото

Испод су неке фотографије за инспирацију.

Како направити кућу за мачку властитим рукама код куће: видео