Како направити канализацију у приватној кући иу земљи

Ако се сеоска кућа налази на мјесту гдје не постоји централизирани канализациони систем, једини излаз из ситуације је аутономни систем. То се може учинити не само у приватној кући, већ иу сеоској кући иу кади. Није тако тешко организовати одлагање отпада као што се може чинити особи која је први пут чула услове водовода. Све је могуће властитим рукама.

Важна фаза: нацртати дијаграм

Пре него што направите канализацију у приватној кући, треба пажљиво размислити о томе где ће се налазити главна и помоћна санитарна опрема. Све њихове претпоставке треба навести на комаду папира, на којем је нацртан план куће. То ће вам помоћи да јасно видите систем у вашем дому и олакшате израчунавање потребног броја материјала. Исти принцип је вођен пре него што направите тоалет.

Приликом куповине цеви треба дати предност производима са глатком унутрашњом површином. Тиме се смањује опасност од абразије, а отпад се оставља без прекида. Пећ мора да има максимални пречник, јер ће се приближити другим цевима. У идеалном случају, успон би требао бити смјештен одмах поред тоалета. Због тога се често поставља у куту тоалета. Да би се осигурало да цеви великог пречника не оштете унутрашњост купатила, она се обично скрива у претходно остављеној ниши, вратилу или кутији.

прикључак цеви

Многи људи су заинтересовани да поделе и повежу саме цеви. Изузетно је неугодно за ово, стога је пожељно пронаћи помоћника. Профессионал Санитари Варезнају многе нијансе које им омогућавају да свој посао раде квалитативно и поуздано:

  1. Постављањем прелаза од вертикалне цеви до хоризонталног, треба имати на уму да оптимални угао није 90 степени, већ 45 °.
  2. Да би се побољшао квалитет спајања цеви и фитинга, користити силиконски заптивач или солидол. Ове супстанце емитују заптивне прстенове на спојевима.
  3. Важан детаљ - уређење водовода. Иначе, кућа ће намирисати исте мирисе као у канализацијској јами.
  4. Па, ако сте размишљали о питању чак и током оснивања фондације. Ако се то не уради на време, сада је време да избушите рупу у основи и уметнете рукав.

екстерни систем

Најинтензивнији рад - је уређење спољне канализације. Морат ћете копати дубоки ров и опремити мјесто за септичку јаму, септичку јаму или станицу за прочишћавање. Канализациони бунари би се требали налазити испод нивоа стамбеног простора. Од куће до канализацијске јаме треба бити најмање 4-5 м. Ако је удаљеност мања, постоји опасност од оштећења темеља, ако више - тијеком операције може бити зачепљење. Цевовод од излаза до јаме или септичке јаме треба да буде максимално раван. Кутови и скретања - само у случају крајње нужде. Нагиб не смије бити већи од и не мањи од 30 мм по једном метарском метру. Ако је нагиб већи, нечистоће ће се заглавити у цевоводу, док ће се вода у тренутку ока стопитидовн Мања одступања такође нису погодна. Отпадне воде заједно са отпадом живота ће бити непокретне у цевима без кретања. На дну ископаног рова потребно је сипати песак. То ће помоћи да се смањи притисак на полипропиленске цеви које спајају унутрашњи систем са канализацијом према споља.

Сваких 4 метра морате инсталирати Т-теове тако да га у случају зачепљења брзо уклоните. Део снопова који се пењу до врха је затворен. Минимална дубина облоге вањских цијеви није мања од 0,7 м. Ако је зима врло хладна, тада се цијеви додатно загријавају како би се спријечило замрзавање отпадних вода.

септичка јама или септичка јама?

септичка јама је једноставна и древна метода, верифицирана генерацијама. Његова изградња неће донети никакве проблеме, али недостатак таквог уређаја је то што ће акумулирани отпад морати повремено испумпавати. А коме је занимљиво, колико су услуге једне агитационе машине, могу сазнати и остати дуго у страхопоштовању. Јама је често направљена од армираних бетонских прстена или опеке. Дно је испуњено чврстим раствором бетона, тако да нечистоћа не загађује земљиште.

Модерне варијанте - уградња септичке јаме или готовог постројења за пречишћавање. Тиме се избегава загађење животне средине, а услуге сензора ће постати непотребне. Септикум излучује сав отпад, затим се чврсте материје постепено таложе, а течност се даље пролијева. Тамо се постепено уклања и кроз шљунак дно улази унутра. Главна ствар - исправно израчунати количину септичке јаме тако да не морате спремитисваког литра воде. Отпадне воде испуштају се у септичку јаму око три дана, а просечна особа троши око 200 литара за 24 сата. Наравно, утиче и број људи који су стално настањени у кући.

Знајући како правилно уредити канализациони систем, можете сигурно доћи на посао. Видео: