Како направити израчун попуњавања пода: калкулатор материјалаМатеријали на попуњавању пода - Калкулатор

Самонивелишући под је једна од варијанти подне кошуљице у којој се користе специјалне мјешавине које су саморегулиране. Натопљени под самостално се слаже са идеалном хоризонталном равнином, ако се придржава технологије излијевања отопине. Да бисте израчунали површину пунила, или прецизније, да бисте израчунали колико материјала требате, користите наш калкулатор.

Карактеристика оваквог вијка је могућа минимална дебљина, која је само 3,5 мм. Подлога за пуњење може бити два типа: завршни премаз, који је накнадно прекривен подом, а такође се брзо цементира гипс или цементни плашт, на који је постављена подна облога: паркет, умјетни паркет, ламинат, линолеум итд.

Главне предности пода пунила

Главна предност пуњења је да самонивелишући специјалне смјесе које се користе за спајање стварају савршено глатку и глатку површину без додатног напора. Дакле, такав вијак је стекао такву популарност. Али то нису све предности ове технологије, хајде да наведемо главне:

  • је потпуно равномерна и хомогена површина без празнина и шавова;
  • дуг вијек трајања - достиже 45-50 година;
  • висок степен отпорности на хабање;
  • не захтева посебну негу, као у случају паркета или плочица;
  • широку листу локализације апликација.

Списак места на којима се може користити технологија подних облога, заиста, веома широко: из канцеларијепросторије и приватни станови, фабричке просторије и специјализовани произвођачи са повећаним оптерећењем подне облоге. У зависности од услова просторије, у коју ће се уградити такав вијак, одабрат ће се одговарајући материјали и специјализирани полимери за облагање.

Калкулатор материјала за попуњавање пода

Дно пуњача се може лако инсталирати независно. Да бисте то урадили, потребни су вам параметри просторије: дужина, ширина, висина у угловима, као и минимална дебљина слоја пуњења, након чега ће наш калкулатор моћи да израчуна количину материјала потребног за попуњавање просторије, узимајући у обзир разлику у висини.

Измерите висинску разлику у четири угла просторије на тачкама 1,2,3,4 користећи ниво зграде. Затим морате поставити минималну дебљину пода - З. Овај параметар ће се аутоматски примијенити на најнижој точки просторије. Као резултат тога, биће израчуната количина материјала потребног за кубичне метре, као и висина просторија у угловима. Да, можете прецизније израчунати колико ћете моћи попунити под.

Прикажите све величине у милиметрима.

[Впцалц ид = 338]

[Впцалц ид = 1050]

Припрема пода пре лијевања

Врло је лако ставити под на под, због тога већина људи не тражи помоћ од стручњака, сами се носе са овим задатком. Али у овој ситуацији постоје њене нијансе.

Пре полагања пода, морате се правилно припремитисоба:

  1. Плоче, врата и стари подови треба уклонити. Изједначава под са жељезном четком или специјалном машином за брушење. Ако на поду постоје пукотине, оне се морају отворити троугластим стругачем.
  2. У случају да ће се полагање пода догодити преко дрвене, оно мора бити ојачано посебном решетком.
  3. Након претходних операција, ниво нагиба пода се мјери помоћу шине. На зидовима су ознаке, по којима ће под бити попуњен. За ову висину, са залихом од 25 мм, зидове треба очистити од гипса или других површина.
  4. Уосталом, уз помоћ специјалног праха, под је одмашћен и поново очишћен.
  5. Са раствором, прорези и пукотине се размазују, а под је раван. И тек након тога овај под може бити загарантован.

Дакле, припрема пода пре полагања сматра се комплетном и могуће је директно започети са полагањем самог пода.

Процес излијевања отопине ​​

За равномерно попуњавање пода препоручљиво је да се посегне за помоћ помоћника који ће бити ангажован у припреми решења док не будете заузети пуњењем.

Користећи упутства дата на паковању, припремите раствор. За хомогеност раствора се не препоруча одмах попунити сву воду у посуди. Најбоље је ако је већина. У њему и раствор се меша. Да би се извршила ова операција, боље је користитиелектрична бушилица са специјалном млазницом. Преостала вода се препоручује за инфузију тек након што отопина достигне униформност.

Пуњење пода долази од супротног од улаза у врата. Смеша се сипа у малим порцијама, након што се свака површина поравна са игличастим ваљком. То ће помоћи при уклањању ваздушних мехурића који су могли да се формирају у раствору, па ће и облога бити равномерна.
Интервал између изливних делова не треба да прелази 10 минута.

Не би требало бити никаквих пропуха и варијација температуре у просторији током сушења пода, што је, у зависности од степена раствора, око 3-6 сати.