Како изоловати улазна метална врата - платно, кутију, прорез

Метална врата - апсолутни фаворит улазне групе. Без обзира на прелепо дрво, уредно - метал и стилизовано - стакло, квалитет, поузданост и чврстоћа жељеза нема конкуренције. Али постоји један значајан недостатак - топлотна проводљивост. У овом чланку ћемо описати како изоловати улазна метална врата користећи уобичајене алате и материјале који се могу купити у свакој грађевинској радњи. Али што је најважније, рећи ћемо вам шта је могуће да се загреје да би била прелепа.

Главни услов који се поставља пред квалитет платна - чврсто се уклапа у кутију, што доводи до тога да хладноћа и унутрашњост, буке и мириси не продиру изнутра и извана. Платно не би требало да садржи мостове хладноће и да буде равномерно изоловано, јер чак и кроз одвојене зоне могу ићи од куће топло.

 • метална кутија
 • избор методе

  Изоловати улазна врата гвожђа на два главна начина:

  • унутрашње пуњење гријачем када се челични лимови (панели) причвршћују одвојено на оквир;
  • спољашња изолација - ако је платно монолитно и раставља га у композитне елементе, то је немогуће.

  Први пут са становишта естетике је бољи. У овом случају, врата у улазу у стан метала за кућу ће бити загријана и изгледат ће лијепо као изнутра. Друга опција - са вањским роботима - је бржа мјера нужности, иако се могу лијепо уредити. У ту сврху користи се додатна обрада - дрвене или пластичне летве, неткани материјали итд.

  Материјали иалати

  \ т

  Без обзира да ли сте одлучили да изолујете улазна врата изнутра или са обе стране, требаће вам:

  • одвијач (можете се зауставити на одвијачу, али са брзим електричним алатом);
  • бушилица са металном бушилицом;
  • нож за папир;
  • нож са најмањим зубима;
  • шивати;
  • брусни папир малих и средњих зрна.

  Затим се прелази на избор грејача. У ту сврху можете да изаберете једну од следећих опција:

  • Минерална вуна

  Порозна структура материјала добро одржава топлоту, не даје кондензацију, тј. Метал не хрђа изнутра, већ постепено пада, што ствара празнине. Да бисте избегли овакво "испуштање", потребно је да испуните решетку са стране 15-20 цм и тамо напуните миниват.

  • базалтне плоче

  Предност овог материјала у стабилности конструкције, задржава свој облик након 10 година, ау случају пожара не испушта токсичне супстанце.

  • полистирен пене

  То је мало скупље од пене, али на излазу даје одличан термички пробој, јер има нулту топлотну проводљивост. Врата тера су, у суштини, термички мост који поуздано раздваја два слоја врата и потпуно изолује приступ хладноћи.

  Могуће је споменути синтепон, пенасту гуму или вуну као врећу, али то су, рецимо, егзотичне варијанте које дају минималан ефекат. Раставити врата да би се изоловала са синтепоном је бесмислено. У екстремуАко се овај материјал може плетити изнутра, али опет, проблем губитка топлоте се фундаментално не рјешава.

  Додатни материјали:

  • лист ДВБ или ДФП за унутрашњу декорацију тканине;
  • траке изолатора ширине 7-10 цм;
  • течни нокти за заптивање изолатора;
  • вијци;
  • један цилиндар са монтажном пеном;
  • заптивач.

  Избор материјала је детаљније описан у чланку "Како одабрати грејач за улазна врата".

  Како изолација улазних металних врата

  Овдје ћемо описати како изолирати метална улазна склопива врата.

  1. У ту сврху, прво се извади из петљи, слаже хоризонтално и одврнути лист изнутра (обично се причвршћује вијцима).

  Уградња улице је лакша за изолацију у хоризонталном положају

  Ако се вијци дуго не поправљају, баците их са машинским уљем, након чега ће процес бити много лакши. Није вредно сломити шешир, онда морате бушити тело.

  Ако се шарке не скидају, лист се одвија постепено, почевши од доње стране и постепено се диже према горе. Редослед рада ће бити потпуно исти, само ће му бити потребна друга особа, која ће подржати и помоћи.

  1. Затим смањите величину грејача. Ако је то пена или пјенасти полистирен, боље је пиле ножем са малим зубима. Минавату или базалтне плоче се секу ножем за папир.

  Улазна врата, испуњенаМинва

  Минерална вуна се реже на 3-4 мм више него што је потребно - буквално се гура унутра тако да се тачно затварају углови.

  1. На унутрашњој страни тканине и гријача на периметру, нанесите течне нокте и чврсто га положите у оквир, истовремено притишћући руб и средишњи дио.

  При припреми изолатора размотрите потребу за простором за системски вијак и браву - овај дио се не затвара и остаје слободан.

  1. Све шупљине и неједнакости експлодирају са монтажном пеном. Али опет, обратите пажњу да не додирујете радни простор системског вијка. Када се екструдира, пена се снажно шири и може померити радни механизам, али истовремено истиснути и дио гријача. Све вишак након смрзавања сече ножем.

  Празнина се пуни монтажном пеном

  1. На ивици ивице одмашћите, стисните течне нокте или заптивач и лепљени изолатор да бисте померили тачку рошења унутра.

  1. Затим означите величину тканине и исеците жељени део плоче влакнене плоче или ламината, у зависности од тога од чега ће унутрашњост тканине бити направљена. Раније избушите рупе на истом месту где су претходно причвршћени вијци.
  2. Поново, одмастите површину и нанесите заптивач на "ламинат". Чврсто завијте око периметра.
  3. Вратите метална врата у отвор и затегните све завртње. Одвојено је потребно обрадити руб са гуменим заптивачем на адхезивној основи. Ово је гаранција за вратазатвориће се тихо, чврсто и не пропустити хладноћу.

  Квалитетни спојеви обезбеђују гумену заптивку

  Ово је најједноставнији и најпогоднији начин, који ћете потрошити 2 сата, а резултат ће бити метални улаз на улицу изолираном улицом.

  ВИДЕО: Јасно је приказано како се унутрашња врата загревају

  Нешто другачији случај са дизајном који се не може одвојити, али овде можете да се носите са собом за неколико сати.

  Како правилно изоловати не-одвојиву структуру

  У овом случају, можете одабрати једну од две опције:

  • пуњење сувог изолатора у шупљину.
  • вањска унутрашња или вањска изолација;

  За прву опцију фину зрнасту пену ће бити у реду - продаје се у већини грађевинских радњи. Овај метод се не може назвати савршеним, јер приватној кући треба улаз у терасу, ау овом случају мостови хладноће су сачувани, али у сваком случају боље је од празне тканине.

  Пуњење сувог изолатора у шупљину

  Да би се испунила гранулирана пена према унутра, у горњем делу се избуши 1-2 рупе, довољно велике да се материјал може сипати кроз левак. Да би се грануле равномерно расподелиле, тканину треба периодично тапкати или оштро повлачити на себе /од себе, да би се потиснуо ваздух. Уради то брзо.

  Могуће је изоловати метална улазна врата од гранулираног пјенастог полистирена

  \ т

  Ова метода има један огроман минус - сувГрануле сагоревају радни простор котрљајуће браве и једноставно престају да раде.

  Код других типова уређаја за затварање нема проблема са гранулама. Након што је шупљина попуњена, затворите рупе са штаповима испод боје базе и све је спремно.

  То је сасвим друга ствар, ако вас занима како изоловати металну кутију предњих врата - овде не можете ништа учинити сами са гранулама.

  Спољни радови на изолацији тканине

  Сви исти материјали које смо навели у одјељку "Материјали и алати", плус дрвене траке, морају радити, како би се појачао оквир за изолатор. Најлакши начин рада са тракама је 300к200 мм, али можете користити и металне траке.

  Дакле, како да се изолујете споља:

  1. На ободу, исеците летвице и шине и завијте их завртњима да бисте их користили као оквир.

  Могуће је користити и заптивати, али не и ШИРИТИ вијака, и заједно с њима, како би се осигурала максимална адхезија.

  1. Сваки одабрани изолациони материјал (најједноставнији и најбољи је пјенасти полистирен) причвршћен за оквир. Ако одлучите да изолујете врата сопственим рукама, боље је да не додирујете миниват - неће трајати дуго без решетке. За фиксирање користите течне нокте.

  Пјена на поду и затворена његовим дермисом

  1. Након што је љепило сухо, преко вијка влакна плоча или ламинат. Можете користити замену за кожу или дерматитис, којиТакође је фиксиран на средиште и ивице на заптивачу.

  метална кутија

  Да би се потпуно онемогућио приступ хладном ваздуху, није било довољно радити са платном. Потребно је додатно разумети како се изолује метална кутија улазних врата.

   \ т
  1. Често постоји лабава тачка, која је обично прекривена гуменим или пјенастим печатом. Ова трака је дизајнирана, углавном, са лепљивом подлогом, тако да је лако радити.

  Површина лепљења мора бити одмашћена тако да материјал није додатно заостао.

  Читав периметар је третиран са заптивачем

  1. Посебна пажња се посвећује празнинама између зида и кутије. Овај простор је положен са монтажном пеном и након сушења одсећи остатке. Да бисте сакрили место раскрснице, поставите добро.

  Након затварања прореза и заптивеног заптивача потребно је проверити квалитет изолације. Да бисте то урадили, отворите прозор на супротној страни и процијените да ли постоји нацрт и колико је јак. Ако се нађе такав недостатак, погледајте где ће се затворити дим и те пукотине.

  ВИДЕО: Врата из тера. Инсталација Сецретс

  \ т