Како изоловати фасаду од циглене куће: видео, фото

Како ће се изоловати фасада од циглене куће под споредним колосијеком са пеном или Пенолек-ом ће бити описана у овом чланку. Становници кућа од цигле, као и сви други, желе да загреју своју кућу. Размислите о томе како изоловати фасаду од опеке, чији су материјали за топлотну изолацију данас боље користити - екструдирана полистиренска пјена, термопанели итд. На крају приче, гледајте видео записе са професионалним савјетима о изолацији фасаде од цигле властитим рукама.

Топлинска изолација приватног је важна за стварање удобног живота. Данас произвођачи грађевинског материјала нуде веома велики избор материјала за изолацију зидова. Али пре него што се донесе коначна одлука него да се фасада циглене куће загреје сопственим рукама, треба узети у обзир све материјале. И онда одлучите шта да користите грејач на овај или онај начин.

Боље је изоловати фасаду од цигле

За вањску изолацију зидова од опеке може се користити конвенционални и екструдирани пјенасти полистирен. Предности овог материјала су ниска топлотна проводљивост и лакоћа уградње. Но, зидови куће, након облоге од пјене полистирена, престају "дисати", јер материјал не пролази влагу. Биће потребно урадити додатну вентилацију тавана и подрума приватне куће.


Топлотна изолација фасаде од цигле минивности

Још једна популарна изолација за фасаду је плоча од минералне вуне или стаклопластике. Минвата вам омогућава да "дишете" зидове, али материјал се боји влаге.Пјенасти полистирен и Минвато Роклеит могу бити прекривени споредним колосијеком или жбуком. Који гријач је боље одабрати? Размотрите популарне опције за изолацију фасада тако да можете одлучити коју ћете технологију одабрати.

Како изоловати фасаду циглене куће од пјенастог полистирена

За рад са пенастом пластиком не захтева пуно искуства и озбиљних вештина. Полифоам је један од лидера на тржишту по популарности, због своје ниске цене и једноставности инсталације. Пјенасти полистирен се може користити за загријавање под споредним колосијеком и под гипсом. Топлотна изолација фасаде од циглене куће са пјеном је поуздан и јефтин начин заштите зидова приватне куће од смрзавања.


Шема изолације фасадне фасаде од цигле

И даље ћемо размотрити изолацију спољне фасаде, а сада ћемо говорити о технологији "мокре фасаде". Метода је уградња на зидове пјенастих полистиренских плоча уз помоћ љепила и глодала, лијепљење на пјенасту пластичну арматурну мрежу са накнадним китом. Након завршетка радова, спољни зидови ће задржати топлоту у просторији, а малтер ће заштитити пену од уништења.

Пре уградње изолационих плоча потребно је очистити, изравнати и нанијети цијелу површину која се обрађује. Пене пјене залијепљене на љепило с додатним учвршћењем на канал-гљивицу. Потом се цијела површина лијепи на арматурну решетку (она штити отопину од пуцања) и темељи се. За декоративну декорацију користи се фасадни малтер.

Како изоловати фасадуцигла кућа ПЕНОПЛЕКС

Назив робне марке "Пинолек" постао је готово такозвано име, које се назива било који екструдирани пјенасти полистирен. У међувремену, техничке спецификације Тецхноплек ТецхноНИЦОЛ-а нису лошије од ПЕНОПЛЕКС-а механичким и топлотним изолацијама. Главне предности екструзије су ниска топлотна проводљивост, висока чврстоћа и отпорност на влагу.


Наношење екструдиране полистиренске пене

Изоловати фасаду зидане цигле напољу.Финоплек није тежи од пене. Од вас ће требати припремити потребан алат, изравнати и напунити зид од цигле, израчунати дебљину гријача на калкулатору и одредити завршну обраду фасаде. Технологија изолације зидова од опеке Пинкплекс се састоји од неколико фаза.

У почетку се монтажа плоча од екструдираног пјенастог полистирена врши на посебном љепилу. Поправите плоче у шаху, почевши од почетног профила. У исто вријеме могуће је загријавање нагиба прозора, за које можете користити специјалне кутне елементе. Све пукотине између плоча се полажу са монтажном пјеном. За обраду користим споредни колосијек или технологију "мокре фасаде".

Како изоловати фасаду циглене куће под споредним колосијеком

Сидинг је један од најпопуларнијих материјала за покривање фасаде. Странице панела су отпорне на горење, температурне флуктуације и издржавају знатна механичка напрезања. Споредни колосијек поуздано штити топлотну изолацију од излагања сунцу и киши.Материјал има много боја и текстура, тако да можете оплеменити било коју застарјелу фасаду.


Изолација фасаде циглене куће под споредним колосијеком

За причвршћивање споредних страница на фасаду помоћу вертикалних водилица из дрвених шипки. Усмерена причвршћена строго вертикално са минималним кораком на зидовима од 300 мм. Када се користи пјенасти полистирен и минерална вуна, гријач је затворен између водилица греде. Минерална вуна и стаклопластика морају бити додатно заштићени од влаге, покривајући их заштитном фолијом.

Код изолације спољних зидова од пјенастог полистирена, нема потребе да се користи парна брана, јер гријач не упија влагу. За бољу вентилацију фасаде, потребно је створити отвор за одушак између парне бране и споредног колосијека. У ту сврху, преко фурнира прекривеног парном баријером, потребно је испунити шипке у дебљини од 20-30 мм. Посљедња фаза изолације фасаде је причвршћивање самих панела.

Како изоловати фасаду циглене куће термопанелима

Термички панели се састоје од два слоја - вањске облоге и топлинске изолације. Упркос прилично високој цени, термални панели вам омогућавају да комбинујете топлотну изолацију фасаде и декоративне облоге. Термални панели су еколошки прихватљиви, не испуштају штетне материје када се загревају, радни век је око 50 година. Због одсуства празнина, термални панели пружају поуздану топлотну изолацију конструкције.


Топлотна изолација фасаде циглене куће термопанелима

Постоје два начина за причвршћивање панела.Ако је спољна површина зидова приватне куће равна, плоче се могу одмах причврстити на фасаду. Иначе се причвршћивање термопанела врши на летви. Дизајн панела подсећа на мозаик, а сви панели се лако слажу једни са другима када се слажу. За причвршћивање на зид на предњој страни производа налазе се мали отвори.

Панели и угаони елементи се монтирају на летву помоћу вијака, а за уградњу на зид од цигле користе се клинови. При спајању спојева панели су обрађени силиконским заптивачем. Причвршћивачи почињу од доњег угла зграде. По завршетку радова, површина се чисти, као и третман са првим премазом и бојом, ако је потребно. Технологија је слична инсталацији споредног колосека.

Видео. Како изоловати фасаду циглене куће минивитетом