Како измерити ролете на пластичним прозорима (17 фотографија): како направити ролну ролетни

Ролетне - модеран и прилично атрактиван начин израде прозора. Производи комбинују једноставност и удобност ролетни, као и естетику обичних завеса и завеса. Разноврсност материјала произведених у Холандији, Белгији, Пољској, Немачкој, Турској омогућава да се задовоље сви дизајнерски хирови текстуре, боје и густине материјала. Међутим, не знају сви како да правилно заварују завјесе на пластичним прозорима.

Карактеристике

Ролетне лако регулишу осветљење у кући. Они могу потпуно потамнити собу или лагано распршити свјетло. Главне предности производа:

 • заштита од сунца, буке и страних очију;
 • Компактан дизајн - уштеда простора;
 • једноставност и лакоћа управљања;
 • велике могућности за дизајн;
 • издржљивост - не истроши се временом и не губи естетику изгледа;
 • не привлачи прашину, не гори на сунцу;
 • ткива и механизми не садрже штетне материје;
 • разумна цена - зависи од величине прозора, тканине и система.

Главни типови

Производи не захтевају посебну бригу, али је пожељно да се о њима брине. По изгледу разликују завјесе отвореног и затвореног типа.

Производи отвореног типа

Састоје се од тканине и осовине. Отворена осовина уз помоћ конзола је обично причвршћена на врх прозора (врата). Врсте причвршћивача зависе од величине и површине прозора који се користезаграде великих и мањих величина.

Мале оквире (мини систем) обично се инсталирају на крило прозора, велике - на отвор или оквир прозора. Тканина је намотана на осовину. Роло ролетне отвореног типа контролишу се помоћу ланчаног механизма. У доњем дијелу тканине уграђен је украсни ремен, због којег се тканина не савија, равномјерно се рани.

Фиксирање производа (посебно при отварању прозора) може се користити за магнетну фиксацију. Са магнетном фиксацијом, производ отвореног типа се фиксира помоћу магнета и металних плоча (на више места). Фиксација на линији за риболов се одвија на свим висинама завеса, стога је бржа и ефикаснија од магнетне фиксације.

Затворени производи

Затворене завјесе ваљака састоје се од тканине и осовине, али се вратило затим поставља у пластичну или алуминијску кутију, а на рубовима тканине су облоге водилица које обављају функцију фиксирања тканине. Производи затвореног типа су веома погодни у случају када није предвиђена употреба тила и завеса - на пример, приликом уређења балкона или лође. Захваљујући софистицираности алуминијумске кутије постиже се ефекат завршетка дизајна прозора.

Упутства за производе затвореног типа искључују вероватноћу продирања светлости између стакла и тканине, што вам омогућава да постигнете потпуно замрачење просторије. Производи затвореног типа могу имати равне и П-вођице.

Да би додали још више елеганције, производиЗатворени тип се може употпунити украсним ланцима различитих боја.

Мерење прозора

Да би ролетне учиниле естетски изглед и високу практичност, морате разумети како да правилно мерите. Ролетне су подељене у неколико типова, а за сваку постоје карактеристике уклањања бројила.

класична верзија

Да бисте правилно измерили завесе које ће касније бити коришћене за пластичне прозоре, прво морате да сазнате тачно где ће бити монтирана ролетна. Могу се причврстити на прозорски оквир или на прозорски отвор.

Које мере треба предузети:

 1. Ширина завесе је "Б". Минимална ширина је 50 цм, а максимална 300 цм.
 2. Висина је "Х". Минимална висина завеса - 50 цм, максимална - 300 цм
 3. Дужина завеса је означена са "Л". Минимална дужина је 27 цм и до бесконачности.

Свака врста завеса има своје дозвољене димензије. Они директно зависе од врсте материјала од којег су направљени. Дужина контроле не може бити мања од 2/3 готовог производа.

Причврстите директно на прозорски отвор:

 1. "Х" зависи од дужине истурених делова прозора. Ако је прозорска клупица равна, онда је величина по вашем нахођењу.
 2. Ако се инсталација врши на зиду, потребно је придржавати се границе. Размак између ролетне и стропа мора бити најмање 7 цм, потребно је пажљиво га мјерити.


касете

Мери се уни -1 тип касетне бојекао што следи:

 • "Б" се мери дуж ширине прозора, на вертикали прозора. Прекретница је врло прецизно уклоњена.
 • "Х" мерења се врше на исти начин као и "Б", само хоризонтално. Са које стране ће се контролисати, одређује појединачно - на захтев купца.
 • Ниво "Х" зависи од прорачуна и износи 2/3 дужине производа.

Уни 2 мора да се мери веома пажљиво. Од великог значаја у мерењима је положај арматуре на пластичном прозору:

 • "Б" је једнака ширини двоструких стакала + 6,8 цм. Треба имати на уму да је ширина производа 2 цм мања, односно минимална је 25 цм, а максимална 120 цм.
 • "Х" је једнако растојању до врха горњег чепа и на дну доњег клипа система директно. Минимум - 20 цм и максимум - 150 цм


Одређивање величине завјесе ваљака по типу Мини:

 1. Монтажа се врши на оквир прозора. Да би се то урадило, мерења се праве "Б" (директно на сам фиберглас), онда је потребно причврстити ширину шиндре, она је једнака око 0,4 цм. Онда би требало да изаберете погодну страну за контролу механизма завеса. Приближна дужина чипке је 2/3 "Х".
 2. У случају да се метал-пластични прозор отвори до прозрачивања, причвршћивање струготине за завесе причвршћује се на његовом дну. Клипсе су потребне како би се осигурало да током навијања роло завјесе или ролетне не помете све на прозорској дасци.


Постоје следеће ствариопције закључавања:

 • магнетни причвршћивачи;
 • риболовна линија.

Шипке за завесу можете да причврстите на неколико начина:

 • са завртњима;
 • на специјалној двостраној лепљивој траци;
 • носач.

Роман

За почетак, на вама је да одлучите где ће тачно бити ова завеса. Таква завеса се може поставити и на метал-пластични прозор или на саму прозорску рупу. Веома је потребно водити рачуна да се мерења уклоне на унутрашњој инсталацији.

Да бисте одредили величину римског модела, морате уклонити мјере "Х" и "Б". Користити мере предузете да би се извршили неопходни прорачуни:

 • до "Б" додати 15 цм;
 • до "Х" додати 20 цм;
  \ т
 • на крају инсталације "Б" и "Х" је мање од око 0.8 цм

"Дан ноћи"

Овај тип завесе може се монтирати и на метал-пластични оквир или на прозорски отвор. Ако се случај односи на завесу "Дан-ноћ", потребно је израчунати следеће: на "Б" додати 1,5 цм, на "Н" - 15 цм.

Ако се ролетна монтира директно на оквир металног оквира, мерења се врше на три места "Б" и три места "Н". На висини рупе прихватамо најниже цифре. Ако има угаоних нагиба, мерења се уклањају са места где ће слепи висити у будућности. "Б" је један "Б" прозорског отвора минус 5 мм. "Х" је једнак "Х" прозорске рупе.

За толеранцију оквира користе се димензије висине узглавља и ширина оквира прозора. Удаљеност између завесе и ручке на прозору треба да буде око 1 цм,Можете означити на тканини. Измерити што је могуће више темељно

Погледајте следећи видео о томе како да правилно измерите ролетне на пластичним прозорима.

Тхиннессес ин цалцулатионс

Практични распоред управљачког система може се извести на такав начин да чипка не долази у контакт са ручком прозора током рада. Дужина чипке механизма се поставља на захтев купца.

Врло је важно правилно изабрати прозорска мјерења при одабиру ролетни, посебно ако су монтиране као вијци. Довршена кутија производа за горњи дио и водилице - на захтјев купца. Ако је кутија за завесе декоративна, она се причвршћује специјалним причвршћивачима. Мјерење ролетни на пластичним прозорима уопће није тешко. Потребно је да се придржавате савета професионалаца и свих израчунавања које направите што је брже могуће.

Главна ствар - максимална пажња, мјерити је потребно врло пажљиво. У овом случају, резултат вас неће разочарати - завјесе ће се савршено уклопити у отвор за прозор.