Како изградити бизнис у производњи профила за сухи зид

Добар изум човечанства је унутрашњост сувих зидова. Јефтин и леп! Готово свака зграда - нова или потребна поправка, уред, складиште, стамбена - украшава, поправља, ограђује, покрива сухозидом. Зидни материјал причврстити на посебне металне профиле различитих конфигурација. Такође, метални профил се активно користи за изолацију зидова зграда металним профилима, споредним колосијеком и другим материјалима. Постоје многе варијације ГКЛ инсталације и изолације, то је локација мјеста за причвршћивање, положај у простору, чија је тежина истрошена од материјала, итд. Размотрите производњу профила за суву градњу као посао.

типови профила

 • Стоички тип (ПС) - користи се за монтажу оквира унутрашњих преграда, зидова, вертикалних конструкција
 • Водич (ПН) - служи за креирање решетке као елемента за вођење, као и за прављење скакача
 • Плафон (ПП) - дизајниран за облагање стропних конструкција
 • Водич за плафон (ПНП) ​​- служи као ослонац за стропни профил
 • Углосазицхни (ПУ) - перфорирани угао. Користи се за заштиту углова зидова, преграда

Регистрација бизниса

Пре покретања машинског алата за производњу металних профила за гипсане плоче, потребно је званично регистровати ваше пословање. Исправите своју активност може бити као појединацпредузетник (ИП) или друштво са ограниченом одговорношћу (ЛЛЦ). То зависи од расположивих финансијских трошкова, предности пореског система и система одговорности.

Соба, особље, опрема

Опрема за производњу металних производа захтијева екстензивне, добро заштићене од вањских временских увјета, просторије, у складу са правилима и прописима заштите од пожара и електричне сигурности. Изнајмите будућу радионицу или радионицу погодно у индустријској зони. У супротном, потребно је самостално опремити постројење, што ће проузроковати значајне додатне трошкове. Објекат трговине треба да има димензије не мање од 300 квадратних метара.

Обезбеђује економичну производњу радника и специјалиста: технолога, мајстора, оператера и шефа производње, као и менаџера продаје и набавке, утоваривача, оператера машина и заштитара. Пожељно је да стручњаци, ако је потребно, могу замијенити један другог. Број радника се може смањити или повећати у зависности од обима производње. Главна ствар је координирана група, која има за циљ профит.

Продавница је опремљена сљедећом опремом:

 • Линија за производњу различитих типова профила
 • Гиљотина за резање метала
 • Систем за аутоматско управљање
 • Кранска греда кретања сировина и производа од стране продавнице
 • Модул за савијање профила

Процес производње

Технолошки процес израде профила одвија се у неколико фаза:

 1. Подешавање алатних машина исподсировине и параметре будућег профила;
 2. Линија се допуњава изворним материјалом, процес производње је у току;
 3. формирање профила и резање његове потребне дужине;
 4. Контрола квалитета производа и испоруке потрошачу.

сировине

Метални профил је израђен од финог челика најмање друге класе и дебљине 03, -0,6 мм. Челик се испоручује замотан. За профил воде, челик треба ширину од 81 мм, за плафон - 123 мм. Око тона метала направило је око шест стотина метара.

продаја производа

До сада је довољна потражња за поцинкованим профилом. Продају метални профил могу бити велике и мале грађевинске и поправне организације, ланци трговина, хипермаркети грађевинског материјала, велепродаја и малопродаја из складишта његове радионице. Такођер можете продати профил приватним купцима којима је потребан профил поправка код куће.

Инвестиције и профитабилност пословања

Покретање нове производње профила предузећа је скупо, али релативно приступачно, за покретање свог пословања. Размотрите трошкове организовања компаније и њене могуће будуће зараде.

 • Добијање званичног статуса - 10 хиљада рубаља
 • Изнајмљивање, припрема трговине за рад - 100 хиљада рубаља
 • Куповина и припрема опреме - од 600 хиљада рубаља
 • Обезбеђење сировина и потрошног материјала - од 200 рубаља

У радњи мале снаге (200 пг.м /х) стандардноУ 8 сати радног дана, можете произвести до 35.500 м производа мјесечно. Цена производње зависи од њеног типа. Просечан профил за ГКЛ кошта 30 рубаља. по метру Дакле, ако схватите све то, можете зарадити око 1.000.000 рубаља. Део тог новца ће бити потребан за даљу организацију производње, сам подузетник ће зарадити 100 хиљада рубаља.