Како инокулисати шљиву, инокулацију воћака

Ако желите створити нове сорте воћака или побољшати постојеће, ондавакцинаје оно што вам је потребно. Ова мјера се проводи уз главну мисију - побољшане саднице морају поновити све карактеристике и својства родитељског стабла. Присетимо се малих класификација узгоја. Вегетативно је репродукција петељки, тј. Када се примењује на свет постоји нова биљка, али је по својим својствима потпуно слична родитељу. Генеративна опција је употреба семена. Када га користе, често добијају нову биљку која има квалитете оба родитеља.

С друге стране,инокулација воћакаје први облик репродукције у којем ће процес бити потпуно идентичан његовом матичном стаблу.

Проклијало, коренски систем, утиче само на брзину раста и одговорно је за унос у биљку хранљивих елемената из околине. Што се тиче сорте и изгледа - вакцинисана сорта преовладава него оригинална биљка.

Са првим питањем нашег чланка смо схватили, сада ћемо детаљније дефинисатикоја је потреба за инокулацијом воћака и какву улогу има.

Стабла се најчешће инокулирају:

1. Акорепродукција иначе или потпуно не ради.На пример, већина сорти воћа се шири инокулацијом, као што је случај са украсним биљкама.

2. Као и са овимЗападно од дрвећа постаје јакоснажно и плодно.

3. Помоћи постројењунавикнути се на ову врсту земљиштаи специфичну климу у региону.

4. Дати стаблу нека корисна својства , на пример: високо плодоносно, отпорност на температурне флуктуације, јак имунитет.

5. Да обезбеди круну дрвећапосебан облик(дип, подигнут, округли, итд.).

6. Аколошу оцену треба заменитиздравом и цветањем.

7. На крају крајева, можете створити биљкеиз мале количинеизворног материјала.

8. Да се ​​добију побољшане и побољшане варијантепацијената или старих стабала . На пример, можете направити инфекције шљивама и наћи ћете другу врсту, ау блиској будућности ће донети богату жетву.

9. Ако на дрвету сањате да растете одмахнеколико различитих сорти.

Шта вам је потребно алата за инокулацију вртног дрвећа

За ефикасно спровођење овог догађаја, потребно је не само да се прикупи изворни материјал, већ и средства. Главни алат за вакцинацију је оштар нож. Потребан облик и оштра оштрица помоћи ће вам да направите прави рез. Не заборавите да постоје различити начини вакцинације. Свака метода одговара одређеном ножу. Немојте користити обичан кухињски нож, ова опција је врло лоша и недјелотворна, јер ће чак и мали помак од исправне путање резања покварити цијели процес цијепљења. Припремите и вртне маказе, са њима прскањем резаног дрвета. Нож за вртдрвеће и биљке су потребне за резање кришке. За ову мисију може послужити као једноставан нож, главна ствар је да има хоризонталну оштрицу. Ако треба да сечете дебеле гране, онда се држите за зглобове. Такође, припремите посебан нож који копира и привлачи очи.