Како играти 3д слику на стропу

3Д цртежи на плафону могу репродуковати различите геометријске облике или конфигурације.Да би направили 3Д слику на плафону, најбоље је користити инкјет штампач. Међутим, могуће је изградити волуменски плафон без употребе специјализоване опреме. Лако је направити 3Д плафон са перфорираним панелима од алуминијума, ПВЦ фолије или гипса. Ова платна се лако инсталирају на готово било којој површини и не изгледају ништа горе од висећих панела са фото отиском.

Израђујемо 3д стропове властитим рукама

Да би се створио гломазан плафон, није потребно наносити било какве слике на платно за вјешање. Можете створити илузију јачине звука користећи специјалне вишеслојне стропове и добро осветљење. Пожељно је користити или суву градњу или ПВЦ-тканину за изградњу вишеслојних конструкција.

Пре него што почнемо да инсталирамо волуменски плафон, симулират ћемо га у програму "3д МАКС" или "Цомпасс". Распоред ће вам помоћи да израчунате потребну количину грађевинског материјала и изградите квалитетан дизајн. Ако желите, можете преузети посебан директоријум у којем можете пронаћи готове 3Д дизајне.

Главни задатак стварања 3д плафона - развој спектакуларног елемента декорације и пружање практичног рада

Инсталирајте 3Д плафон следећим редом:

 1. Обрадите основну површину са прајмером. Фини дефекти леже са мешавином лопатице.
 2. Нанесите на плафон означавања.
 3. Бибазе праве рупице.
 4. Уградите алуминијумске профиле. Користите типле да их поправите.
 5. Ако користите ПВЦ-крпе, загрејте простор термалним пиштољем.
 6. Након подизања тријемова, уградите ПВЦ или сухи зид. Употријебите вијке за материјал и покрените профиле да бисте поправили материјал.
 7. Затим инсталирајте светла. Препоручује се употреба скривеног ЛЕД позадинског осветљења. Изгледаће много боље лустери или рефлектори.

3Д перфорација и растезљиви стропови

Ако не желите да цртеже или фото отиске наносите на плафон, можете користити перфорирано платно. На површини таквих слика налази се винилни филм и посебна текстура.

Ако волите изванредна решења, можете купити платна, где се перфорација наноси у више слојева. Један од слојева може бити прозрачан или мат, а између слојева постављен је скривени расвет.

3д перфорација изгледа много интересантније од штампања фотографија

Када се користе пробушене тканине, могуће је користити као расвете:

 • Тачке лампе.Уз њихову помоћ, можете лако подесити углове светлосних струја.
 • Скривено осветљење. Корисно је користити га само ако користите вишеслојно перфорирано платно.
 • ЛЕД траке.Помоћу њих можете поделити просторије у неколико функционалних зона. ТакођеЛЕД траку је препоручљиво користити ако желите да на платно ставите необичан украс.

Технологија инсталације перфориране тканине:

 1. Инсталирајте багет типа харпун. Поправите га типлама.
 2. Излазно ожичење за уређаје за осветљење. Ако користите рефлекторе, морате да подигнете хипотеке.
 3. Загрејте простор до 60 степени помоћу термалног пиштоља.
 4. Обезбедите ПВЦ-крпу са иглом.
 5. Напуните тканину преко багета.
 6. Након што је собна температура пала, инсталирајте расвјетна тијела.

Како направити строп са 3Д фотографијама у стану

Ако желите да поставите 3д фотографије на плафон, морате да користите посебну опрему. Најчешће се користи инкјет штампач. Да би слика изгледала реалистичније, можете инсталирати вишеслојни дизајн.

Да би се направиле 3д композиције, пожељно је користити филм од поливинилхлорида. Може имати сјајну или сатенску текстуру. Такође, 3д композиције се може применити на тканину. Међутим, нећете моћи да направите вишеслојни дизајн од тканине.

За имплементацију 3Д ефекта најчешће се користе винилне фолије са огледалом

.

Вишестепена конструкција се може извести као:

 • Арцхес.Овај дизајн треба користити ако стан има врло високе стропове.
 • Цоне.Овај дизајнПомаже у поновном стварању ефекта "падајућег пада" на плафону. Основа конуса је изведена у облику правоугаоника или овала.
 • Валови.Мулти-тиер дизајни, направљени у облику таласа, рационално су инсталирани у високим и ниским просторијама.

Изабрали смо 3Д панеле за плафон

За декорацију зидова и плафона све се више користе различите 3д плоче. Разликују се не само по боји, већ и по рељефу. Неке плоче изгледају као цигла или природно дрво.

Следователни материали се користат за прављење 3д панели:

 1. Алуминијум.Панели направљени од овог материјала су веома практични, али су од велике вредности. Алуминијска тканина се монтира на посебну летву од челичног багета.
 2. Пластика.Ови панели се користе ако желите да направите вишеслојни дизајн. Осим тога, гломазне пластичне тканине се често користе за обраду стропова у просторијама са високом влажношћу.
 3. Гипс.Ови панели се користе ако желите да креирате бешавни панел. Када користите гипсане плоче, не морате да правите посебан оквир, јер се такве облоге лијепе на подлогу помоћу текућих ноктију.

За креирање 3Д плафони најбоље је користити гипсане плоче. Лако се монтирају и не захтевају посебну пажњу. Поред тога, гипсане плоче су отпорне на високе температуре и не изгледају горе од алуминијума или пластикецанвас

Стретцх стропови са 3Д цртежом (видео)

Инсталирање 3д стропова је сјајан начин да се соба окрене. Можете да користите специјални штампач да бисте креирали масивну композицију. Њиме се на вјешалицу може нанијети било који цртеж. Ако желите сами монтирати волуменски плафон, морате купити посебан 3д панел или изградити вишеслојну конструкцију сухозида.

Фигура 3д на плафону (фото)


)