Како да залијепимо стропну плочицу од пјене?

Многи вјерују да јеплочица на стропупјене претјеран рад који захтијева скупи материјал. Али ово је грешка. Његови садашњи произвођачи производе различите моделе плочица, јефтини и скупи, мали, велики и било које боје. У чланку ћемо размотрити, као у , да је лепљење плочицеза плафон.

Избор одговарајућег средства за лепљење

Већина градитеља који се баве плочицама, вјерују да љепило није важан елемент сваког рада и напокон оставља његов избор. Ово је велика грешка, јер је изабрано право лепак - пола је прошло.Он много зависи.На пример:

1. Трајностплафона. При томе је све јасно - што је љепило боље, дужеплочица на стропу ће трајати.

2. Једноставност употребе.Много би било лакше залијепити плочице на под или зид, јер не захтијева да се средства за причвршћивање одмах пресуше. Али са стропом постоји проблем. Ако љепило није типично за брзо приањање на површину - рад постаје прави пакао. Многи стручњаци препоручују супстанцу "Змај".

3. Способност раствора да падне у различите слојеве.Ово је неопходно за усклађивање. Уосталом, на моје велико жаљење, немају сви станови савршено раван плафон. Углавном се ради о кривинама, пукотинама и рупама. Усклађивање са грађевинским материјалом је веома скупо, тако да ће ова јединствена способност лепка помоћи да се ситуација исправи. Наравно, ако имате такву прилику, онда је најбољи начин да поправите плафонће комбиновати своје поравнање и лепљење плочица. За исправно лијепљење потребно је користитикит и љепило за сухозид!Звучи чудно и необично, али то је тачно. Пробајте - видећете резултат сами. Међутим, пракса показује да најбоље од ова два алата није тражити ништа. Ови материјали омогућавајуплочице на плафонуда се лепе на дебелом слоју, и то савршено поравнава површину.

Основне препоруке за лепљење плочицаСам рад треба започети са центром плафона. Најчешће постоји лустер. На овај начин, мајстор избегава непотребне зубе. И ако се појаве, онда у невидљивим местима. Прво, треба да ставите идеално глатки бод. Потребно је измерити ширину плафона и записати све одговарајуће равне линије. Када се ради о плочицама по дијагонали, потребно је исцртати линије на дијагоналама, а боље је користити филаментну пређу.

Внимание!Прва два реда су основна, стога будите веома опрезни када их забодете. Лепак се наноси назубљеном лопатицом одмах испод 4-плочице. Након њиховог лепљења постоји поравнање плочица и плафона у односу једна на другу. Поента је у томе да ова четири елемента треба да указују на границу наношења лепка и полагања плочица. На њима треба изједначити даљи рад, тако да се накнадни слојеви љепила у будућности не повећавају и не смањују. Тада се плочица полаже помоћу нивоа 1 или једне стране центра, а затим у другу.

Пажња!Подрезивање плочица у близини зидоваоставите на крају, прво поставите главне редове.

Нијанси, ки се обработуваат:

1. Немојте престати да радите на једној страни, као резултат можете добити што више зуба или шавова.

2. Обавезно подесите шав. Крижеви се овде не могу убацити, па се треба ослонити на своје оштре очи.

3. Користите ниво или правило, као што јеплочица за пенесавијена и може постати грба.

4. Обришите шавове тек након сушења лепка. Обришите китом или лепком по вашем избору. Ако је алат дошао на плочицу - исперите обичном водом.