Како да убаците стакло у унутрашња врата ако се сам сруши

Унутрашња врата, опремљена стакленим уметцима, изгледају сјајно и задовољавају поглед на власника. Сличне структуре врата испуњавају простор светлошћу. Међутим, стакло је стакло, па чак и модерна тврда стакла понекад се бори. Истовремено, није неопходно бити веома фрустриран - уметање стакла у унутрашња врата је довољно једноставно.

врсте наочара

Прије разматрања поступка замјене стакленог уметка у крилу врата, вриједи истражити материјале који се могу користити за извођење ових радова. Постоји много опција које могу заменити "класично" стакло.

Декоративно стакло као уметак за врата је једна од најскупљих опција. Такве стаклене крпе се у својим производима користе далеко од свих произвођача врата. Уопштено, ово је одлична опција, која не захтева никакав додатни посао - главну ствар која се може наћи у продаји са истом декорацијом или шаре, као на другим вратима у стану или кући, што може бити веома тежак задатак. Најчешће, ако је стакло оштећено на неким вратима, то подразумијева потребу замјене стаклених уметака на свим платнима, што може бити врло скупо, јер цијена таквих стакала почиње од 1500 рубаља по квадратном метру.

Конвенционално стакло је добра и, што је најважније, повољнија алтернатива скупим декоративним наочарима. Међутим, за такав материјал је потребно мало рафинације, што је малтерисање посебним декоративним филмом. Можете их купити на грађевинским тржиштима или у хипермаркетима - широк изборће пронаћи филм за сваки укус и боју. Као резултат, таква варијанта кошта двоструко јефтиније од декоративног стакла.

Доступан је и као заменски монолитни поликарбонат (плекиглас). Било какво стакло, иако уобичајено, иако декоративно, представља стакло са свим својим својствима. У случају неправилног рада, такви уметци се могу сломити, што се не може догодити са плексигласом. То није ништа друго до транспарентна пластика. Недостатак му је један и он је безначајан - плексиглас је врло склон огреботинама и на крају губи своју транспарентност. Као и код обичног стакла, постоји и рафинираност употребе истог филма.

Замена правоугаоног стакла

Замена традиционалног правоугаоног стакла у конвенционалном крилу врата је једноставна. Најчешће се кроз горњу страну монтира стаклено платно или уметак.

Стога је, прије свега, потребно уклонити комаде старе стакла са врата. Затим ће се извршити мерење простора у којем се може инсталирати ново стакло. Након тога се стакло купује у сличним величинама и дебљинама. Затим се пажљиво убацује кроз врх крила врата. Да бисте ојачали уметак, можете нанијети силиконски гел - наноси се дуж обода стакленог елемента.

Приликом мерења, потребно је узети у обзир дубину прореза на коме се налази део стакла. Његова величина мора се додати укупној величини стакла. Да бисте га измерили, спустите метални лењир у жлеб.

Ако се стакло држи на вратимаплатна уз помоћ тзв. "спајалица", онда се оба мерења и монтажни радови изводе у истом редоследу, осим што се затварач мора претходно раставити. Затим, након постављања стакла, поставите га натраг малим чавлима.

Замена стакла на вратима премиум класе

Ако су приступачнији модели унутрашњих врата једноставни, онда могу постојати неке потешкоће са моделима врхунске класе. Ова врата захтевају посебан приступ. Процес замене је веома дуготрајан. Најчешће, платно има склопиву структуру, а да би се сломљени или оштећени стаклени уметак раставио на било који други начин, морат ће потпуно раставити цијела врата, затим замијенити уметак и склопити све. Обично се овом послу верују само стручњаци, али можете извршити замену и себе. Да бисте то урадили, морате знати како схватити одређени модел врата.

Ако је крило врата направљено не од дрвета већ од метала (нпр. Алуминијума), онда постоје и одређене нијансе. У том случају, ако је и стакло уметнуто, као у јефтиним вратима или за причвршћивање, примијенити шиндре, онда је његова замјена сасвим могућа. Али је веома непожељно дозволити директан контакт са металним вратима са стаклом. За монтажу је најбоље користити гумену подлогу.

Како заменити нестандардно стакло

Стакло у модерним унутрашњим вратима може бити израђено у јединственом дизајнерском стилу. Облик уметка може бити било који - боље ће бити ако је стакло овално и много горе ако је направљено у обликуталаси

Ако је стакло уметнуто у платно кроз врх, онда се прије свега уклањају фрагменти разбијеног стакла. Затим, уз помоћ маркера или маркера, рупа се формира око контуре на папиру или картону. Након тога, потребно је да у радионици наручите нову чашу потребног обрасца, након чега је само треба уметнути на мјесто.

Посебности у раду са конструкцијама

Врата врата су веома популарна. Замена стакла је због потребе за демонтажом дизајна. Најчешће се ове ручке за врата лако растављају. Стакло у њима је филтер. Платно се може састојати од вертикалног и попречног носача, чаше између њих, као и багета - ово је нека врста декоративног елемента.

Везе се заснивају на систему закључавања - на већини модела то је "шиљак". Није потребно растављати врата на композитним елементима - најважније је отворити приступ прозорима. Затим од структуре врата добијате све што је остало од оштећеног стакла, а на његово место поставите нови, након чега остаје само да се структура поново монтира.

Замена стакла у клизним вратима

Врата опремљена стаклом могу бити не само обрадиве - међу њима има много дизајна и клизних рјешења. Ако се стакло разбије у сличним вратима, прво је потребно раставити платно, а да би се дошло до стакла потребно је уклонити метални оквир оквира врата. Због своје велике величине, може изазвати неке потешкоће.

Даље, у зависности од тога колико је стакло причвршћеноелемента, извршена је његова замена. Стакло се може уметнути кроз посебан жлеб у горњем дијелу врата и може имати другу врсту монтаже.

декорација

За креативне људе који воле побољшати нешто, учинити свијет бољим за себе и друге људе, уобичајени процес замјене стакла може се претворити у креативни рад. На пример, можете добити занимљив ефекат ако је нова стакла осветљена изнутра. Како то учинити? Све је врло једноставно - у жлебу, гдје је стакло уметнуто или на његов крај, поставите ЛЕД траку. Након тога се систем спаја на електричну мрежу. Крпу за врата можете опремити и микро прекидачем тако да трака изгори само када су врата затворена. Сличан украс даје веома велики простор за машту и креативност, а резултат може бити врло занимљив и јединствен.