Како да својим рукама направите штанд испод цвећа

У унутрашњости стана, сталак за цвијеће вам омогућава не само да оптимизирате простор у близини прозора, него и да поставите више лонаца за цвијеће него што можете себи приуштити, већ и да постанете занимљив декор у исто вријеме да нагласите љепоту зелених биљака. Интересантно је да се многе идеје за врт са сопственим рукама, које смо користили да видимо и користимо током сеоске сезоне, прилично успјешно могу користити у условима градског стана. Ради се о дрвеним носачима који су сами направили, као и креативној употреби старих ствари.

Типови база по локацији

Производи за подове, столове или зидове се често користе. Могу имати различите величине и облика, тако да ће власник сваке куће моћи да преузме прикладнију опцију. Приликом избора таквих производа, вреди одлучити шта би било прикладније лоцирати у кући или на улици:

Зидни сталак за метално цвеће уграђено у кућу. Такви производи су малих димензија, па су погодни за сваки дом. Могу се поставити чак иу уским пролазима, а да се не сметају у исто вријеме. Често су такви производи испуњени празним простором на зидовима. Прилично атрактиван изглед ковани носачи за цвеће, који изгледају префињеније.

Десктоп. Да бисте их инсталирали потребно је купити додатни намјештај. Може укључивати кревете, стубове и столове. Такви производи треба да се налазе само у пространим собама. Ако занемарите ово правило, соба ће више изгледати као цвјетњак него ондневни боравак.

Подови. Такви штандови изгледају темељније од других врста. То су самостални елементи унутрашњости, који не захтијевају постављање додатних објеката. Њихова карактеристика је велика величина која се мора узети у обзир прије куповине.

Улица стоји за цвеће од метала. Такви дизајни се бирају на основу стила у коме се изводи дизајн сајта.

Материјали за нараменице испод цвијећа властитим рукама

Приликом израде кованих стубова користе се следећи материјали и радни комади:

Квадратне укрштене греде. Од тога се стварају подни носачи, који се комбинирају са класичним интеријерима.

Округли спојеви се користе за израду производа сложеног дизајна. Изгледају префињеније и погодније за собе уређене у романтичном интеријеру.

Дебела жица. Овај материјал се користи за креирање лаких зидних конструкција. Изгледају грациозно и могу се изводити у различитим стиловима. Често из жице израђени штандови са сложеним цртежима.

Декоративни елементи. То укључује лишће, металне инсекте, метке и спирале које чине штанд атрактивнијим.

По жељи, нестандардне конструкције се могу наћи, на пример, у облику птичјег гнезда.

Препоручујемо читање наших других чланака

Стајати за цвијеће из грана дрвећа властитим рукама

Сваки дрвени сталак увијек побјеђује. Стога је еколошки материјал повезан са природомпосебно повољно. Покушајте да направите такав предмет од уобичајених грана дрвета. Узмите мали плавац, врећу, чак и гране без чворова, било који цилиндрични контејнер, конопац и пиштољ за лепак. Редослед праћења је следећи:

 • Одрежите гране ножем на такав начин да буду идентичне дужине, а њихова висина за неколико центиметара прелази висину одабраног контејнера.
 • Одрежите дебелу нит нити и повежемо је са серијом дрвених полуга. Канап је на такав начин да се налази 3 цм од горњег руба грана. Довољно да се направи један веома јак чвор на сваком елементу.
 • Приликом рада препоручљиво је повремено причврстити гране на контејнер да би се разумело колико је потребно више спојити делове - ширина обратка треба да буде једнака запремини посуде. Након што је горњи ред завршен, поновите операцију и везајте доњи ред, причвршћујући све детаље.
 • Затим узмите контејнер и омотајте га костријетом. Замотајте доњи део комада ткива испод и залијепите га пиштољем за лепљење на дно цилиндра.
 • Завршна фаза - омотајте цилиндар са повезаним гранама и причврстите га узицом. Резултат је веома оригиналан штанд за цвеће.

Зидни сталак за саксије са сопственим рукама

У свакој просторији можете поставити обустављену верзију, која је постављена на зид. За цвеће се често користе прагови, који могу ставити различите врсте производа. Ово је обично равнадрвене конструкције, пластичне. Изгледа лепо из бајке. Господарице су заинтересоване да сами стоје. Уосталом, било би пожељно не само задовољити породицу и госте у савршеном реду у стану, већ и изненадити оригиналну декорацију. Сталци за цвеће властитим рукама могу се направити код куће.

Главни материјали при изради таквог декорја биће дрво, конопац. Биће вам потребни следећи материјали и гаџети:

 • дрвена полица или обична даска;
 • коноп средње дебљине;
 • посуде различитих боја;
 • бушилица;
 • убодна тестера;
 • боје.

У таквом оквиру изгледат ће добро цвијеће које не жели ставити на прозорску даску. Чврстоћа производа зависи од облика дрвета који су квадратни. Ставите лонац са широком страном на даску и круг, увећајте га за 2 центиметра и нацртајте квадрат. Тако да добијамо величину базе, изрежемо такве квадрате колико год лонци држе декоративни штанд. Пречник унутрашњег листа тестере је 2 цм мањи од заобљеног лонца.

Препоручујемо читање наших других чланака

Затим, уз помоћ шаблона, избушена је рупа у којој ће се убацити посуда. Након завршетка ове фазе рада у квадратном тлу у угловима вршимо бушење рупа за уже. Дрвени дијелови и коноп могу бити обојени у различитим бојама. Прикупљање се врши узимајући у обзир висину биљака. У прстену су 4 ужета развучена и допиру до рупа на првом квадрату. Ве тиеиспод чвора и настављамо да радимо, док не поставимо на ужад све терене. Производ за унутрашње цвеће је спреман, остаје да се стави у посуде и фиксира на зид. Боље је да покупите место где ће биљке имати довољно светла.

Како направити софистицирани штанд испод цвећа дрвета за постављање на прозорску даску:

Вертикални сталак са полицама са иверицом са сопственим рукама:

Подне трибине са округлим полицама за цвеће од металних цеви и иверица сопственим рукама