Како да оградите пећ од металне опеке у каду

Сауна се не може избећи без грубости. Власници купељи често више воле металне пећи, што није чудно. Металне пећи изгледају прелепо, релативно јефтино, економично и са високом топлотном снагом. Али у процесу експлоатације, власници почињу да муче чињеницу да се таква пећница веома брзо хлади. Приликом сипања дрва, у топлини сауне, чим је престала да се утапа, одмах се снижава температура у просторији. Осим тога, ненамерни безбрижан додир пећи за гвожђе може завршити озбиљним опекотинама. Због тога многи размишљају о томе како да у каду затворе пећницу од металне опеке и како да то ураде како треба.

Пећ од цигле се дуго загрева и не испушта јаку топлоту печења. Топлота је интензивна, али пријатна. Али гријање такве пећи дуго траје, али не сви воле.

Према томе, најбоља опција је конвенционална пећ од металне цигле. Изгледа декоративно, нагомилано у топлоту и комбинује позитивне аспекте грејних и металних уређаја за грејање.

неопходни материјали

Прво морате купити потребне материјале. Па, ако имате могућност да купите материјале одмах у потребном износу. Али у домаћинству ништа не би требало да нестане, па власници купатила покушавају да искористе све импровизоване материјале. Због тога је интересантно за многе људе него за пећ у кади. Најчешће се пита на коју циглу се поставља метална пећ:

  1. Одмах морам рећи да силикатна опека није погодназа облагање пећи, будући да није прилагођена за тако широку температурну амплитуду, која је дизајнирана да издржи материјал за печење.
  2. Ако постоје остаци камена шамота, може се безбедно користити као материјал за зид од цигле. Али није потребно посебно куповати, јер декоративни изглед и изглед чине да многи желе најбоље.
  3. Стандардна опција је пуна или црвено. Ова друга врста неће моћи да одржава жељену температуру тако дуго док је сама по себи пуна цигла, али у одсуству боље је сасвим погодна за употребу. Црвена црвена цигла се не користи за сличне сврхе.

Поред цигли, могу се користити и алтернативне сировине, али је мало вјероватно да ће такви материјали пасти у џеп за већину становништва. Мраморне и гранитне плоче савршено подносе грејање и изгледају веома декоративно. Али у инсталацији су много компликованије од обичне цигле. Стога, црвена пуна цигла остаје најприкладнија опција у већини случајева.

припрема раствора

Да бисте квалитативно покрили пећ од гвожђа од црвене цигле, морате знати детаље припреме раствора. Много опција, од уобичајеног рјешења на бази цемента и пијеска до мјешавине љепила за керамичке плочице. Међутим, стручњаци савјетују да се заустави њихов избор на рјешењу од глине, које је стољећима тестирано. Глина се може самостално акумулирати, али је боље купити у радионици.Један део глине се помеша са једним делом ситног песка. Затим додајте воду да би раствор био густ. У том случају, смеша треба слободно клизити из алата без заостајања на њој.

Корисни савети

Прије постављања пећи за купање, морате се побринути за додатно јачање темеља. Потребно је ископати јаму по ободу (дубина 25-30 цм), сипати у њега дебели слој дробљеног камена и прелити из бетона. Али ако груба има малу величину, а сам под је јак, онда то можете учинити без јачања темеља. У овом случају, обавезно се слагати на поду од азбестне плоче и кровног челика.

Не би требало да дође до потешкоћа у процесу опремања пећи. Зидови се изводе као и обично, не заборављајући на облачење у пола цигле. Али морамо запамтити да није вредно повезати пећницу са зидовима просторије. Дебљина шава треба бити 50 мм. Да би пећница добро функционисала, морате се придржавати следећих правила:

  1. Неопходно је оставити празнину (не мање од 4-5 цм) између зидова и зидова саме пећи.
  2. Вентилацијски отвори морају бити на врху и на дну. Први који улази у собу је топли ваздух, други - улазак у хладну ваздушну масу. Није потребно направити много рупа, јер ће то оштетити функције термалног екрана.
  3. Зидови морају бити равни, тако да неће бити могуће без нивоа. Нагиб ће такође помоћи да зидови буду максимално једнаки.
  4. На зидовима не би требало да остане вишак раствора, они морајуремове макимум.

Када је полагање завршено, површина пећи може бити украшена плочицама или плочицама по свом нахођењу.

Често заинтересовани за постављање цигларске пећи у кади. Принцип деловања је исти као код обичног зидања, само су опеке постављене уоколо. Мора се запамтити и удаљеност између цигле и грубе. У осталом, све се ради на исти начин.

Пећ у пећи за купање је често доступна у котлу, а сам спремник се пере или пари. Али у овом случају све је на једном месту, јер сама метална пећ има мале параметре.

На основу горе наведеног, разумљиво је питање да ли је потребно поставити цигларску пећ. Ово ће дуго штедети топлоту без посебног напора.