Како јести шљиву у јесен

Упркос чињеници да одвод - ово није посебно расипно дрво, мора бити оплођено. Ако желите добити добру жетву великих и зрелих шљива - не заборавите на правовремену, и што је најважније, исправну оплодњу дрвећа. Захваљујући додатној оплодњи, шљиве постају отпорније на негативне ефекте околине. Наношење ђубрива за дренажу треба да буде током целе сезоне. Међутим, многи вртлари вјерују да су након жетве завршени радови на оплодњи овог садног материјала. Али то није случај.

После жетве, неопходно је да се храните перјем пре него што се охлади. Поред тога, ово дрво је управо завршило плодоносно, а већина хранљивих материја које је дрво потрошило на цветање и сазревање усева. Дакле, дрво је ослабљено, а прије почетка хладноће, треба га хранити, тако да се зимница нормализирала и није изблиједила. Шта, када и како оплодити јесенско шљивовско раздобље, о чему ће бити речи у наставку.

Како одредити шта недостаје одводу

Шљива веома болно носи мањак виталних микроелемената у земљишту. И то може да одреди њена држава. Недостатак азота оставља дрвеће да постане жуто, клоротично. Попуните недостатак ове супстанце и поправите ситуацију помоћу фолпет храњења. Сува мешавина од 50 г урее и 20 г амонијум нитрата је разблажена кантом воде. Радно решење наводњава цео копнени део дрвећа.

У одсуству листова калијума на дрвећу се буше и увртају. Недостатак магнезијумаона се манифестује, само да лист не распрсне, већ само његове вене и ивице. Штавише, недостатак ова два микроелемента, одвод може да се осећа истовремено. Да би се напунио у земљиште направите мешавину сувих гранула калијума и магнезијума у ​​количини од 30 г по 1 м2.

Када узгајају јесенску шљиву

Пошто плодови сазревају током лета, веома је важно помоћи биљкама да поврате своју снагу. Због тога је за јелење јелење важно јесенско одијевање. Пружа могућност попуњавања залиха потребних супстанци, јачање кореновог система пре зимовања и постављање будуће жетве.

Да би се гнојива упознала, морају се увести најкасније мјесец дана прије појаве првих прехлада. Али, поред термина, веома је важно изабрати праву ствар него хранити одрасле воћке и њихове саднице.

Шта да нахранимо шљиву на јесен

Јесенско орање шљиве разликује се од пролећа, па је важно знати шта је добро оплодити шљиву у јесен. Запамтите да дрво воли алкалну врсту земље, па је потребно да се пепео шири на стуб или на кречни малтер. Такође оплодити шљиву смешом амонијака. Наравно, боље је то урадити прије него стигну до плодова тако да су сочни.

Размотримо шта је потребно да се храни шљивом након бербе, јер је у том периоду дрво слабо и припрема се за зиму. Можете оплодити земљу са следећим врстама смеша:

  • Органске смеше. Они побољшавају развој кореновог система и враћају га. Такве мешавине такође утичу натрее гровтх
  • Калијумова ђубрива. Смјештена у тло за побољшање плодности. Важно је да се не претјерујете, да све радите по упутствима, онда ће вас идуће године излучити богата жетва.
  • Фосфатна ђубрива. Ако се одвод повећава на пјесковитим тлима, онда не користите ову врсту подлоге, јер у супротном зрак неће проћи кроз коријенски систем.
  • раствор урее. Наравно, користи се за обнављање и узгој стабла. Важно је знати да се ова врста ђубрива даје три пута годишње. Четврто храњење уреом може бити штетно.

Како јесен оплодити шљиве

У јесен, није потребно провести фолијарно храњење, јер су листови већ отпали, контракција у трупу је практично престала, тако да неће бити смисла за такав третман. Али корени шљиве, као и свако друго дрво, расту током целе године. Због тога се у јесен само гнојиво наноси директно на круг размножавања. Јесенска обрада шљиве је дизајнирана да повећа њену отпорност на мраз, а такође промовише полагање воћних пупољака, од којих ће у наредној сезони развити нови род плодова. Пошто је дрво већ практично у стању мировања, не треба гнојива која садрже азот. На крају крајева, азот активира раст грана и вегетативних маса које у јесенским воћкама немају шта да раде.

Јесенски облог младице младице шљиве

Младим садницама није потребна никаква озбиљна брига. Потребно је само правилно припремити место за садњу, обезбедити редовно заливање иправовремено сече грану. Већ од своје две године, младо дрво захтева додатну хранљиву суплементацију у пролеће, што ће омогућити активан раст шљива.

За такво прво храњење препоручује се употреба складишта на бази нитрата. Такође је могуће извршити малчирање земљишта коришћењем старих листова, хумуса и компоста. Запамтите да прво храњење треба обавити на одређеној удаљености од дебла.

Спусте преферирају алкална тла, па се препоручује да се у употребљене композиције за ђубриво дода лампе. У недостатку тога, могуће је користити дрвени пепео, који бассес тло. Не треба је пречесто користити за органску фолијарну апликацију, најбоље је органски прскати два или три пута годишње.

Избор ђубрива зависи од годишњег доба и постаће дрво. Специјалисти препоручују да се главни дио облоге уведе у јесен, током обраде тла и припреме стабала за зиму.

Правилно орање након орања у јесен

Јесенско наводњавање је важно да шљива прође период учвршћивања. Наводњавање шљиве у трећој деценији септембра. Стопа наводњавања се тако повећава три пута, свако дрво има од 18 до 24 канте воде. Неопходно је пажљиво пратити временску прогнозу, ако обећавате обилне кише, онда треба залијевати залијевање.

Вишак влаге у земљишту на крају вегетације доводи до кашњења у расту и неадекватног сазревања дрвета. Ово је сјајноутиче на отпорност зиме. При јакој влажности и успостављању топлог времена може доћи до раста клице и пораста зелене масе. Стога, у кишној сезони, потребно је направити уторе за тапкање или покрити пирсинг круг густим филмом.

јесење орање је врло важно, он је усмјерен на припрему стабла за прехладе. Не занемарите све описане процедуре, јер је главни циљ вртлара да добију добру жетву.