Како је инсталација хидрауличног акумулатора за водоводне системе са сопственим рукама?

Пре инсталирања батерије, потребно је да се упознате са препорукама специјалиста Хидроакумулатор је потребан за стварање притиска, складиштење воде која ће бити корисна гостима у кући у случају искључивања водовода и смањење хидрауличких напада у мрежама у сеоском имању. Уређај изгледа као обичан резервоар са механизмом за стварање притиска.

Процес повезивања хидрауличног акумулатора

Ако је батерија правилно повезана, свако даљње одржавање може се обавити независно. Стога, правилно прикључите овај уређај тако да не трпи током његовог рада.

За повезивање хидрауличног акумулатора мора се користити реверзибилни вентил. Резервоар батерије је повезан са потопним пумпама, тако да вентил неће дозволити да вода тече. Такође можете изабрати пумпу за дубоку воду звану Јингле, која се може спустити на дно бунара или бунара. Наравно, постоје и друге врсте пумпи. На крају крајева, пумпна јединица је такође у стању да пумпа ваздух за пумпну станицу. Размотримо уобичајени случај уградње хидрауличног акумулатора.

Када је прикључен, батерија мора бити искључена из зидне утичнице

Механизам за спајање хидрауличног акумулатора:

 1. Меримо димензије хидрауличног акумулатора;
 2. Добија се шема водоводних и грејних цеви;
 3. Тражимо слободан простор за инсталацију према димензијама;
 4. Из опција које су пронађене за инсталацију, оставите место које је најближе пумпи;
 5. Повезати потопну пумпу са хидрауличним акумулатором.

Тако јеизрачунајте место за инсталирање батерије.

Запамтите да пумпу за воду треба спустити испод нивоа воденог огледала за више од 30 центиметара.

Уређај мора бити на најближој удаљености од пумпе за воду. Типично, батерије у овом случају се налазе на улазу у сеоску кућу. Да би се послужио хидраулични акумулатор, потребно је израчунати његову интеграцију у систем хладне и топле воде. Ова потреба се односи на испуштање воде из резервоара. Зато обратите пажњу на место постављања.

Да ли је лако инсталирати хидраулични акумулатор

Сељани одмах паника када чују да би бојлер требао бити повезан са водоводним системом. Сматрају да се неочекивано могу пробити цијеви и онда ће цијела кућа заједно са кућом бити испуњена водом. То није истина.

Хидраулична инсталација акумулатора врши се према стандардној и разрађеној схеми. На њему су њихови тенкови били интегрисани са многим сељанима. И савршено се носио са задатком. Да би то урадили, купили су све потребне компоненте у виду брадавица, пумпи и фитинга.

У Данској, Немачкој и Италији, хидро-батерије се налазе у подрумима на 50-100 литара.

Възможно је да има једна особа за инсталирање хидро-акумулатора

Да би се ставила на право мјесто, потребно је одредити параметар потрошње воде за цијелу кућу. Одредите снагу пумпе и запремину хидрауличног резервоара. Такође је вредно знати локацију главних водоводних јединица.

морате да наведете шта вам је потребно да купите за инсталацију резервоара:

 • црева;
 • цеви;
 • арматуре;
 • брадавице;
 • Дизалице и тако даље.

Затим погледајте инсталациону шему и само урадите све како је тамо назначено.

На први поглед, чини се да је инсталирање тенка компликован задатак. То није истина. Идентификујте место, погледајте шему која има снабдевање водом. Купите саставне дијелове за прикључак и једноставно спојите спремник на опћи водоводни сустав.

Могу ли направити батерије властитим рукама

Многи мајстори властитим рукама праве хидро акумулатор. Да бисте то урадили сами, морате да откријете његов уређај и опрему.

Хидраулични акумулатор је капацитет са одређеном запремином. Његова структура је прилично једноставна и не представља нешто компликовано. Склапање резервоара са само два главна дела.

Конструкциа на танката:

 • мембрану;
 • Крушка од гуме.

Могуће је направити самостални хидро акумулатор само ако постоји искуство

За резервоар можете користити резервоар од пластике или алуминијума. Унутар материјала резервоар треба да буде гладак и равномеран. Ако има храпавост, онда ће се унутрашња мембрана или крушка једноставно истегнути, што ће довести до његовог уништења. Постоји мембранска батерија и резервоар у којем нема мембране. Али такав резервоар је мање ефикасан. Присуство једног мембранског експанзионог резервоара може да реши многе проблеме у водоснабдевању.

Резервоар треба да буде изабран у запремини већој од 30 литара.

Спремнику је потребан релеј притиска иМанометар, који се може наћи по скромној цени на тржишту. Да би се повезали, узмите и фитинг, четверокут, теес и кран. У продавници на њиховој продаји, затражите да одаберете само моделе високог квалитета, јер постоје различити облици. Као крушка или мембрана можете узети комору за бицикле - брадавицу. Такође, требало би да имате и гуму и заптивач.

Да не би купили тенк и уштедели новац, можете га сами направити. Да бисте то урадили, довољно је пронаћи резервоар запремине више од 30 литара и композитне елементе у облику листова гуме, фитинга и Т-комада са крановима. Тако ћете изградити добар резервоар за водоводни систем.

Разумевање како спојити хидраулични акумулатор на потопне пумпе

Да би се хидраулични акумулатор правилно прикључио на потопне пумпе, неопходно је теоретски почети да се разуме прикључни механизам. То ће вам помоћи да брже прикључите пумпу на резервоар.

Прикључак хидрауличног акумулатора на водоводни систем није компликован. Да бисте то урадили, само узмите све потребне елементе, вентиле, црева и повежите их секвенцијално по алгоритму.

За да се повеже тенк, треба да се провери расположивост:

 • Пумпа за мочвару;
 • релеј;
 • цевовод за проток воде од пумпе до будућег резервоара и из резервоара до места захвата воде;
 • неповратни вентил;
 • Запорни вентили;
 • Филтери за пречишћавање воде;
 • Одводњавање канализације.

Цеви за прикључивање хидрауличног акумулатора на потопне пумпе се продају у било којој продавници грађевине

Пре постављања резервоара, проверите да ли су сви потребни алати и предмети на свом месту.

Ако је све горе наведено у вашем поседу, онда можете почети да се повезујете. На потопну пумпу је прикључен прелазни прикључак. Затим спојите повратни вентил и цев. Затим се монтира и филтрира, а између њих и кран. После њих, инсталирајте петоструки и релеј притиска. За контролу је потребан манометар. Помаже при подешавању притиска. Повежите славину за одвод и црево на хидраулични акумулатор, који издржи вибрације током рада. Ова инсталација је завршена. У овом случају, бунар пада у позадину, јер се сви главни радови преносе у систем кућног водовода.

Суммермастери понекад постављају зид на зид. Да бисте то урадили, ставите резервоар на носач.

Лако је прикључити батерију на пумпу. Главна ствар је да се провери присуство свих компоненти за прикључивање на потопну или бунарску пумпу. У супротном, мораће да искључи рад. Процес повезивања може потрајати само неколико сати ако то радите са исправним редослиједом.

Шта је круг пуњења батерије

Да би веза била успешна, морате то да урадите у складу са шемом. Сазнајте шта вам је потребно за повезивање, које ставке и детаље, као и упутства и шему повезивања.

Да бисте знали шта и где да се повежете, прво се морате упознати са главним компонентама шеме повезивања. Цијели процес се гради око њих. Сврха схеме је да покажедок је батерија у целом ланцу повезана.

Диаграм за повезивање акумулатора има три главна елемента:

 1. сам хидраулични акумулатор;
 2. Пумпа;
 3. Релеј притиска;
 4. Пиатвививодниј а унион.

Круг пуњења батерије може се лако пронаћи на Интернету и одштампати на штампачу

Ово су главне компоненте шеме повезивања. Приликом сакупљања хидро бокса, водите рачуна о аутоматском хидрауличном резервоару, прикључите црево и додатну опрему ако је потребно, помоћи ће вам поузданост и обвјазка. Хидраулична пумпа је боље повезати са релејем притиска у последњим фазама, тако да је напон повезан на њега. Релеј је повезан са петосмерним вентилом. Исто тако долази и повратни вентил.

Запамтите да је напон на релеју 220 В АЦ. Будите опрезни!

Хидраулични акумулатор је причвршћен на други крај млазнице. Од њега иде цевовод до куће у крановима. Манометар се користи за анализу стања. Може се инсталирати на пет водова. Обично има рупе за инсталацију.

Према овој шеми, брзо и једноставно повезујете све главне елементе. Не устручавајте се купити добру потопну пумпу и направити избор висококвалитетног хидрауличног акумулатора. То су компоненте на којима се троши новац. У овом случају, они ће вам служити деценијама.

Како повезати акумулатор воде за системе водоснабдевања (видео)

Хидраулични акумулатор за водоводни систем је потребан ако желите да имате сталан приступ води у вашемкод куће. Он ће подесити притисак у водоводној мрежи и дати вам прилику да уживате у чистој води из славине. Мали капацитет се лако инсталира, а за приватну кућу има много предности. Купите батерију и увек ћете имати сталну залиху воде у кући.