Кабл за чишћење канализационих цеви: 3 захтеве

Кабел за чишћење канализационих цеви односи се на мање популарне начине пробијања засороваСантекхника често зачепљен. Разлози могу бити сасвим другачији, као мјесто зачепљења. Проблем се може односити на тоалет, каду, судопер, димњак. Да бисте се носили са зачепљењем, користите кабл за чишћење са млазницама. Изгледа као челична шипка са врхом и ручком.

Врсте водоводних каблова за чишћење канализације

Тржиште нуди широк спектар различитих водоводних каблова. То могу бити нај примитивнији дизајни или професионални уређаји. Ово се користи за велике цеви.

Врсте ужади:

 • ужад;
 • флексибилан;
 • Метална трака;
 • опруга;
 • затезање;
 • Електрични.

Жичано уже се назива и риггинг, и сматра се најпопуларнијим. Користе се за уклањање домаћих кломпи. Изгледа као уско уврнуто уже. За поузданост, крајеви ужета су стиснути. Дужина кабла је од 2,5 до 5 м. Дебљина ужета је 6 мм. Захваљујући овом дизајну, апарат савршено чисти судопере.

Можете побољшати конструкцију отпуштањем једног краја кабла. Дакле, чишћење зачепљења, уређај ће очистити више смећа.

Флексибилни кабл се често назива вратило или црево. Дизајн је прилично удобан када се користи. Уређај садржи металну шипку са спиралним шкарама на њој. Број слојева може варирати у зависности од модела кабла.За практичност, осовина је опремљена ручком. Да бисте елиминисали зачепљење, једноставно се померајте неколико пута помоћу оловке. Кабл је прилично дуг, до 60 м. Дебљина жице је 28 мм.

Може постојати више типова каблова за чишћење канала

Метална трака се односи и на санитарне ужади. Уређај се испоручује са млазницом и ручком. Максимална дужина траке је 30 м, а ширина 25 мм.

Пролећна верзија има много везе са пролећним узорцима. Али дизајн ових ужади је много поједностављен. Уређај је направљен од упредених опруга и ручица. Дужина кабла достиже 25 м, а дебљине 13,5 мм. Овај гадгет је у стању да се носи са било каквом заседом.

Затезни кабл се односи на професионалне сорте. Помоћи им да прибегну тешким ситуацијама. Уређаји су прилично крути и могу бити израђени од једног метала или винила. За професионалне моделе развијено је много различитих типова млазница.

Професионални електрични вибратор се користи за цијеви великих промјера. Ово је последња опција за пречишћавање отпадних вода, када су се друге методе показале као неефикасне. Дизајн се састоји од ручке, бушилице, кабла и млазнице. Прво, опрема се спушта у цев, а затим се примењује притисак.

Млазнице за професионални кабл

Узроци зачепљења могу бити различити. Проблеми настају када злоупотребљавате водовод или у самом дизајну одвода. Објекти који загађују отицање такође могу бити различити. Понекад је то храна или смеће, а понекад и велики предмети. Тоефикасно се баве било каквим зачепљањем, примењују се специјалне млазнице.

Различити типови прикључака за професионални кабл

Сортии на млазни:

 1. Иорзх - савршено се носи са органским зачепљењем;
 2. Млазница за пробијање се користи када друге опције нису ефикасне;
 3. Доњи врх се користи када улази отпад из канализационог система;
 4. Уз помоћ куке из одвода, можете извадити велике предмете (на примјер, дјечје играчке);
 5. Лооп варијанте помажу да се ослободите хидроизолације.

Прилози се разликују не само по дизајну и сврси примјене. Имају разлике у величини. Одређени модели су дизајнирани за цијеви одређеног промјера.

Правилан избор флексибилног кабла

Избор ужета се заснива на пречнику цеви које треба очистити. Обратите пажњу на величину излазне цеви, број приступних тачака, присуство кривина и спојева. За стан, препоручљиво је користити верзију од тврдог ужета у дужини од 5-6 м. Пећ ће моћи да чисти флексибилни кабл.

Да бисте купили производ високог квалитета, потребно је да проверите кабл да одговара броју параметара. У супротном, алат може бити неефикасан.

Професионални каблови имају просечну дужину од 45 м. Ако требате купити дугачку варијанту, обратите пажњу на постојање клизне ручице која се може причврстити на било који жични отвор. Ово ће поједноставити употребу алата.

Професионалне флексибилне ужад имају дужинупросечно 45 метара

Захтеви за санитарни конопи:

 1. флексибилност;
 2. снага;
 3. Удобна примена.

Да бисте изабрали праву опцију, обратите пажњу на флексибилност опруге. Многе цијеви имају закривљену цијев и круту конструкцију није лако добити дубоко. Флексибилна верзија ће бити лако доступна у тешко доступним подручјима.

Да бисте уклонили зачепљење, кабл мора имати довољну чврстоћу. Производ је под великим оптерећењем, посебно када су цеви дугачке. Такође морате обратити пажњу на то колико је лако користити уређај.

Карактеристике жице за чишћење канализације

За уске цеви често се користи танак метални кабл. Али алтернатива томе може бити флексибилна жица. Његова дужина је 25 цм

Нијанси на примени на жила:

 1. Са фиксном стезаљком, алат треба уметнути у бунар. За жицу се користи млазница у облику прстена или кугле.
 2. Да би се уклонио узрок зачепљења, вилице се налазе у доњем сувом бунару.
 3. Затим се алат затегне и закључа.
 4. Онда почињу да ротирају жицу напред и назад.

Жица се користи за чишћење уских канализационих цеви

Ова опција чишћења је веома ефикасна. Међутим, приликом извођења манипулација, жица може изгубити еластичност. Понекад кабл можда не дође до зачепљења због своје мале величине. Зато се уређај користи за плитку прљавштину.

Препоруке за чишћењеканализација жичаре

\ т

Упркос једноставном дизајну, многи имају проблема да изграде канализациони систем са каблом. Рад је прилично једноставан и с њим се можете носити свима. Али, потребно је правилно и доследно обављати сваку фазу.

Пре рада проверите интегритет кабла. Ако је алат оштећен, може се пробити и заглавити у тушу током чишћења. И то ће само додати проблеме.

Конопац за санитарне потребе може се самостално израдити или купити. Ово не игра велику улогу. Када се провери интегритет материјала, могуће је наставити са чишћењем одвода помоћу кабла.

У почетку обављају припремне радове. Потребно је да под положите уљану крпу како не би зачепили поклопац. Онда носите гумене рукавице. Затим уклоните сифон и уметак. Елементи се оперу водом. Тек тада можете користити кабл.

Водоводни кабл се може купити или припремити властитим рукама

Фазе прочишћавања зачепљења:

 1. Крај жице са млазницом се ставља у одвод.
 2. Можете почети са померањем ручице и урањавањем алата у лумен цеви.
 3. Када је почетак померања отежан, онда је кабл зачепљен. Потребно је наставити са радом, померањем уређаја горе-доле. Ове манипулације треба обавити док се проблем не ријеши.
 4. Када се чеп сруши, потребно је да се механизам настави помицати неко вријеме. Ово се ради за завршно чишћење зачепљења.

Након завршетка свих радова прање канализације. Да урадимо овокористите само топлу воду. Алат такође треба третирати врућим течностима и подмазати. По жељи, сав рад ће обавити искусни водоинсталатер. Али са тако једноставним задатком може се носити са свима.

Канализациони кабл од импровизованих материјала

Кабал можете купити у било којој продавници санитарија. Али ако треба да саставите алат, можете то урадити сами. Поступак је прилично једноставан и приступачан. Довољно је придржавати се неких корисних препорука. Ефикасност коришћења алата направљеног у сопственој производњи није нижи од опција куповине.

Коллекциа канализационного кабла с својими руками:

 1. Свака жица пречника 9 мм је погодна за језгро.
 2. У зависности од врсте зачепљења, жица постаје жељени облик. Тако да са краја можете савити куку. Можете да одврнете крај чекићем или другим предметима на дохват руке.
 3. Други крај служи као ручка, тако да је савијен у облику прстена. Такав елемент чини коришћење кабла практичнијим.

Одводни кабл може бити израђен од материјала

Ово је спремно домаће конопце. Правила коришћења су слична оној у иорзхики. Главно је да је жица без дефеката и пукотина.

Када користите кабл, обе руке би требало да буду ухваћене док држите кабл. Зато идите да прилагодите алат.

Производ се може натјецати са професионалним варијантама властитим рукама. Такав кабл се може користити за елиминисање домаћих кломпа. Уређај неће болети у кући, јер нико није из земљеосигуран

Како користити водоводни кабл (видео)

Изгледа да је кућни кабл прилично једноставан. Сложеност дизајна има професионални вибрациони алат. Одговарајући гаџет можете купити у специјализованој продавници или сами.