Израдите цртеже пластеника из профилних цеви са величинама: 5 правила

Можете користити готове цртеже и шеме представљене на интернету, или, наоружани стрпљењем, сами развијати неопходне скице. Упркос очигледној сложености, чак ће и почетник вртлар моћи да се носи са развојем пројекта. Овдје је важно нагласити чињеницу да директно сакупљање стакленика из профилне цијеви на основу технички исправног извлачења не траје дуже од 2-3 сата.

Дизајнери на напомени: самоникли стакленик из профилне цеви

Степен детаља цртежа - најтежи момент у раду. Ако неки људи кажу да технологија захтијева узимање у обзир свих објеката материјалног свијета присутног на локалитету, други - узимају у обзир само саме заварене стакленике. Истина, колико често се то догађа, налази се у средини.

Цртање стакленика из поликарбоната властитим рукама из профилне цијеви помоћи ће да се точно израчуна потребан број елемената за изградњу

Правилно прављење стаклене баште из профилне цеви помоћи ће рационалном приступу материји.

Можете градити на следећим практичним саветима:

 • Узима се у обзир стање свих извора сенки, као што су ограда, вегетација, други објекти и објекти за домаћинство;
 • Врста одабраних грађевинских материјала је фиксна, у супротном разлика у техничким параметрима неће дозволити производњу куће за саднице;
 • Присуство цевовода и других типова комуникацијских објеката у близини стакленика мора бити евидентирано у пројекту.

Технички компетентно цртање подразумијева узимање у обзир свега што окружује стакленик. Истовремено, пажња је усредсређена само на чињеницу да се она директно повезује са стаклеником.

Изградимо стакленик из профилне цеви властитим рукама на клиновима

За почетак, врши се изравнавање површине на којој ће се инсталирати стакленик. После тога, са највећом тачношћу, клин се поставља око обода. Интервал између њих је од 25 до 30 цм, а на основу ових података лако је купити потребну количину.

Да би се искористили сви стакленици у врту, још увек је веома важно у фази пројектовања да се посебна пажња посвети избору материјала за оквир и зидове

.

Чим се означи периметар стакленика, сви клинови се увлаче у земљу на дубини од 20-25 цм, а потребно је провјерити чврстоћу конструкције која је изашла, иначе ће лукови темеља брзо изгубити снагу.

У будућности, база је изграђена на основу цртежа.

Процедура е следна:

 • Т-комади су монтирани тако да цијев слободно пролази кроз њих;
 • Као главни елемент за причвршћивање користе се саморезни вијци који се бирају узимајући у обзир величину цијеви;
 • Ако не желите да се петљате са затварачима, можете користити други метод - сопственим рукама одрежите цеви на мање делове;
 • Без обзира на изабрани начин фиксирања, сваки Т је додатно причвршћен за монтажни љепило, иначе оквир неће бити довољно јак;
 • Успостављени су лукови и све што повезује њихове елементе;
 • Производња прозора и отвора врата у складу са одобреним цртежом;
 • Да би се искључила вероватноћа промаје, за групу врата препоручује се да се узме профил пречника 1-1 /4.

Врста стакленика на клиновима који су добро доказани у умјереним климама. У фази пројектовања потребно је одредити положај сваког од њих, у супротном не треба очекивати поуздано фиксирање лукова. Поред тога, за прозорску и улазну групу узимају се шири (у смислу пречника) профили цеви.

Савети за почетнике: пластеници од профилисаних цеви са кутијама

У случају када је ниво подземних вода у том подручју прилично низак, стакленик се може инсталирати на дну плоча. У фази састављања цртежа, врше се мерења дијагонала направљених од 4 тачке базе.

Основа за стакленик - основа која ће осигурати стабилност, интегритет, чврстоћу зграде

Израчунајте оптималну дужину и ширину није тешко. Конструкција ће успети само ако је сваки угао структуре 90 степени.

Придошлице треба да запамте да је земљиште карактеристично по занемарљивом али још увек покретном. Да би се осигурало да димензије фиксиране у процесу производње остају непромењене, треба користити додатно ојачање. Направљен је од комадастару арматуру.

Следователно е въздејствие на следните инструкции:

 • Дизајн мора узети у обзир потребну удаљеност између лукова - оптимални индекс је у распону од 0,5 до 1 м;
 • Стезаљке из старе арматуре зачепљују земљу тако да се уздигну изнад површине за 25-30 цм;
 • У зависности од тога да ли се планира исећи из профилисане цеви стаклене баште 20х20 или 40х20, одсећи саме цеви;
 • Сваки крај такве цеви је фиксиран на бази помоћу вијака;
 • На сваком крају треба да инсталирате дрвени оквир у којем желите да направите прозор;
 • Произведен је на основу договорене шеме рада.

Дизајн стакленика на дрвеној основи је оправдан у случају када локација има добро земљиште. То се у већој мјери односи на ниво подземних вода, који би требао бити низак. У овом случају, на дрвену основу се монтира челични оквир. Кључ успеха је да се правилно израчуна растојање између лучних лукова. Можете то урадити сами, или преферирати инжењерски калкулатор.

Рам отпоран на хабање од профилисане цеви: цртежи у детаљима

Често можете чути да чак и правилно изведен пројекат доводи до многих проблема. Отвара листу разбијања геометрије конструкције као резултат делимичне или потпуне деформације металних лучних лукова.

Место мора бити опремљено у складу са специфичностима зграде

С једне стране, вртлар је узео у обзир минималну потребну дебљину цеви, алинешто је и даље погрешило. С друге стране, оптужба је погрешна за израчунавање.

Нагласак је на грешкама које су повезане са нетачном корелацијом карактеристика земљишта, планираних димензија зграде и њене тежине.

Следне препоруке ће помоћи да се смањи број таквих случајева:

 • Што је шири простор стакленика поликарбоната, то је шире потребно изградити базу;
 • Дуга конструкција, на пример, од 30 м или више, захтева лучни лук на удаљености не мањој од 1,2-1,5 м;
 • Присуство двије или више домаћих застава аутоматски укључује потребу за профилном цијеви.

Већину грешака сусрећу вртлари у фази пројектовања. За почетак, запамтите да ширина и висина дизајна директно утичу на основу. У том смислу, неопходно је осигурати да се направи неколико мјерења како би се искључила и најмања вјеројатност погрешке.

Вртлари дијеле своја искуства: како кухати стакленик из металних профилних цијеви

За многе ће бити стварно откриће да се, без обзира на врсту конструкције, методом заваривања узима у обзир приликом састављања цртежа. Пречник цеви, број пратећих лучних структура - два најважнија параметра који одређују минимални број тачака за заваривање.

Верује се да је оквир профилне цеви најоптималнија опција за производњу сличних конструкција

Ослободите се многих проблема у процесу заваривањаће помоћи саветницима вртлара са искуством:

 1. Обвезница је увек фиксирана на претходно постављене хипотеке на нивоу фондације. У овом случају, чак и неискусни заваривач неће се осећати компликовано.
 2. Заваривачки радови се изводе само у тренутку наношења поликарбоната, иначе ће премаз постати непогодан. Пре него што однесете заваривач у руке, потребно је да се уверите да је причвршћивање оквира исправно. Није сувишно осигурати да дебљина сваке профилне цијеви одговара параметрима наведеним у претходно одобреном пројекту.
 3. По завршетку заваривања, језгро треба обојити и третирати антикорозијом.

Висећи стакленик из профилне цеви (видео)

Чак и мала грешка се не може исправити након што се све тачке монтаже заварују. То је највећа пажња песника, као што је речено раније, која је дата цртежу. Документ се чини неважним, иако, у ствари, одређује трајност зграде за 90%. Ако баштован не осети снагу, увек можете користити инжењерски калкулатор.