Израчунавање количине плочице за купатило - калкулатор

Плочице - врло популаран материјал који се користи за обраду зидова и подова у купатилу, јер је плочица издржљива, практична, отпорна на влагу и изгледа естетски. Када планирате поправку купатила, сигурно постоји питање колико плочица морате купити. Пре куповине материјала, потребно је израчунати количину плочице за облагање површине зидова и пода или купатила да бисте купили тачно онолико плочица колико вам је потребно.

Количину плочице за купатило можете израчунати на два начина: или сами (ручно) или помоћу посебног калкулатора прорачуна плочица. Онлине калкулатор ће аутоматски испоручити потребну количину материјала у купатило, али је универзалан, пружајући класични тип зиданих и монохроматских плочица. Ако је облога разнобојна са декором, онда се сви прорачуни израђују само ручно.

Пре почетка израчунавања, потребно је узети у обзир следеће тачке:

 • врста зида (локација плочице: вертикална, хоризонтална, дијамантна);
 • број боја и њихова локација;
 • да ли је потребан прикључак према цртежу;
 • присуство /одсуство декоративних елемената;
 • величина плочице.

Имајте на уму да ако је зид опремљен скривеним санитарним отвором, онда је потребно почети полагање плочице из њега, користећи целе плочице, тако да буде што је могуће "скривено". Иначе прекидани шавови ће "издати" тајни отвор.

Онлине калкулатор калкулације плочица

Ако јестеће направити једну боју или двухтсветнуиу облитсовку, онда можете сасвим користити наш калкулатор плочица за купаоницу. У случају да је цигла двобојна, потребно је израчунати плочицу за купатило, користећи калкулатор, прво за једну нијансу, а затим за другу.

Потребно је унијети параметре површине у метрима, можете одредити као цијели број (2 м, 3 м) и дјеломичан (2,2 м, 3,15 м). Такођер, потребно је унијети и друга мјерења: величину плочице, цијену по квадратном метру, величину рупа у зиду и поду, итд.

Следователно следва да се в таблица внесат следните параметри:

 • дужину, ширину и висину простора у метрима;
 • величина врата и прозора ће се узети из укупне површине;
 • величину купатила, на крају чије ће плочице бити /неће бити инсталиране (елементи на које ће плочица бити /неће бити прислоњена);
 • величина плочице у милиметрима;
 • цена по квадратном метру.

Затим морате кликнути на дугме "Израчунај".

[Впцалц ид = 309]

Онлине калкулатор ће брзо израчунати потребну количину плочица на зидовима и поду у купатилу, узимајући у обзир прозоре, врата и додатне елементе, као и колико ћете морати купити количину плочица.

Како направити калкулације без калкулатора?

Најјасније, све ће бити нацртано на папиру, како ће плочица бити лоцирана. Ово захтева:

 1. Измерите дужину, ширину и висину купатила, нацртајте сваки зид на лист папира у ћелији скале од 1 цм: 1 м.
 2. Онда нацртајтераспоред плочица, узимајући у обзир његове димензије.
 3. Наведите где и како ће се декор, граница, боја (у случају вишебојних облога) налазити.
 4. Након тога бројите плочице које су вам потребне.
 5. Сазнајте колико плочица у квадратном метру.
 6. Поделите укупан број плочица са бројем плочица по квадратном метру.
 7. Тако ћете сазнати колико квадрата плочица ће вам требати.
 8. Запамтите да пребројите екран за каду ако је постављен.

Запамтите да се декор и рубник продају појединачно. Узмите малу маргину од 7% -10%, јер се плочица може распрснути током зидања или бити неисправна. Шавови се не могу узети у обзир при рачунању, али ако је овај параметар важан, имајте на уму да је њихова ширина 1,5-2 мм.