Израђујемо закључавање од глине, карактеристике и фазе рада

Шта је земљана брава и за шта је? Цлаи Цастле штити приликом изградње зидова, темеља (темеља) или подрума. Цлаи Цастле, или други глинени екран. Глинасти екран је земљани слој који је подеран и запечаћен, а штити зграду од дјеловања подземних вода. Глина од метвице ствара препреку продирању воде, захваљујући којој цјелокупни дизајн остаје сигуран.

За и против Цлаи Цастле

Глинени дворац, као и све конструкције, има своје предности и недостатке. Размотримо прво све предности:

 • закључавање глине око бунара је у потпуности у заштити тла и кишнице;
 • нећете морати полагати шавове на конструкцији годишње;
 • можете сачувати јер је глина слободан и еколошки материјал. Не морате трошити додатни новац на куповину других материјала.

Пошто постоје плусеи, има и њихових недостатака:

 • иако је глинена брава заштићена од влаге, али и даље је хидроизолација глином неправилан корак. Да бисте то урадили, морате користити друге материјале;
 • глинени слој, који се налази у зони где долази до смрзавања површине тла, почиње да се повећава запремина глине. То се догађа у пролећном периоду годишње. После извесног времена, може се десити да се изградња постепено распада;
 • због високог садржаја пијеска, опсада глине ће се смањити након постављања замка од глине.

Недостаци глинедворац

Размотрите недостатке глиненог замка детаљније. Ова конструкција је практично немогуће направити идеално густо. Примењени материјал, тј. Глина треба да има одличну пластичност, чврсто гажену тако да се не формирају мехурићи ваздуха.

Глина се мора трајно газити, ако се то не уради, слој изолације од влаге се не ствара. Али најчешће, власници не проводе ову процедуру. На тај начин вода са површине земље неће продрети, али ће подземна вода нужно пропуштати и пасти у саму рудник.

Ако се у шавовима прстенова бунара постигне непропусност течности (заптивање), а сви зидови се пропуштају, подземна влага неће моћи да утиче на вашу питку воду. Нијанса је у другом: вода која се гради под овим дизајном ће постати лед.

Ако у вашој области у тлу постоји огромна количина подземних вода, онда ће све то извршити притисак на први прстен бунара. Као резултат, сви шавови су деформисани и доћи ће до великог напретка до врха бунара, све смеће, прљавштина и много више ће продрети у унутрашњост. Да би се то спријечило, потребно је покрити зграду хидроизолацијским материјалом, односно бетоном или плочицом.

Недостатак може бити лош квалитет глине или зими замрзнути слој тла.

Боље је инсталирати дворац капеле двије године након што је извршен рудник бунара. Током овог огромног временског периода, земља испод зидова ће постати густа и смирити се. Горњипоклопац са привременим хидроизолационим слојем. Али ако не желите да чекате двије године, онда још увијек морате направити благи водоотпорни премаз око бунара.

Сви ови недостаци могу бити елиминисани.

Процес стварања замка од глине

Будући да је темељ темељ, мора бити потпуно изолован од дјеловања подземних вода и кишнице. Уређај глиненог дворца и његова ширина зависе од дубине локације темеља у земљи. Ако је дубина појаве темеља два метра, онда је ширина на дну глинене браве - 40-50 центиметара, а горњи део - 25-30 центиметара. Глинени дворац око темеља није постављен тако често.

Прије почетка цјелокупне инсталације ископава се јамица потребне ширине. Глину од метвице треба полагати у јамама са слојевима.

Лопта треба да буде десет центиметара.

Ако нисте имали времена да обавите сав посао за само један дан, онда би целу структуру требало прекрити мембраном која ће штитити структуру од влаге. Да би се направила водонепропусна облога око зграде, потребно је чекати око пола мјесеца након изградње глиненог дворца.

Да бисте обезбедили потпуну заштиту од било какве влаге, између нашег дизајна и темеља, можете поставити хидроизолациону мембрану.

Глинено длето за бунар

Важна ствар је спровођење изолације од влаге у бунару. Ово је неопходно зато што вода за пиће у бунару може бити загађена када уђе у подземне воде. МостЧеста процедура је да се направи брава од глине око бунара.

Цео процес је прилично радно интензиван, сав посао захтева огромну количину материјала. Чим се сав посао заврши, не заборавите да очистите бунар.

Током рада потребно је слиједити одређени алгоритам дјеловања. Поступак инсталације:

 • Кроз површину рудника, дуга, дубока гомила бунара. Димензије овог рова су: ширина - 600 милиметара, дубина - 1700 милиметара.
 • Корито је испуњено глином. Глина је увек важна за набијање.
 • У горњем делу брава од глине, ствара се мали водоотпорни премаз. Ова пећница треба да се савија из бунара, а њена висина треба да буде две стотине милиметара.

технологија монтаже

Постоји одређена технологија:

 • За стварање замка потребно је нанети материјал који има природну влажност. Када се извади из Земљине површине за будуће складиштење, овај материјал треба да се натопи водом, а онда нешто покрије. Да бисте проверили квалитет створеног материјала, покушајте да дуплирате ову глину. Ако је квалитет лош, глина би се требала распршити у вашим рукама. Материјал треба да вам склизне из руку. Све ово ће вам помоћи да схватите да ли је материјал спреман за употребу. Пошто се у глини налази огромна количина песка, онда се може додати двадесет посто креча.
 • Најбољи резултат можете постићи када гурнете материјал у помоћну конструкцију (оплата). За инсталацијупотребни су оплатни штитници за дрво. Неопходно је инсталирати га тако да дебљина наше глинене браве буде двјесто милиметара. Улезавање треба да пролази кроз слојеве, чија висина треба да буде у просеку 250 милиметара.
 • Из вањског дијела брава од глине морате поставити геотекстил. Ова тканина ће постати препрека за замагљивање структуре подземном водом.
 • Процес израде глинене браве личи на процес стварања пећи за зграду. Ширина брава може бити различита, почиње од једног метра, дубина почиње од 50 центиметара. Највероватније су сви ови показатељи били већи. Глина је покривена геотекстилом, а на платну се могу ставити округли трупци.

Као што разумете, глина је погодан материјал који се може користити за изолацију бунара од подземних вода. Цијена глине као материјала је ниска, али можда је потпуно одсутна, јер се глина налази одмах испод ногу. Сваки поступак који је повезан са глином може се обавити сам. Овај рад не захтева никакве одређене вештине и напоре. Али у исто време, рад је прилично напоран.

замена глине

До данас многе фирме нуде материјале који могу замијенити глину. Ови материјали укључују мешавину песка са шљунком или обичним песком. Али може ли све ово бити замјена за глину?

Пијесак, као материјал, није намијењен за задржавање воде. Песак је филтер за воду, то јест, овај материјал га једноставно пропушта. После пескапролази воду, судара се са прстеновима бетона и кроз могуће пукотине продире у рудник бунара.

Глина, иако се може апсорбовати, али је потпуно водоотпоран материјал.Због чињенице да се глина може смочити, током јаких мраза током зиме, може се приметити благо померање или промовисање прстена бунара.

Иако нам данас произвођачи нуде различите материјале, глина је неопходна. Неће дозволити да слој земље буде пригушен.

Осигурање прстена бунара од смицања

Да би се спријечило било какво помицање прстена колоне, потребно је инсталирати додатно учвршћење. За уградњу додатног прибора, потребне су вам плоче које нису изложене корозији, као и причвршћивачи, који су фиксирани у носећој подлози и задржавају неку конструкцију (сидрени вијци).

Плоче од нерђајућег челика треба почети да се инсталирају са површине земље. Завршно слагање је потребно када достигнете висину која ће бити двјесто милиметара испод другог шава.

Најбоља опција за овај посао је употреба нетканих пластичних материјала, јер они нису подложни труљењу.

Правилна технологија слетања

Ова процедура треба да се спроведе на неколико начина чим ставите две стотине милиметара. Ако се направи лош печат, прво треба да се спроведе цео процес. Глина која се користи за глинени дворац треба да има садржај влаге од 20-30 процената.

За рад трагаКористите мали, мали али велики солесиде.

Када инсталирати браву за глину? Како сте управо направили бунар, бравица од глине се не инсталира, припремљена земља треба да се насели.

Иначе, пукотине и пукотине ће се појавити у земљи, а закључавање глине у овом случају ће бити бескорисно. Овај посао можете обавити у својим рукама или с неким другим. Најбоље је да посао препустите стручњацима.

резиме

Ова зграда (брава од глине) је заштита извора питке воде (бунар), која га штити од продора подземних вода тамо. Немојте користити друге материјале осим глине. Зато што не поседују потребне карактеристике. Да бисте сами направили браву за бунар, морате се придржавати неких нијанси, а онда можете добити одличан резултат. Али ако имате довољно новца, верујте професионалцима.

Цијели поступак је прилично једноставан, али уједно и напоран. Приликом слагања потребно је слиједити одређени слијед акција. Најважнија ствар је напрезање глине и земље. Тло се мора дефинитивно средити. Овој процедури треба приступити са озбиљношћу, јер она зависи од здравља вашег тела. Питка вода треба да остане чиста. Добро обавите свој посао и уживајте у чистој води за пиће. Желимо вам успјех!