Изолација спољашњости куће испод њихања

Да би било удобно живјети у кући у било које вријеме и како би се смањио губитак топлине током хладне сезоне, требало би бити паметно прићи изолацији куће изван куће под споредним колосијеком. Као резултат тога, сваке године ћете уштедети на раду система за грејање. Изолација куће се може обавити на два начина - изнутра и извана, а као минерални материјал може се користити као главни материјал. Изолација спољашњости куће је радно интензиван процес, који поред главне сврхе, омогућава померање росишта изван зидова, спречава накупљање кондензације и штити зидове од штетних утицаја околине.


Загревање зидова минивата

За изолацију фасаде зграде могу се користити различити минерални и полимерни топлотно-изолациони материјали. За употребу са спољне стране зграде често се бира минерална вуна - модеран топлотноизолациони материјал, који комбинује грејаче, направљене на бази растаљеног стакла, високих пећи, као и еруптивне стене. У зависности од сировине која преовлађује у саставу, минерална вуна може имати просторну, хоризонталну, слојевиту, валовиту или вертикално слојевиту структуру до одређене границе влакана.

Предности и недостаци топлотне изолације код замене

предности материјала

Отпорност на ватру. Најновији материјали имају прилично високе захтјеве за заштиту од пожара. Параметри отпорни на ватру су посебно важни код изолације дрвених објеката идруге зграде, чији се материјал не разликује у доброј отпорности на пожар. Минерална вуна спада у категорију незапаљивих или слабо запаљивих материјала, због чега се изолациони слој може инсталирати изван зграде без икаквих страхова.

Отпорност на механичке и хемијске утицаје. Осим тога, материјал неће бити у стању да поквари глодаре, није склон појави плијесни, гљивица, као и процесу пропадања. Такве карактеристике омогућавају дуги вијек трајања термоизолацијског слоја зграде, као у случају причвршћивања испод споредног колосијека, као и код других материјала;


минвата

\ т

Материјал не даје снажно скупљање и задржава свој облик у свим условима употребе. На скоковима температуре треба да постоје само мање промене у геометријским величинама. Природно скупљање материјала је минимално, због чега се може безбедно користити за распоред изолационог слоја горњег спрата након неколико година. Минерална вуна неће оставити "голи" фрагменте изван зида и неће се смирити унутар зида.

Материјал пролази кроз своју структуру. Ово је посебно важно када се поставља дрвена кућа, јер је многи бирају управо због својстава "дисања". Употреба пене или сличних материјала неутралише ову предност еколошки прихватљивог дрвета, док минерална вуна задржава својства структуре која "може дисати".

Одличне перформансе топлотне изолације. У изградњи је неопходноЗнате једно кључно правило - што је нижа топлотна проводљивост, то је боље за вас. Ниска топлотна проводљивост материјала указује да ће зидови куће задржати топлину унутар просторија, што ће уштедјети на гријању и повећати његову ефикасност. На овај начин могуће је обезбиједити повољну микроклиму у просторијама у било које вријеме изван прозора. Загријавање зидова се брзо исплати на рачун даљњих уштеда на живот у кући.

Једноставна инсталација. Али постоји једно важно правило - при томе не треба заборавити да користите личну заштитну опрему. То укључује маске, рукавице и заштитну одјећу.
Трајност. Многе од горе наведених користи на позитиван начин утичу на живот материјала. Минерална вуна ће трајати много година без бриге.

Неколико недостатака

Губитак почетних карактеристика када је влажан. Материјал добро упија влагу, што доводи до значајног губитка топлотне изолације. Дакле, при влажењу за 2%, топлотна проводљивост се повећава за 10%. Да би се то избегло, произвођачи у свом асортиману нуде минералну вуну, чија је површина третирана посебним материјалима отпорним на влагу. Као додатне мере приликом уградње, препоручује се паре и хидроизолације.

Доста висок проценат цветања. Недостатак је посебно изражен при раду са шљаком и стакленом вуном. Такав гријач има крхка влакна, а фрагменти су оштри иможе нашкодити особи. Улазећи у структуру одеће, изазивају појаву тешког свраба и повреде коже. Удахните са ваздухом, који садржи честице фибергласа, такође ће бити веома опасно. Из тог разлога, монтажни радови се извршавају искључиво у заштитној опреми.

Материјал обезбеђује пар фенол-формалдехидних смола. Неки стручњаци кажу да је минерална вуна опасна за људско здравље, због употребе фенол-формалдехидне смоле у ​​производњи. Али истраживања су показала супротно - у композицији постоји само мала количина токсичних супстанци, тако да нису у позицији да штете здрављу.

Шта треба узети у обзир пре изолације зграде под њишу

Пре него што почнете да изолујете дрвену кућу изван завесе испод споредног колосека, морате упознати неке од карактеристика. Загријавање дома из минералне вуне је прилично једноставан процес који не захтијева особу са посебним знањима или вјештинама. Међутим, употреба овог материјала намеће нека ограничења. Да, није препоручљиво користити малтер на акрилној основи. Разлог је једноставан - не пролази зрак, због чега на унутрашњој страни споредног кола може настати велика количина кондензата.

Пре него што пређемо на главну фазу рада, треба дати времеза припрему зидова . Са њихове површине потребно је уклонити прашину и прљавштину, блокове материјала причврстити на већ очишћену површину. Да би се обезбедила поуздана монтажа, они су пропуштени са посебним носачемкоји се користе. Најважнија фаза је ојачање горњег слоја минералне вуне, што доводи до јачања цијелог изолацијског слоја, а такођер пружа поуздану заштиту од линеарног ширења при завршетку радова.

Код скокова на температурама, споредни колосијек и други употријебљени материјали имају тенденцију ка мањим деформацијама, и због тога се временом могу појавити пукотине, дефекти и повећање степена топлотне проводљивости. Да би се то спречило, потребно је нанети танак слој лепка на површину минералне вуне пре армирања. Лепљива композиција је постављена са ојачаном мрежицом, док се на површину за сушење не нанесе други слој лепка.

Упутства за изолацију спољне стране куће под њишом

Живимо у земљи са прилично хладном климом, због чега је важно осигурати поуздану изолацију куће. За квалитетну изолацију дрвене куће под споредним колосијеком, потребно је сљедеће:

 • минерална вуна и спајалице;
 • Универзалне суспензије, као и метални профили;
 • типле и вијке;
 • Перфоратор, одвијач;
 • Траке од бутила.

Независна изолација зидова минералном вуном

 1. У припремној фази, потребно је направити растезање и даљње фиксирање парне баријере, за које се активирају спајалице.
 2. Универзални држач за причвршћивање причвршћен је на зид, који се може закачити или заврнути. Монтажа профила врши се у вертикалној равни. Важно је посматрати величину корака од 45-50 цм.
 3. Даље на избоченим тендамаминерална вуна је причвршћена. Истовремено, рад мора бити пажљив, тако да нема пукотина између плоча хладњака.
 4. Изнад слоја гријача постављена је мембрана, спојеви који су претходно лијепљени бутилном траком. Фиксирање филма врши се захваљујући пару додатних типли.
 5. Као резултат рада, све компоненте конструкције треба да буду навучене на прикључак који им је предвиђен. Сада су суспензије опремљене металним профилима, који се заврну вијцима. Морате се уверити да профил мало задржава слој за загревање.

Процес изолације зидова дрвеним плочама

Да бисте изоловали овај начин потребно је да добијете следеће:

 • одређену количину минералне вуне и грађевинских спајалица;
 • Дрвене греде;
 • Мултиплатни типлови;
 • Бутил акрилна трака;
 • Пирооратор.

План за изолацију зидова са дрвеним плочама

 1. Хидроизолациони филм треба положити преко изолационог слоја, а изнад њега су трачнице. Овај дизајн ће бити веома поуздан и трајаће много година. Са вањске стране зида налази се парна баријера. Сви спојеви су залијепљени љепљивом траком и додатно причвршћени на зид на трошак спајалица.
 2. За ширину плоча од минералне вуне подешене су дрвене шипке у корацима од по 50 цм, а убудуће пажљиво настављамо да фиксирамо плоче које су причвршћене утикачима.
 3. Сада покривамо дизајн са мембраном и обезбеђујемо још једанпричвршћивање с типлама. Штапови се затварају љепљивом траком.
 4. Изнад филма постављен је додатни слој решетке, који је неопходан да би се осигурала добра вентилација фасаде.

Видео. Како изоловати зграду минералном вуном