Изолација са пеном.

Загревање зидова куће пјеном може смањити трошкове гријања зграде у просјеку за трећину. Главна предност ове методе је значајна уштеда и ниске потребе за радним искуством и професионалним вјештинама. Загријавање зидова зграде пјеном може сватко заинтересирати, најважније је знати точан слијед и технологију рада.

Загревање зидова - именовање и главне предности

Чак и висококвалитетни пластични прозори или интегрисано гријање неће помоћи задржати топлину унутар просторије, ако су зидови танки или стари - они ће проћи кроз топлину, смањујући укупну температуру у кући. Због тога се снажно препоручује загревање зидова, а нарочито лако, али не мање квалитетно, што се може урадити коришћењем обичне пене са неколико додатних елемената. Загријавање зида може бити чак и неискусно у технологији изградње особе, а најважније је набавити материјале и одговарајуће средство.

Главне предности изолације пјеном:

  • Ниска коначна цена, у односу на друге материјале или професионалну изолацију.
  • Лака за руковање, пена је веома лагана и неће створити додатно оптерећење и притисак на зидове.
  • Неуправљиво специјализованим вјештинама техничког процеса изолације.
  • Пени од пене није склон природном труљењу услед високих одступања влаге и температуре.
  • У радним условима у умереним климатским условимаПојас материјал је веома еколошки и не загађује животну средину са штетним гасовима.
  • Визуелно, зид је згуснут минимална, готово невидљиве голим оком.

Главне фазе изградње изолације

Пре свега треба да изврши све неопходне мерења зидове за прецизно израчунавање потребног материјала и оптерећења. Укупна површина зидова треба додати још додатак за падинама. Најбољи избор за зид изолације пене зграде ће обележити ПСБ-С-25 лист, дебљине 10 цм не третира избора пене бренд преблизу -. Избор тањи и мање густа пена лист догодити у реду. У случају потпуног незнања или недостатка препоручених брендова на тржишту или у продавници - пита за савет од асистента продаје, истакавши да ће материјал бити коришћен као изолациони зидови.

Лепак пена изабрати посебан - у таквим врстама лепка изричито каже "да пена" на паковању. Овај лепак може да кошта доста скупо о конвенционалном изградњи, али ће сигурно причврстити изолационе елементе заједно. Такође, запамтите да је потреба за јачање додатну количину лепка, отприлике исто као и за главни лепљење лима материјала. Броји лепка унапред - то је вероватно ће вам се свидети изгледе да оде у продавницу за више сноп лепка, када 3/4 зида је спреман.

за учвршћивање елемената слојЗа изолацију ће вам бити потребни специјални типлови - такозвани "кишобрани". Купите их, на основу израчуна 5 "кишобрана" на сваком листу гријача. За додатно ојачање горњег слоја жбуке најчешће се користи решетка од 5к5 центиметара. Кутови и косине украшени су стандардним бојама "углова". За вањски премаз већ готовог слоја гријача требат ће вам и боја тла.

Припрема зида и циклус радова за изолацију

Веома важна фаза, јер зависи од квалитета припреме зида, од чега ће зависити укупни укупни квалитет изолационог слоја. "Чишћи" третира зид за даљи рад и лијепљење слоја пјене, што је бољи и херметичнији дизајн. Прије почетка инсталације гријаћег слоја, потребно је очистити и поткријепити зид што је више могуће уз високу квалитету и марљивост.

Љепило се увијек наноси изравно на плахту (не на зид) густим, равномјерним слојем, дебљине око 1 цм. Важна ствар - за оптималну густину плоча и спречавање појаве празнина између листова пјене, лишће треба користити за почетак лепљења у шаховском реду, отприлике као код полагања цигле. У овом случају, слова ће лежати једни другима гушће и јаз између њих ће бити минималан - уз правилно поштовање технолошких стандарда и марљивог рада, можемо рећи да они неће бити уопште.

Затим причврстите листове пене горњим специјалним типлама, "кишобранима". Овде је процес веома једноставан - један по један Лубелна сваком углу пене и један у средини. Притисак типлера, заједно са лепљењем ће створити услове за максималну непропусност и чврстоћу општег слоја изолације. Немојте да се мучите са вишком рада и поправите листове пене ручно - користите пунч.

Након фиксирања слоја пене мора бити ојачана решетком. Приликом наношења лепка на пену, покушајте нанети слој лепка нешто дебље него за спајање саме пене - потребан вам је слој тако да се мрежа може буквално утопити у слој лепка. За армирање су вам потребни специфичнији климатски услови - при обављању радова на топлоти, лепак ће се пребрзо пресушити. Приликом лијепљења арматурне мреже, не заборавите и на ојачавање површине гријаћег слоја на рубовима - поставите углове боје директно на љепило, а затим поравнајте са правилом конструкције.

Након завршетка радова на причвршћивању елемената слоја изолације зида, потребно је жбукати зид. Чудно је да је ово једна од најинтензивнијих и најдуговјечнијих фаза изолације. Стручњаци кажу да обично један слој жбуке неће бити довољан да сакрије све неједнакости. Стога, покушајте да одвојите за гипс одвојено време, и примените први слој након сушења лепка, а други слој - следећег дана, након првог високог. Посебно успјешна ова опција би била ако одмах обојите овај зид, у овом случају, други и завршни слој жбуке треба да буде што је могуће глатко и прецизно.