Изолација пластичних прозорских косина

оУатепление падине пластичних прозора са улице помоћи ће вам да ријешите проблем великих губитака топлине у кући, смањите вјероватноћу кондензације на оквиру и замаглите прозор са двоструким стаклом. Размотримо у чланку како правилно изоловати косине пластичних прозора, користећи модерне изолационе материјале (минуват, пену или екструдирану полистиренску пену). На крају нашег прегледа, погледајте детаљну видео инструкцију за ову тему.

Независна изолација нагиба прозора са улице ће помоћи да се смањи вероватноћа замагљивања стакла и појаве кондензације на оквиру прозора. За третман уличних падина користите минвате, пену или екструдирани пјенасти полистирен. Чиста завршна обрада се врши помоћу споредних страница или ПВЦ панела. Размотримо даље, како правилно и спољашње загревање.

Да ли је потребно загрејати косине у пластичним прозорима

Данас се за топлотну изолацију пластичних прозора користе различите методе, нпр. Изолација термалним филмом. Међутим, главну пажњу треба посветити спољним и унутрашњим падинама, јер су они главни диригент хладноће у дневној соби. ПВЦ панели истовремено нису само елемент декорације, већ и препрека продирању хладноће у дневну собу.


Пхото Изглед кондензата на стакленој плочи током зиме

Као што смо рекли у најави чланка, загријавање нагиба пластичног прозора са улице помоћи ће да се избјегне могућност кондензације на оквиру и замагљивање прозора с двоструким стаклом (слика горе). Ако извршите свеобухватну изолацију прозорског отвора укључујући изагријавањем прозорских клупица, можете значајно смањити губитак топлине у кући.

Изолација пластичних прозорских косина са улице

Приликом постављања прозора, размак између оквира и нагиба се поставља са монтажном пјеном. Пошто се пена уништава ултраљубичастим зрацима, треба је заштитити. Управо за то, у већини случајева, косине се даље обрадјују ПВЦ панелима. Али то није њихова једина функција, ПВЦ панели имају унутрашњи слој топлотне изолације, захваљујући чему додатно штите зид од смрзавања.


Шема загревања пластичног прозора са улице

Али не увијек када се монтирају прозори на тавану, купци се траже од градитеља да изолирају косине пластичних прозора извана. Многи желе да уштеде новац, други не обраћају пажњу на ово питање. Након тога, могу се појавити проблеми као што је појава кондензације на стакленој плочи и замагљивање прозора. Рецимо вам више о томе како сами ријешити ове проблеме.

Како изоловати косине пластичних прозора под споредним колосијеком

Материјал као што је споредни колосјек треба користити само као завршни додир прозора са улице. Главну изолацију треба извести уз помоћ монтажне пјене (полагање шава између оквира и нагиба) и пјенастог полистирена (изолација нагиба од улице). Подсјетимо се да прозорски оквири ПВЦ прозора треба да буду затворени извана са гријачем или циглом 1/3 ширине.

Само се можете заштитити од проблема замагљивања прозора зими. Наравно, на појаву кондензације утичу и други фактори - недовољан прилив топле водеваздух из радијатора или недостатак вентилације у поткровљу куће. Међутим, изолација ПВЦ оквира извана ће искључити замрзавање дизајна и тиме значајно смањити губитак топлине у просторији кроз прозорски отвор.

Како изоловати косине пластичних прозора пјеном

Пхото Изолација нагиба пластичних прозора пјеном

Ако оквир приликом затварања прозора није био затворен циглом, онда је могуће заштитити конструкцију од смрзавања употребом пјене или екструдираног полистирена. Да бисте почели, морате поравнати падине са малтером и третирати са хидроизолацијом. Након тога се плоче за топлотну изолацију секу дуж ширине косине и фиксирају на површину помоћу монтажне пјене или љепила за пјенасти полистирен.

Пену треба третирати бочним и горњим дијелом вањског нагиба. Након термоизолационих прозора са улице пјеном полистирена, гријач треба заштитити од сунчевих зрака и механичких оштећења. Можете користити споредни колосијек или ПВЦ панеле, који се такођер могу инсталирати на монтажну пјену. Спољни углови на зиду су естетски обрађени угловима од пластике.

Како изоловати косине пластичних прозора минском вату


Пхото Загревање фасаде и падина прозора минералном вуном

Употреба базалтних грејача подразумева постављање висококвалитетне парно-хидроизолације, што је веома проблематично у овом пројекту. Стално дејство хладноће и топлоте са обе стране на руднику ће проузроковати да се материјал упије, а све карактеристике топлотне изолације минералават нестане. Изузетак може бити када изолирате фасаду зграде миниватом.

За третман косина са и без изолације можете користити и малтер. Малтерисање падина са улице може се обавити независно. За обраду пјенастог полистирена, почните са топлотном изолацијом, а затим нанесите маску за фасаду. Зидови од цигле и бетона се прво приземљују, а затим се на површину наносе и фасадни кит или малтер.

Изолација пластичних прозора изнутра


Пхото Изолација косина пластичних прозора изнутра

Прво правило код изолације било које просторије - топлотна изолација мора увијек бити на хладној страни. У овом приступу, изолована структура се неће смрзнути јер ће бити у топлој петљи. Полазећи од овог правила, изолација ПВЦ косина изнутра је само додатак главним радовима. Унутрашња изолација може се извести и помоћу конвенционалних ПВЦ панела.

Видео. Како изоловати косине пластичних прозора