Изнајмљивач: фотографија и опис

Еартхворм - мала звер која живи у врту, сеоској кући, у врту. На тим местима има много инсеката који се хране хрђом. Инвазија животиња које подсећају на мишеве са дугачким носом доноси мајсторима много невоља.

опис резача

Црви у спољашњости мало подсећају на миша. И планине су сличне њој. Главна разлика од кртица је издужени нос и реп. У географским ширинама са умереном климом, пронађене су две врсте: Сунус етрурски и сићушна хрђа. У нашој земљи, представници друге врсте су се више навикли.

Посебне карактеристике и атрибути помирења:

  • у глодавцу издужену главу са покретним танким пробосом;
  • мало тело са кратким слојем тамно браон боје са сивим нијансама величине око 30-50 мм;
  • реп је нешто дужи и дебљи него код мишева;
  • баштенске дробилице су веома покретне и паметне, раде прилично брзо, под земљаним лабиринтима, ходају као кртице;
  • Генерално, звер живи у средњим географским ширинама. Брод-пас воли мочваре, гдје можете наћи кочију - то је колиба, град, врт, а понекад може продријети у сеоску кућу.
  • у храни мале штеточине није биљна храна - то су разни инсекти, водоземци, гуштери, црви. Међутим, глодари могу оштетити и вртне биљке.

сорте дробилица

Познато је око 300 врста водоинсталатера. Фотографије и описи врста звери су широко заступљени на интернетским изворима. Најпознатије врсте ових животиња су:

  • зец и његове врсте;
  • бели зуб и његове сорте;
  • уситњивачи воде;
  • дробилице слонова и други.

Малена горка раж је била широко распрострањена - најмањи представник сисара, дужина њиховог тела је само 3-5 цм без дужине репа. Име рустблоцк-а дато је челу цаклине на врховима зуба, што их штити од прераног испирања. Поред браон емајла, смеђа вуна има и смеђу нијансу.

Белозубка или сунцус етрушчанка је представник инсеката, са белом емајлом белих зуба и величином тела од око 7 цм.

Дробилица за воду или обична сирева - велики инсекти, преферира живјети на обалама свјеже воде. Карактеристична карактеристика структуре водене звери је присуство тврде вуне на шапама ради ефикаснијег кретања у води и водоотпорног вуненог покривача. Храна кустоса обухвата мале врсте риба, водоземаца, инсеката. Боја воде становника је сива, а желудац има светлију нијансу.

Резачи околине

Ово је један од најмањих предатора на планети. Због своје агресивне природе, добили су надимак "мали враг". Фармер има око 300 врста, које се сједињују у 2 подфамилије: беле зубе (са белим зубима) и брезе (са тамним зубима).

Ове сићушне звери су раширене практично свуда по свету, нису ни страшне ни хладне. Одговорите на питање: Гдје живисховел врло једноставно - свуда. Могу се наћи: у Јужној Америци, Колумбији, САД, Русији. Изузетак се односи само на поларне регионе (гдје се представници ове породице могу наћи изузетно ријетко) и Аустралију.

На територији Русије живи око 20 врста водоинсталатера. Најчешће се проналази руменило. Црв је веома мала животиња, дужина тела, у зависности од врсте, је од 3 до 18 цм.

Крзно њених капута је дебело и кратко смеђе боје, зуби су јој оштри, лице је издужено, на крају покретног рилима, које активно користи да би пронашла храну, омекшала и пробавила земљу, на странама тела налазе се посебне жлезде које одвајају оштре мишиће мирис који плаши непријатеље.

Оштрице имају добро развијен додир и осећај мириса, али је визија прилично слаба. Не улазите у хибернацију, активни током целе године, током топле сезоне, цвили у писму у потрази за храном, зима која трчи испод снежног покривача.

Ствари које треба јести је дробилица

Црви су инсекти који су инсекти. За само 24 сата, ова мрвица може појести све штетне за врт и град кукаца и других инсеката који теже више од својих четири пута! Чини се да је дробилица непроцјењив савезник љетне кетрије у борби против цаппунциса, жичњака, влажних и других вртних штеточина.

Штавише, подземни покрети његовог стамбеног простора некако пружају природну дренажу тла. Али није све тако једноставно, каква је штета за ове животиње за садњу, прочитајте у посебном чланку нашег сајта.

И пар речи о напајању земљаним плуговима. Они сунаправите залихе за зиму, међутим, они их често једу пре појаве хладноће и стога умиру зими.

репродукција дробилице

Изградити бушотину гнездастих гнезда са листова и стабљика биљака. Током године, дробилице производе два или три потомка, које укључују два до десет младунаца. Период активне репродукције - љето, период трудноће је од осамнаест до двадесет осам дана. Пликови су рођени голи и слепи, али након три или четири недеље постају независни.

Штета или корист од дробилица

За земљотресе се карактерише веома брз метаболизам, тако да је животиња стално у потрази за храном и активно око сата. Црви могу бити безбедно названи прилично дивљи грабежљивац, који се храни разним инсектима и њиховим ларвама. У врту сваки дан уништава број штеточина, неколико пута виши од његове властите тежине.

Било би вриједно препознати ову животињу као корисну ако, у потрази за храном, резач није заплијенио велику количину подземних пролаза. У потрази за ларвама, животиња се подригзаетсиа свим коренима и коренима, који се јављају на стази. За неколико дана чак и зелени травњак може да се претвори у хрпу земље и бумпс. Иако је вредно напоменути да потези побољшавају аерацију тла, ако нешто остане на њој да расте.

У већини случајева, борба против дробилица је неопходна. Упропаштени травњаци и уништени усјеви уништавају добробити животиње.

Биологија комадића и понашања у природи

Упркос томе што сами називи резача нисуКопање рупа, међутим, уживају у заробљеним кртицама и глодавцима, празнинама тла и пукотинама. Такође, могу се кретати испод слоја шумске траве, напатива дугим тунелима, ходати. У зимском периоду могу се раздерати у сњежним тропима, а зими не излазе из снијега. Немојте улазити у хибернацију чак ни у мразу. У сњежним зимама, када није могуће набавити не-инсект из замрзнутог тла, они су присиљени пуно трчати и скупљати сјеме дрвећа. Прошетајте резач под снијегом врло узак.

Мирис багера је непријатан, па их већина грабљиваца не једе. Због тога је често потребно посматрати убијене предаторе, али напуштене животиње. Што се тиче сова, они се успјешно хране на дробилицама.

У зони тајге, густина петлова је око две стотине - шест стотина комада на 1 хектар, у тундри - три до пет пута мање.

Код ових животиња интензитет метаболизма је веома висок, а највишим сисарима је потребан кисеоник и телесна температура - више од четрдесет степени Целзијуса. Постоје снимци уживо само око годину и пол.

Трагови ове животиње су мали и плитки, са пет прстију, упарени. У случају да нема снега на снијегу, на трагу се појављује јасан отисак репа. Глас у дробилици је висок оштар твиттер.