Избор материјала за загревање поврћа

Сви резиденти, сакупљајући богате усјеве, градећи објекте за складиштење поврћа (подрум, јаме за поврће). Важна ствар која се мора примијетити у изградњи таквих зграда је топлинска изолација складишта поврћа. Ако не створите заштиту која би штитила, на пример, ваш кукуруз од влаге и ниских температура, онда се након одређеног временског периода ова зграда не може користити. Кроз поврће ће се ширити гљивице и плијесни - то ће довести до тога да ће унутрашњи простор постати неспособан.

Шта је продавница поврћа? Ово је мала соба која се налази под земљом. Под у таквој просторији се састоји од слоја тла, а састав зидова је бетониран. На први поглед може се чинити да је бетон чврст и издржљив материјал, али влажан и хладан зрак продире прецизно кроз бетонске зидове.

Продор хладног ваздуха и влаге настаје услед чињенице да бетон садржи многе дефекте (пукотине и још много тога). Кроз ове пукотине и вода продире у унутрашњост ове подземне просторије.

Ако је бетонски зид превише влажан, замрзнут ће се када температура ваздуха падне испод нуле од спољне стране просторије. Након одређеног временског периода, влага ће почети да се шири, што ће довести до деформације зидова. Поврће се може складиштити ако је собна температура ниска. У складишту поврћа, температура зрака би требала бити једнака пет ступњева Целзијуса.

Стога, питање топлотне изолацијескладиштење поврћа је релевантно. Могуће је извести изолацију житнице или складишта кромпира различитим материјалима. Размотримо сваку од њих посебно.

Материјали за изолацију

Изолација се врши захваљујући разним материјалима, почев од пјенастог полистирена.

плоче од пјенастог полистирена

Данас је овај материјал један од најефикаснијих материјала, дизајниран за топлотну изолацију. Овај материјал се продаје као плоче. Фиксирање плоча са спољне стране подземне просторије. Ако се монтажа дешава у унутрашњости складишта поврћа, тада ће ефикасност бити знатно нижа. Поступак термоизолације најбоље се проводи одмах приликом изградње јаме, намијењене складиштењу поврћа.

Пена полистирен има неколико предности:

 • мала тежина плоча;
 • јака и јака својства;
 • ниски трошкови на грађевинском тржишту;
 • лака употреба током инсталационих радова;
 • , без обзира на ефекат влаге, задржава квалитет топлотне изолације.

 • лоше карактеристике звучне изолације;
 • слаба пропустљивост паре;
 • деформација под утицајем топлоте или ватре;
 • слаба отпорност на органску материју.

Али ови недостаци не утичу на то да ли ћете загрејати подземну просторију. За недостатке треба обратити пажњу ако желите да се изолација направи у дневној соби.

Да би се одржала константна температура у бунару за поврће, затим дебљинаПлоче овог материјала требају бити једнаке пет центиметара.

Такође, општа инсталација укључује стварање вентилације.

Није потребно изоловати јаму пјеном изнутра, јер ће се кондензација накупити између бетонских зидова и овог материјала - то ће довести до негативних резултата.

Процес монтаже овог материјала:

 • Површину на самом почетку треба прегледати на пукотине, пукотине и друге недостатке. Стари гипс треба уклонити. Ако су пукотине сувише дубоке, треба их затворити. Урадите то са цементним малтером.
 • Затим нанесите површински прајмер. За ову процедуру користи се посебно решење које има дубоку пенетрацију.
 • Постоји неколико начина за уградњу пјенастог полистирена. Љепило се наноси на цијело подручје плоче. То можете урадити уз помоћ грађевинског кита. Ова метода је савршена за постављање равне и неравне површине.

Инсталациони рад је генерално једноставан.

Хот битумен

Топли битумен за изолацију користи се у изузетно ријетким случајевима, ако други материјали за топлотну изолацију нису дошли до вас из неког разлога. Битумен је традиционални материјал који је дуго времена доказао своју ефикасност.

Врући битумен се ретко користи за формирање топлотно-изолационог слоја, обично се користи за хидроизолацију. Загревање се постиже захваљујући чињеници да овај материјал продире у пукотине и прорезе зидова просторије и испуњава их. Површина постаје монолитна и влагениска температура не улази у унутрашњост зграде, а температура ваздуха остаје редовна.

Да би се постигао најбољи резултат, врући битумен мора бити комбинован са другим изолационим материјалима. Изолацију не треба изводити само с врућим битуменом.

Ради с врућим битуменом:

 • Прво морате загрејати. То можете урадити помоћу специјално дизајниране инсталације. Али ако немате такву инсталацију, можете користити бачве од метала као замену, и можете се загрејати ватром. Када материјал постане сјај, процес загревања се може завршити.
 • Врући битумен мора бити разблажен растварачем. Добар растварач за битумен је дизел. У овом случају, потребно је направити исправне пропорције.
 • Даље, цртеж се изводи. Врући битумен има својство: брзо се стврдњава. Због тога је потребно направити ниво слоја за два минута. За овај поступак користите конвенционални ваљак.

Али запамтите, битумен није нарочито погодан за топлотну изолацију.

стаклена вуна

Стаклена влакна су популаран материјал који се користи за топлотну изолацију различитих површина и премаза. За топлотну изолацију, стакленици се користе само за изолацију плафона и улаза.

Треба истаћи да овај материјал треба заштитити од кондензације. То можете урадити са облогом. Чим инсталирате стаклена влакна, она се фиксира преко овог изолационог материјалаплатно

Стаклена влакна полако стају, пошто људи почињу да користе модерније термоизолационе материјале. Међутим, стаклена влакна имају ниску цијену на грађевинском тржишту, а лако је монтирати, ако пратите сва правила и нијансе.

Упутство за уградњу стаклене вуне:

 • Прво, нанесите лепак на плоче. Лепак се наноси у средини или на бочним деловима плоче. Такође је боље применити типле.
 • Стакло за слагање почиње од дна зидова и завршава на врху.
 • Када се заврши причвршћивање плоча од стаклених влакана, спојеве треба обрадити користећи посебно дизајнирано рјешење.
 • Након што се љепило осуши, наноси се материјал за облагање на стаклено влакно. Лицева цигла не мора бити превише затегнута.

Монтажа не представља посебне потешкоће.

Спреј полиуретан

Ако сте изградили велику подземну просторију за складиштење поврћа и желите да тамо редовно складиштите производе, треба да створите максимални квалитет изолационог слоја. У овом случају, најбоље је користити полиуретан, који се успоставља методом прскања. Када ставите овај материјал на површину плафона и зидове поврћа, формира се монолитна превлака.

Спреј полиуретан је, према већини, најбољи грејач за подземне просторије. Главни недостатак је да ћете на генералној инсталацији морати платити солидну готовину, јерПриликом уградње потребно је користити специјално дизајниране грађевинске алате, тако да све радове морају обављати само професионалци. Технологија прскања треба да се спроводи у складу са одређеним правилима, тако да се изолација од поврћа од полиуретанске пене не може извршити властитим рукама.

Спреј:

 • Потребан је апликатор за прскање, као и две компоненте. Прва компонента се састоји од мешавине реагенса, ау другој изоцијаната. Опрема машине треба да буде ниског притиска.
 • Две компоненте треба мешати и протрести. Ова два елемента не би требало да буду у контакту са прашином.
 • Они се наносе на површину, која се претходно мора очистити.
 • Попрскајте површину зидова са проблематичних подручја.

Ако желите да примените овај материјал, боље је да посао поверите професионалцима.

Загревање пода за складиштење поврћа

Да би се створила стална температура у подземној просторији, посебну пажњу треба посветити топлинској изолацији пода. Обично се цементна облога користи за изолацију подова.

Рад је једноставан: дно јаме је дубље, дубоко у пијесак у висини око петнаест центиметара. Једном када сте заспали слој песка, морате бити добро увучени. Након гажења треба попунити слој шљунка. И он је укочен. Затим се поново сипа слој песка. И на крају, све је прекривено изолационим ролама одозго. Такав изолациони слој је најефикаснији.

резиме

Уопштено, могуће јенанети различите материјале за изолацију складишта поврћа. Међутим, најбоља опција је ППУ изолација. Не треба да штедите на инсталационим радовима, онда ћете у подземној соби постићи сталну температуру. Не заборавите направити вентилацију у складишту за поврће. Уколико нема вентилационог система у бунару за поврће, то ће довести до стварања кондензације и уништавања зидова и плафона у подземној просторији.