Избор лепка за ПВЦ цеви: 4 критеријума

Могуће је поуздано повезати ПВЦ цеви помоћу специјалног лепка, а код поправке канализационих цеви све више се користе цеви. Они имају много предности, а за то су и заслужили своју популарност. Материјал за лепљење може се израдити специјалним лепком. Важно је изабрати прави начин да се веза учини јаком и чврстом.

Врсте љепила за спајање ПВЦ цијеви

Грађевинско тржиште пружа широк спектар различитих врста љепила. У зависности од циља, изаберите најбољу опцију. У овом случају, обратите пажњу на 2 највеће групе љепила.

Постоји много врста лепкова за спајање ПВЦ-а, од којих се сорта може наћи у специјализованим продавницама

Различите формулације лепка:

 1. За вруће легуре. Погодан за било коју врсту цијеви. Ова веза је довољно јака, поуздана и издржљива.
 2. За хладно лијепљење. Ова група је подељена на универзална средства и специјализована. Потоњи су намењени само за поправку цеви, а први се користе за различите елементе пропилена.

Приликом рада са различитим композицијама морате строго поштовати упутства из упутства. Потребно је поштовати пропорције лепка за поуздану везу. Херметичко лепљење се може постићи и уз мање повреде током инсталације. У овом случају, користи се лемилица или апарат за заваривање.

Лепак за цеви ЦПВХ разликује се по незнатној запаљивости. Неопходно је строго се придржавати правила заштите од пожара. Сав посао треба да се уради пажљиво, тако дасупстанца није доспела на кожу.

За лепљење у хладној методи, користите беспрекоран метод. Рез је добро дезинфикован, затим нанесен лепак и прикључак цеви. Све површине за лепљење треба да буду савршено чисте. Ово повећава вероватноћу херметичке везе.

Критеријуми за избор лепка за ПВЦ канализационе цеви

Прави избор лепка ће обезбедити поуздану везу која није нижа од целе цеви. Потребно је размотрити у које сврхе је одабрана супстанца. Да не бисте оштетили изглед цеви, морате да преферирате транспарентна складишта.

При избору лепка за ПВЦ цеви потребно је узети у обзир његове карактеристике и карактеристике

Шта треба тражити при избору лепка:

 • Тип супстанце (хладно или вруће лепљење);
 • вријеме одузимања материјала;
 • Начин примене;
 • Период складиштења.

Састав лепка се састоји од поливинил хлорида. Обезбеђује адхезију и адхезивне функције супстанце. Након наношења лепка, супстанца почиње да се смрзава. За то време, нечистоће испаравају, а композиција молекула ПВЦ је повезана са молекулама цеви. Тако се испоставило да је једина формација.

Потребно је купити доказане марке које гарантују квалитет њихових производа. Јефтини складишта неће дуго трајати, они ће једноставно створити непотребне проблеме.

Време захваћања супстанце током врућег лепљења треба да буде 1 минут при 40 ° Ц и 4 минута на собној микроклими. Врела веза карактерише дуготрајностпериод замрзавања. Осушите смешу за пола сата, стврдните - 2,5 сата. Али пуна полимеризација ће ићи цео дан.

Шта лепљени ПВЦ: најбољи произвођачи

Квалитет производа одређује састав. Тако да у лепаку нужно постоји присуство поливинил хлорида раствореног у тетрахидрофурану. Међу потрошачима, немачка компанија ТАНГИТ се добро показала.

Приликом избора лепила за ПВЦ цеви, посебну пажњу треба посветити његовом произвођачу

.

Предности марке "ТАНГИТ":

 1. трајност материјала;
 2. Једноставан и лак за употребу (када је купљен, комплет садржи специјалну четку);
 3. Сертификовани бренд вам омогућава да користите лепак за водоводне цеви.

Међу домаћим произвођачима, марка Марс се сматра најбољом. Састав супстанце је комплекс синтетичких смола и смеша органских растварача. Широко се користи за лепљење цеви и других пластичних делова.

Руски произвођач "Марс" је вриједан аналог еуропских брендова. Одликује га висока издржљивост и добра адхезија.

Али на тржишту водоводних инсталација постоји много лепљивих заптивки за канализационе цеви. Међу њима се истичу бренд "Пхоеник" и "Винил". Квалитет произвођача дуги низ година задовољава купце.

Употреба лепка за ПВЦ цеви и фитинге

ПВЦ - кратица означава поливинил хлорид, еколошки безбедан полимер са ниском тачком топљења и малу отпорност на хладноћу. Али такве цеви су довољно јаке да имају механичке утицаје и издржљиве. Пластичне цеви су широкекористи се за гријање и опскрбу водом захваљујући добрим техничким карактеристикама.

Љепило високог квалитета помоћи ће да се чврсто споје ПВЦ цијеви и спојнице

Следността на лепљење пластичних цеви и фитингов:

 1. Чишћење цеви од прљавштине. Да бисте то урадили, користите само обичну крпу. Неопходно је изрезати косу и очистити рез, обрадити га, нанијети фитинг. Третирајте рез са антисептиком.
 2. Припрема лепка према упутству. Користите специјални алат или четку за наношење љепила на рез.
 3. Повежите цеви и померајте их у супротном смеру. Тако се љепило равномјерно распоређује по цијелој површини реза.
 4. Обришите вишак адхезивне композиције из пропиленске цеви.

Лепљење водоводних цеви са лепком је широко распрострањена мера. Али у неким случајевима, цурења се виде на зглобовима. Највероватније је прекинута технологија монтаже и појавиле су се грешке.

Лепљење водоводних цеви гарантује издржљив и заптивен шав, који обезбеђује непрекидан рад водовода.

Да би се спријечили могући проблеми, нанесите љепило на рез што је могуће равномјерније. Такође, разлог цурења је да се раде на ниским температурама. Тада излази мекани шав, јер све нечистоће не могу да побегну. Неопходно је пратити сва упутства из упутства и добро мешати лепак тако да се не формирају мехурићи ваздуха.

Како леплити полипропиленске цеви (видео)

Љепило за полипропиленске цијеви има неколикосорте У овом случају, избор мора бити заснован на снази, поузданости, временском распореду и сврси. Боље је дати предност доказаним брендовима сертификованим од стране произвођача.