Избор канализације у приватној кући: 4 варијанте

Исправно планиран пројекат о одводњавању приватне куће - кључ поузданог и дуготрајног рада целог системаПрозхиваиа у приватном дому, веома је важно у њему створити максималну удобност, пружајући прилично висок ниво живота. Инсталација канализације се сматра важним процесом у уређењу приватне куће. Без њега је немогуће користити: каду, умиваоник, туш и машину за прање веша. Могућност распоређивања дренаже са сопственим рукама се бира у зависности од неколико различитих услова, посебно, као што су: кућа са привременим или сталним боравком; колико људи живи у кући; потрошња воде; ниво пролаза подземних вода; величину локације за системе пречишћавања; тип земљишта на исцртаном подручју; климатски услови.

Постављање канализације за приватну кућу

Условно, сви канализациони системи у приватној кући се деле на складишта и објекте за пречишћавање отпадних вода. Акумулациони дренажни систем се састоји од затвореног контејнера за канализацију и септичке јаме без дна. Постројење за пречишћавање отпадних вода састоји се од најједноставније септичке јаме за чишћење. По жељи, можете наручити канализацију квалифицираног стручњака, који ће бити у могућности све што је могуће брже и лакше извести. Изградња канализационих система је веома важан и дуготрајан процес, због чега је потребно одговорно одговорити на ово питање. Пре него што дизајнирате и инсталирате канализациони систем, моратеодредити њихове типове.

Само након проучавања свих врста и суптилности, можете направити пројекат и извршити инсталацију канализационог система

Посебно треба разликовати: :

 • септичке јаме;
 • Резервоари за складиштење;
 • септичке јаме;
 • Системи са присилним доводом ваздуха.

Најједноставнија опција је имати рупе у јамама које немају дно. Такав канализациони систем је релевантан само ако се кућа налази у 5-6 дана месечно без трошења превише воде. Ниво протока подземних вода треба да буде испод јаме од око једног метра, иначе ће доћи до значајног загађења воде.

Резервоари за складиштење омогућавају решавање проблема са високим нивоом протока подземних вода. Тло у овом случају ће бити заштићено од загађења. Међутим, недостатак таквог система је у томе што ће врло често бити неопходно изазвати да машина испумпава отпад.

Најквалитетнији и најпоузданији систем је присилни довод ваздуха. Такви уређаји су прилично скупи, међутим, функционалност и једноставност употребе таквог система у потпуности оправдавају уложена средства. Они апсолутно немају ограничења у инсталацији, међутим, прво морате пажљиво размислити и направити пројекат, као и да захтијевају стално пребивалиште људи и доступност струје.

Карактеристике унутрашње канализације

Унутрашња канализација повезује све санитарне уређаје ицеви које су у соби. Да би трајало дуго, неопходно је правилно монтирати водовод и канализацију. Погодније је размотрити локацију свих просторија са системом водоснабдевања у непосредној близини једна другој, јер ће то омогућити монтажу канализационог система у много мањој мери. Да би се уклонили непријатни мириси, санитарни уређаји опремљени су сифоном.

Исправно инсталирана канализациона мрежа је гаранција поузданог рада

Систем интерне структуре се састоји од следећих елемената :

 • Санитарне инсталације;
 • канализациони подизачи;
 • Вентилацијске цеви;
 • Излазне линије;
 • Реверзни вентил.

Да би се уклонила дренажа из водоводних и кућних апарата, користе се цеви пречника 50 мм, а за извођење одвода воде у заходу потребно је применити цеви пречника 110 мм. Правилна уградња водоводног и одводног система је гаранција дугог и поузданог рада. Да би се правилно инсталирала канализациона мрежа, све треба урадити према унапријед планираном плану. Приликом израде веома је важно све размишљати и рачунати, због чега је пожељно да се тај професионални рад повјерава правом професионалцу.

Канализациони систем у приватној кући: шема

Посебан приступ захтијева полагање канализације у властитом дому, јер је потребно узети у обзир многе различите аспекте и основна правила за проведбу овог процеса.

Мало одступање канализационих цеви је важан услов у распоредуприватни водоводни систем

Зависно од тога како строго се поштују неопходни услови и основна правила, зависи од :

 • Ниво удобности;
 • Једноставност рада основних комуникација;
 • Одсуство прљавштине, мириса у просторији.

Дренажна шема је још увек у фази пројектовања куће. Све просторије које захтевају пропуштање воде морају бити уређене у једном сектору да би се значајно смањила дужина цеви. То вам омогућава да купите много мање цеви. Поред тога, мало проширење и минимални број прикључака знатно поједностављују схему и значајно смањују вјероватноћу кварова.

Прва фаза припреме и састављања шеме је цртање главних тачака одвода на плану. Приликом подизања више спратова, поставља се шема са распоредом свих потребних санитарних уређаја. Након тога, на којој је нацртана шема, примењује се место генералног рисера. Пречник одвода тоалета је 110 мм, а тачно исти параметри имају успон. Шема такође треба да примени дужину колектора и главне тачке његовог повлачења из куће.

Важно! Канализациони систем, који се изводи у приватној кући, мора се обавезно извршити са благим одступањем.

Слично томе, уређај се примењује на спољни канализациони систем, узимајући у обзир локацију свих главних зграда и дрвећа. Поред тога, у фази планирања изградње куће се води рачуна о томе гдје би се требала налазитиожичење

Унутрашња канализација за приватну кућу: како правилно извршити

Приликом изградње приватне куће веома је важно знати како правилно инсталирати канализацију. Шема канализационог система мора бити у складу са планирањем куће. Приликом планирања потребно је компактно смјестити све просторије, које ће бити водовод и канализација.

Положај на собата в приватни дом утиче на процесот на дренажни систем

.

Ти простори укључују :

 • Купатило;
 • кухиња;
 • купатило;
 • Прање веша.

Компактан распоред таквих просторија знатно ће олакшати изградњу канализационог система. Када се схема припреми за уређење унутрашњег канализационог система, потребно је извршити прорачун потребних материјала и опреме.

Рад мора нужно почети од изградње успонске цијеви и најпрактичније је инсталирати га у тоалет. За већу издржљивост и поузданост, успон до зида може се причврстити специјалним стезаљкама за монтажу. Прикључци цевовода морају бити подмазани посебним заптивним средством. На местима где цеви пролазе кроз зид, потребно је нанети посебне рукавце. Важно! На сваком подизачу неопходно је инсталирати троструки уређај, који ће по потреби омогућити чишћење зачепљења.

Пројектовање канализације у приватној кући

Пројектовање модерне канализацијеСистеми у изградњи приватне куће - веома важна фаза иу процесу, потребно је узети у обзир много различитих нијанси.

Захваљујући многим позитивним карактеристикама, код инсталације куће, канализациони систем најчешће користи пластичне цеви

Приликом пројектовања канализационог система, потребно је размотрити сљедеће аспекте као :

 • степен одступања;
 • Дужина различитих делова цеви;
 • Пречник цеви и материјал за израду.

Када сакупљате материјал за инсталацију канализационог система, пожељно је да прекинете ваш избор на лаким и трајним пластичним производима. Имају бројне предности, јер су благо одмјерене, издржљиве и имају добре перформансе.

Приликом монтаже цеви избегавајте оштре углове. Ротација не сме бити већа од 45 степени. То ће значајно смањити вјероватноћу појаве абразије на сваком дијелу цијеви.

Канализациони систем у приватној кући (видео)

Изградња канализационог система у приватној кући није тежак задатак и може се обавити без много напора. Самостално изграђени канализациони систем у складу са свим правилима, неће радити ништа горе од дизајна, изграђеног од стране професионалаца.