Избор грејача за стакленике од поликарбоната

Гријачи за стакленике од поликарбоната - незамјењива ствар Они који воле да узгајају поврће и зеленило током цијеле године увијек се суочавају с проблемом као што је загријавање стакленика поликарбоната. У летњем периоду има довољно природне топлоте, али са почетком јесени и зиме треба да се одлучите на неку врсту инсталатера и колико ће они бити ефикасни.

Електрично загревање пластеника направљених од поликарбоната у зимском периоду

За стакленик од поликарбоната, препоручљиво је одабрати грејање, на основу одређених нијанси. Потребно је поставити јасан циљ о томе шта се уграђује на грејање, што ће утицати на избор одређеног типа система грејања. Потребно је узети у обзир карактеристике функционисања стаклене баште, у којој ће бити инсталирано гријање.

Избор грејања је потребан у зависности од буџета, који се очекује да ће се потрошити на модернизацију просторија.

Не смијемо заборавити на особне преференције да је стакленик за гријање у потпуности прилагођен његовој ефикасности. Многи више воле да опрему стакленику сопственим рукама, а за то користе најједноставнији метод у облику обичног вентилатора грејача.

Читав процес се састоји од :

 • Провођење електричне енергије у стакленику;
 • уградња уређаја за грејање;
 • Повезивање са напајањем.

Овај метод омогућава не само грејање просторија за узгој биљака у зиму, пролеће и јесен, већ такође има и бројне предности.

Електрично грејањеПоликарбонатни стакленици омогућавају биљкама да расту зими

Наименование :

 1. Оптимална цијена опреме.
 2. Мобилност, јер промена локације уређаја за грејање не захтева превише труда и времена.
 3. Вјетар у затвореном простору ће само бити топао, и то ће омогућити додатну вентилацију простора.
 4. Можете брзо ухватити жељену температуру, што је посебно важно у зимском мразу.
 5. Вентилатори имају регулатор нивоа гријања.
 6. Уређаји омогућују равномјерно загријавање цијелог стакленика, посебно ако је инсталирано више опреме.
 7. Неће се сакупљати кондензат, јер се ваздух стално креће, што елиминише накупљање воде на зидовима просторије.

Нажалост, постоји низ минуса. Ако је инсталиран један вентилатор, гријање ће бити неуједначено. Непосредни утицај директних струјања топлог ваздуха на биљке је негативно погођен, па ће бити потребно уградити претконструкцију која ће спречити такав тренутак.

Како загревати стакленик из поликарбоната у пролеће

За загревање стакленика уз помоћ електричног грејног кабла - опција амортизера за оне који воле иновације у башти. Изградња оваквог гријања није тешко властитим рукама и то је сасвим могуће.

Такодје, треба обратити пажњу на бројне позитивне особине :

 • Ниски трошкови инсталације;
 • Исплативост у раду;
 • лака употреба;
 • Присуство аутоматске контроле грејања;
 • Уједначеност дистрибуцијетоплину у просторији;
 • Дуг животни век.

Особитост методе лежи у чињеници да она првенствено загрева под, што искључује велики губитак топлоте. Приликом инсталирања потребно је пажљиво пратити упутства како не би било проблема у раду.

Могуће је загревање стакленика уз помоћ електричног грејног кабла

секвенца дела :

 1. Уклања се слој земље.
 2. Покривен слојем песка.
 3. Даље, потребно је поставити материјал који има ниску топлотну проводљивост, тако да опрема загрева саму земљу у стакленику, а не цијелу земљу.
 4. Затим се жице полажу на топлотно-изолациони јастук. Сваки прстен мора бити једнако удаљен од другог. Пожељно је издржати растојање од 15 цм
 5. Прелијте песком дебљине неколико инча.
 6. Да би се заштитио кабл, потребно је поставити решетку од гвожђа на површину песка.
 7. На крају земље пада.

У зависности од тога која вегетација ће се засадити, потребна је подршка за различиту температуру и није тешко то урадити уз помоћ такве инсталације која ће значајно повећати принос. Важно! Да бисте створили савршену топлотну изолацију приликом инсталације ове врсте гријања, у стакленику морате користити пјенасти полистирен или пјенасти полиетилен. Они поседују таква својства као што су отпорност на удар, отпорност на влагу и дуг животни век.

Како изоловати стакленик из поликарбоната властитим рукама

Биолошки метод загревања пластеника се сматра највећимједноставан Другим ријечима, то захтијева биогорива, која ће бити само-егзотермни супстрат. Сваки јазавчар зна да се при распадању органска материја почиње загријавати. Ове особине треба користити у овом случају.

Класична варијанта је најчешћи коњски гној.

Разградња стајњака врши се веома брзо, а загревање може бити до 60 ° Ц. Ако се постави у даске на оптималној удаљености од усјева тако да се не спаљују, оне ће добити потребну количину топлоте и исхране.

Могуће је изоловати стакленик од поликарбоната помоћу стајњака

Потребно је напоменути да се стајњак може :

 • коњ;
 • поврће;
 • зец;
 • свињетина;
 • Крава.

Ако се користи течна фракција, потребно је допунити је пиљевином, љуском или костројем. Органски производи се чувају унапред, уз претходно припремљене прорачуне и припреме. Потребно је формирати темељну јаму чија ће дубина бити најмање 60 цм, а ширина јаме 150 цм, а на дну хладне органске материје. Направите топлије складиште. Веома је важно да дебљина органске материје зависи од сезоне израчунавања. Посебно, у рано пролеће потребно је да се композиција постави на 60 цм, а касније на 30. Органици треба да буду запечаћени. Покривени топлотно изолационим материјалима, као што су стакло или дрво. Дано је неколико дана да се насути гној. Одозго положите земљу и можете садити садњу.

Пиротехничко грејањеполикарбонатни пластеници

Прије изградње стакленика потребно је израчунати које ће се биљке узгајати у унутрашњости, из којег материјала ће се градити грађевина, која ће се гријати. Није превише компликован начин уградња пећнице у просторију. Метод је такозвани деда, али веома ефикасан.

Важно је инсталирати такву врсту пећи, чији ће капацитет бити у стању да загреје просторију.

Грејање топлотне пећи на стакленицима поликарбоната - ефикасна метода

Поликарбонат дебљине 4 мм има исту способност да одржава топлоту као код обичних двоструких стакала, па ће бити довољно да се угради класична цигла од 2 /2,5. Није тешко направити штедњак чак и искусном конгресу, а то ће захтијевати минимум материјала, времена и трошкова. Да би се постигла оваква врста гријања, потребно је претходно загријати изолацију темеља конструкције. То ће помоћи не само да се смањи губитак топлоте, већ и елиминише померање стакленика са јаким ударима ветра.

Изолација пластеника од поликарбонатног загревања воде

Да би стакленик испунио очекивања, потребно је: правилно израчунати дизајн, направити изолацију, тако да је боље да се штеди топлота чак и љети, јер на почетку сезоне може бити озеблина. Важно је инсталирати додатно гријање ако желите користити просторије тијеком цијеле године. Изолација у стакленику је веома важна, али не мања од грејања, које се може изабрати као вода. Ова опција је посебно погодна за оне који су већ инсталирали пећ у стакленику.

Пожељно је изабрати пећ са воденим кругом, нужно са инсталираном пумпом, која се користи за циркулацију топле воде кроз цијеви.

Систем се састоји од прве и друге контуре. Први се налази испод површине тла и направљен је од пластичне цијеви која може издржати вишу температуру. Други је грејање подкуполого простора стаклене баште, који се изводи уз помоћ радијатора.

Грејање воде - једна од метода грејања стакленика

Радијатори се бирају у зависности од личних преференција :

 • ливено гвожђе;
 • биметални;
 • Алуминијум.

Опремањем система за загревање воде пећи, треба водити рачуна да пећ има добро опремљен димњак, да извуче производе изгарања или, другим речима, гасове.

У зависности од котла и врсте пећи, димњак може бити :

 • Класична цигла;
 • азбест-цемент;
 • Метал.

Најважнија ствар је да ако нема ни минималне вјештине у инсталирању пећи и кругова воде, препоручљиво је обратити се специјалистима како не би оштетили биљке и учинили грејање што је могуће више исправним. То ће првенствено утицати на квалитет усева и његову количину.

Како направити загревање у стакленику поликарбоната

Ако је дошло до оштрог хлађења, али нема готовог система гријања, онда можете користити гријање у хитним случајевима. Отараси се празне буре и порозне цигле. Опеку треба натопити запаљивом смјесом и ставити у посуду.

Хитно загревање у стакленику од поликарбоната може бити подигнуто помоћу бурета и порозних цигли

Бачва је постављена близу јунице. Цев из горњег дела апарата је постављена на плафонски део стаклене баште.

Спаљене цигле. Опција је заиста брза и ефикасна, а такође вам омогућава да загрејете просторију и загрејете је до јутра.

Загревање пластеника из поликарбоната сопственим рукама (видео)

Најважније је не заборавити на сигурност система гријања, тако да стакленик, биљке и, штавише, људски живот нису погођени. Пратите наше савете, користите калкулатор, направите пројекат грејања и биљке ће вас наградити богатом жетвом.